Inlägg från: Voluptuous Shalimar |Visa alla inlägg
  • Voluptuous Shalimar

    Var ta vägen nu?? Sambon vill göra slut..

    j a d e skrev 2015-08-30 12:19:57 följande:
    Sannolikt inte. Då kunde hon ju bara flytta utan att nämna att det inte finns vänner att bo hos. Låter som ett klassiskt fall av osmart kvinna, gjort sig beroende av en man utan att ha något eget, inget att falla tillbaka på. Ofattbart att så många kvinnor gör såhär.
    TS, du får helt enkelt flytta tillbaka dit du kom ifrån då, man måste inte bo i Stockholm.
    Så om man flyttar ihop med en kille från Stockholm fast man själv inte är härifrån så ska man samtidigt ställa sig i bostadskö, menar du?
  • Voluptuous Shalimar
    j a d e skrev 2015-08-30 12:23:46 följande:
    Ja varför inte? Det handlar ju för övrigt inte om staden, utan om att vara beroende av en man för bostad, ekonomi, försörjning etc. Att plötsligt riskera stå utan möjligheter.
    Klart det handlar om staden. Inte tror du väl att det skulle bli svårt att få tag i boende om du flyttat ihop med en kille i en håla i Småland och ni gör slut?
  • Voluptuous Shalimar
    j a d e skrev 2015-08-30 14:57:32 följande:
    Mm läser du hela mitt inlägg kanske du ser poängen.
    Jamen din poäng var inte min poäng, om man säger så. Jag tänker väl mer att det blir lite som att säga NÄR det tar slut i stället för OM det tar slut. 
  • Voluptuous Shalimar
    Rainbow gg skrev 2015-08-30 14:57:40 följande:
    Jo det tror man iallafall om man någonsin kollat in på en bostadssida i övriga Sverige, utanför Stockholm. Här nere har vi minst ett års kö i en håla 1 timme utanför Växjö, och inne i Växjö är det sjukt lång kö för större bostäder, har själv 5 års köpoäng och kikar in ibland och ser att jag inte skulle haft en enda möjlighet att få exempelvis en 3a eller större. Jag tycker att man ska ställa sig i alla köer där man kan tänka sig bo i framtiden samt där man bor för tillfället eftersom man aldrig vet. Jag själv står i kö i Växjö och två städer runt om inklusive där jag och min man bor nu eftersom man aldrig vet om vi kommer göra slut och då måste jag ju kunna då tag på boende. Det handlar om att tänka steget längre och inte alls om vilken stad.
    Men vem vill bo i Växjö om man flyttat dit pga kärleken och det sen tar slut? (Undrar undertecknad som snart funderar på om livet ens är värt att leva ifall jag inte kommer ifrån hålan jag hamnat i).
  • Voluptuous Shalimar
    j a d e skrev 2015-08-30 15:08:49 följande:
    Ja eller så kan inse att det är sjukt ogenomtänkt och korkat att släppa och lämna allt för att flytta in i en bostad man inte har någon rätt till, i en främmande stad där man ingen känner, och inte ha någon egen backup ifall det går åt helvete, vilket det ju gör för många.
    Nu är ju jag slug nog att inte flytta in i "nåns" lägenhet ifall vi inte är väldigt överens om att det ska vara vi för... ja, resten av livet eller så. Mitt misstag är väl att anta att alla andra tänker likadant.

    Skulle jag till äventyrs spontanflyttaihop med en kille jag är hals över huvud förälskad i efter sisådär en månad eller mindre, så ja, då skulle det väl vara väldigt klokt med en backuplösning. 
  • Voluptuous Shalimar

    Tillägg: och nu hade ju ts bott ihop med sambon i 7 år när det tog slut, så jag tänker mig att man känner sig rätt trygg i att slippa bli utkastad efter så lång tid. 

  • Voluptuous Shalimar
    Anonym (***) skrev 2015-08-30 16:58:56 följande:
    Fast att det skulle hålla så länge vet man ju inte när man flyttar in. Jag har varit gift i 25 år, är jag extra trygg nu, menar du? Klart jag sett om  mitt hus, annars är jag naiv.

    Sedan finns väl ingen tidsaspekt som är säker, folk skiljer sig efter 1 år, 5 år och 25 år. Samt alla år där emellan och därefter.

    Att ha en ekonomisk backup är det smartaste du kan ha. Typiskt kvinnor att tro att kärleken ska vara för evigt, när vi har de skilsmässotal vi har i Sverige.

    Du får ju tycka att det är oromantiskt och cyniskt, men fakta är att TS hade behövt det idag.
    Visste att kommentaren "men hon borde ju ha ställt sig i kö innan de där sju åren..." skulle komma. Dock menar jag att det spelar mindre roll i nuläget; om min sambo velat ha plats i bostadskö när vi bott ihop i 7 år skulle jag snarare tycka att han verkade oseriös och undra om han hade planer på att bryta upp. 

    Jag själv är gift sedan mer än 10 år, varit sambo med denne man längre än så och nej, jag har inga backup-planer vid en ev. skilsmässa. Gör det mig till ett korkat fruntimmer, menar du nu?
  • Voluptuous Shalimar
    Fjärilslarv skrev 2015-08-30 17:02:22 följande:
    jag flyttade in hos min man efter en månad.... (hade dock min lägenhet kvar i ett år jag hyrde ut den i andra hand). 
    Hade kvar min lägenhet när vi flyttade ihop, jag hade faktiskt kvar den ända tills vi skaffade gemensamt boende. 
  • Voluptuous Shalimar

    Har inte heller några planer på att ställa mig i bostadskö; här där vi bor vill jag aldrig i helvete stanna (vare sig vi fortsätter tillsammans eller går isär) och vi har dessutom långtgående planer på att flytta till en bestämd ort. Dit jag knappast kan flytta ensam (ligger ej i Sverige). Så visst skulle jag kunna ställa mig i bostadskö i Sthlm, eftersom det är där jag skulle vilja bo om jag måste bli kvar i Sverige, men det känns rätt... konstigt...?

Svar på tråden Var ta vägen nu?? Sambon vill göra slut..