Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Polisen i Jönköping har gjort ett fynd i en container på en mindre ort utanför staden. Det som hittats är bl.a. flera automatvapen och en polisuniform. Vänsterextremister misstänks ligga bakom och Säpo har kopplats in.

    En man i 40-årsåldern häktades igår på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån. Mannen jobbar på en skola.

    www.jp.se/article/haktad-for-grovt-vapenbrott-jobbar-pa-skola/
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/OnJw6b/polisen-misstanker-politiskt-motiv-bakom-mystiskt-containerfynd
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/l10pXM/sa-att-han-skulle-forvara-mobler-i-containern

  • K Markatta

    Nu åtalas en vänsterextremist för synnerligen grovt vapenbrott efter vapenfyndet i containern:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/mangder-av-grova-vapen-hittades-i-container-i-taberg-nu-atalas-man-i-30-arsaldern

    Idag åtalades den man i 30-årsåldern som greps efter en stor polisinsats i Taberg förra året då en mängd vapen hittades i en container. Mannen åtalas misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott. Enligt åklagaren har Säpo varit inblandad i utredningen och bidrog till att mannen kunde gripas i Göteborg.

    Enligt kammaråklagare Petra Schöniger har utredningen visat att det vapnet av typen AR-15 har satts ihop och färdigställts inne i containern och att det därefter avfyrats.

    Vad vapnen skulle användas till är dock oklart. Den nu åtalade mannen har kopplingar till den extrema vänstern.

    - Utredningen ger starkt stöd för att den åtalade mannen har kopplingar till den autonoma miljön. Jag påstår att det är en del i den här brottsligheten och en av anledningarna att det här ska rubriceras som synnerligen grovt vapenbrott, men för att inte föregripa prövningen i domstol vill jag inte närmare gå in på kopplingarna nu, säger Petra Schöniger.

Svar på tråden Tråden för att uppmärksamma vänsterextremism!