Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Var Ikea-dådet invandringens fel?

    Nej, jag tippar att den mannen har ett bagage som ingen av oss vill bära. Tippar på Posttraumatisk stress som grundorsaken.

  • sextiotalist

    Nej, jag tippar att den mannen har ett bagage som ingen av oss vill bära. Tippar på Posttraumatisk stress som grundorsaken.

  • sextiotalist
    han sa skrev 2015-08-21 10:03:52 följande:
    Hmm, så du tycker att det är en tröst för övrig familj, släkt och vänner som fick sina liv förändrade för all framtid en eftermiddag???
    Medan de städar undan resterna av politikernas misslyckanden och försöker att få någon slags ordning på sina liv igen tycker du helt enkelt att de borde tänka:
    - Men stackars människa, och han som rest så långt utan att få vad han ville... Han måste varit besviken och ledsen. Hoppas han inte gör om det...

    Men nu till själva huvudfrågan!
    Man ska överhuvudtaget inte göra politiska poäng av mänskliga tragedier.
    Jag har faktiskt lite svårt att förstå varför det dyker upp en massa politiker (och trådar som den här) som ska låtsas visa medlidande eller tycka en massa vid olika katastrofer. Det hjälper inte de anhöriga.

    Men svar på frågan är, ja. Inte invandrarna som personer (! jag har förståelse för de som verkligen flyr undan krig), utan hela systemet som spårat ur totalt men ingen vågar ta tag i problemet.
    Nu förekommer liknande dåd t.ex i USA, då av hemvändande soldater från krigshärjade områden, det är lika stor tragedi det också.
    Jag tvivlar på att det är politikens (i Sverige då) fel att detta hände, den mannen var nog en tickande bomb och något hade utlöst detta beteende i slutändan ändå.
    Det kunde bli en lika stor tragedi av det som hände i Norrköping, men tack och lov så överlevde alla offer där.
  • sextiotalist
    han sa skrev 2015-08-21 10:56:08 följande:
    Ja, och vad gör sådana människor på allmän plats??
    Inbillar mig att människor som begår sådant redan tidigare visat prov på att allt inte står rätt till. Det måste ju fångas upp och tas om hand om på rätt sätt mycket tidigare. I USA finns väl veteranvård, i Sverige psykvård och i detta fall skulle GM suttit på ett flygplan till sitt hemland för länge sedan.

    Mitt medlidande är med BO och alla som personligen drabbats, har absolut noll och inget för GM. Finns absolut inga som helst förmildrande omständigheter och denne ska inte ha några som helst fördelar av sitt beteende (öhh, slippa åka hem igen, för det var väl därför han/de gjorde det).

    Men det som hände är fortfarande bara en symptom, man måste backa ganska långt och se på helheten för att hitta grundproblemen. Och det finns nog flera. Det är de man måste lösa för att det inte ska ske igen. Annars botar du ju bara symptomen i just detta fall.
    Självklart så lider jag med BO och inte med gärningsmannen, men jag anser inte att brottet har med vår asylpolitik att göra, det var det jag ville få fram.

    Tyvärr fungerar veteranvården uselt i USA (även här i Sverige enligt de jag känner som arbetat inom FN som militär), men däremot så har veteranerna i Sverige ett bra nätverk (men det missades i Dalby tyvärr).

    Psykvården fungerar uselt i Sverige, det har vi i år fått bekräftat, Bålsta och Norrköping.

    I den bästa av världar så fångas dessa potentiellt farliga individer upp, men i verkligheten fungerar det inte så.
  • sextiotalist
    lövet2 skrev 2015-08-21 11:25:40 följande:

    En patient inom vården, som ska få en potentiell dödsdom (cancerbesked t ex) får ta med sig en person som stöd och läkaren försöker i normala fall fånga upp om personen flippar ur helt av beskedet.
    En asylsökande får sin dom ensam hos en tjänsteman på Migrationsverket, och sedan skickas h*n bara ut därifrån. Det är rätt vansinnigt och i mina ögon en av orsakerna till den här tragedin. Urflippade människor kan inte bara skickas ut bland folk hur som helst ...


    Det håller jag med om, med tanke på vad många asylsökande har gått igenom, så finns det en risk att de får frispel, de flesta har ju stannat vid att skada sig själva, men likväl, det är ofta desperata personer med mycket trauma bakom sig
Svar på tråden Var Ikea-dådet invandringens fel?