Inlägg från: Kim Possible |Visa alla inlägg
  • Kim Possible

    Vår bittra erfarenhet utav friskolan vittra

    Så jobbigt för er alla. Rynkar på näsan Och så onödigt, om bara skolan gjort sitt jobb.

    Har ingen direkt koll på just Vittra. Trodde det var antroposoferna, men jag har som sagt ingen koll.

    Jag är lite ambivalent inför friskolor, måste jag medge. Vår yngsta har just precis bytt från en Pyssling-skola till en kommunal (den förra gick bara upp till sjätte klass), och vi har bara positiva erfarenheter. Det är visserligen en liten skola han gått i tidigare, det har varit strikt antimobbingpolicy, fokus på kärnämnen + idrott/hälsa, bra platslagad mat och engagerade pedagoger och övriga medarbetare. Vi har inget negativt att säga alls, snarare känner vi oss lite oroliga nu inför när han börjar kommunal skola, men den verkar också väldigt bra. So far. Den är inte vald på måfå, om man säger så. 

    Skulle försöka kolla om det går att anmäla till skolinspektionen ändå. Så som er son och ni blivit behandlade är under all kritik. Så får det inte gå till. 

    Önskar er stor lycka till, hoppas sonen nu hamnar i en bättre skola och kan komma i kapp ordentligt. 

  • Kim Possible

    Jag ska sätta mig med mun egen sin nu en stund (han som första gången fått vara på fritidsgården sent och sen åkt hem själv...), så jag kan inte googla just nu på en stund men släng gärna upp länkar både till Vittra och till hela Akademedica. Visste inte alls att det tillhörde samma koncern.

    Ni är toppenföräldrar, bra jobbat!

  • Kim Possible

    Har googlat och läst på lite nu. Blir förvånad över att de säger sug bygga på montessori, låter som jag skrev tidigare mer som något antroposofiskt flum.

    Montessori har vi kollat av, båda barnen är typ fostrade i Reggio Emilia via förskolan (mi n man har dessutom som fd pedagog utbildning inom just den pedagogiken), men vi har ändå valt andra skolor för barnen.

    Jag tror det viktigaste är, oavsett vilken skola ens barn går på, att som förälder vara aktiv, engagerad och hela tiden kolla av vad som händer.

Svar på tråden Vår bittra erfarenhet utav friskolan vittra