• FIame

    Gentlemän

    Gentlekvinnor är lika ovanligt som en klum Iridium.

  • FIame
    Anonym (Tjej TS) skrev 2015-09-04 11:33:43 följande:
    Haha, nu kanske jag är fördomsfull, men du ser ut att drars till en viss typ? Typ långt hår, allmänt "feminin" enligt the book. Då är det inte konstigt, min vän.
    Javisst. Din analys är helt korrekt. Men förfallet av kvinnan har pågått ett tag men nu ser förfallet av mannen ut att accellerera. Könstävling mot botten. Gentlemän kommer bli lika vanliga som levande dinosaurier.
  • FIame
    Zarch skrev 2015-09-04 11:54:48 följande:
    En gentleman behöver inte vara en som håller upp dörren och drar ut stolen åt en (kan en apa göra), men däremot är det A och O att träffa en man som har bra kvinnosyn. Eller bra människosyn överhuvudtaget, är väl där man finner dagens gentlemän? Mindre ska man aldrig begära.

    Men gentleman a la där han går och ber din far om lov att få bjuda ut dig på en rundtur i häst och vagn....den tiden är förbi.

    Här är typexemplet på hur en man som definitivt inte är någon gentleman uttrycker sig.
    Och detta är typexempel på hur en kvinna som definitivt inte är någon gentlekvinna uttrycker sig.
  • FIame
    Anonym (Tjej TS) skrev 2015-09-04 13:15:02 följande:
    Det är här det blir obalans! Så fort en kille får lite kritik när han är orättvis mot kvinnor, då är hon ingen gentlekvinna. Man skulle kunna säga att kvinnor bakar två kakor och män en.
    Orättvis? Du verkar ha något problem med din hjärna. Jag har absolut inga aspirationer på att vara gentleman. Jag skulle kunna tänka mig vara gentleman mot en riktigt fin gentlekvinna (sexig ung snygg gentlekvinna), alla andra kan dra något gammalt över sig. Glad
  • FIame
    Zarch skrev 2015-09-04 13:37:58 följande:
    Nej det är jag definitivt inte, däremot så är jag duktig på att ge när jag får. Orkar inte utveckla det.

    Däremot har jag lärt mig att din typ och män som uttrycker sig som dig allt som oftast söker sig till tjejer med dålig självkänsla.
    Om jag söker mig till tjejer med dålig självkänsla? Nej, däremot till uppfostrade tjejer och snälla. Dagens tjejer är inte uppfostrade överhuvudtaget, vilket gör det svårt för mig att hitta en kvinna att vara långvarig med.
    Det beror på att ingen tagit sig tid att gå igenom grundläggande värderingar med flickebarnet.
    Men de tror infantilt nog att de har grundläggande "rätt" värderingar bara de gör "goda" saker, "goda" = oftast "goda" på bekostnad av andra människor. Väldigt få kvinnor i Sverige är goda som princip, endast självgoda (godhetsnarkomaner). Du verkar tyvärr vara en i mängden.
  • FIame
    Zarch skrev 2015-09-04 14:05:00 följande:
    Och ställ inga krav på gentlemannaflickor när du inte besitter några uppfostrade gentlemannadrag själv. Kaka söker maka serru.
    Oh jag ställer vilka krav jag vill på mitt umgänge.
    Zarch skrev 2015-09-04 14:05:00 följande:
    Du får kvinnor att känna sig illa till mods, du kan säkert lägga manken till att uppvakta en kvinna pga ett fint yttre.
    Varför skulle jag uppvakta någon överhuvudtaget. Måste upplysa dig om att vi lever i ett jämställt samhälle. Det blir så att den unga snygga väluppfostrade kvinnan mycket väl får uppvakta och anstränga sig för att vinna jackpott.

    Men lycka till i livet vännen.
  • FIame
    sextiotalist skrev 2015-09-04 14:10:22 följande:
    Vad menar du med uppfostrad?
    De unga kvinnor jag träffar i dag är självständiga, duktiga, smarta, visar framfötterna, trevliga, sympatiska etc. Inte ett dugg ouppfostrade. Men en sak har du rätt i, det är inte så "snälla", de gör inte som en man säger, för att han är man, utan lyssnar på mannen som en jämnbördig person, och funderar på vad han säger och tycker och därefter tar ett beslut som kan innebära att hon förkastar det han sagt eller hon tagit det till sig.

    När det gäller goda människor, så är det inte könsbundet, inte heller männen i Sverige är goda av princip.

    Skillnaden är väl att många kvinnor väljer bort de män som inte tillför något positivt i tillvaron, så de män som inte har hängt med och tror att man kan få kvinnor genom att leka alfahanne, står där utan kvinna och förstår inte vad som hände och då är det självklart kvinnans fel.

    Jag har inte träffat några uppfostrade kvinnor.

    Inte i någon relation finns en jämlikhet. Ingen relation någonstanns i hela världen är jämlik.  Den är mer eller mindre ojämlik. Det är alltid en part som utkristaliserar sig som mer dominant.

    Finns massor av kvinnor i utlandet som på regelbunden basis tas in. Kön för kvinnor att få sina papper behandlade av ambassaden i Bankok är 2år, så lång är den.
    Ukrainska kvinnor är väldigt väldigt väldigt intresserade av svenska män i helhet. Så ingen man behöver vara själv. Det är extremt enkelt att skaffa kvinnor i utlandet. Till och med blekfeta gubbar kan plocka hem relativt snygga tjejer, att det skulle vara problem för alfahannar med substans (eller ens utan substans), är en illusion du har som inte har med verkligheten att göra.

    Att "godheten" är könsneutral är en poäng i som jag helt och hållet accepterar.

  • FIame
    Anonym (Tjej TS) skrev 2015-09-04 19:47:06 följande:
    Håller med delvis. Lika lätt för svenska tjejer att få killar i utlandet. Det är fan bara här man är så Picky för petitesser, känns det som. Känns!
    Jo tjejer har det lätt. Men tjejer har det ju lättare på hemmaplan också. Här finns ju 70 % killar/män och 30% kvinnor. När du ser bilderna från Syrien eller bilder från flyktingbåtarna, hur många kvinnor finns där? Just det 0 .. eller maximalt 1.

  • FIame

    Berättar en anekdot. Träffade på 2 gentlekvinnor förra veckan på Hemköp. Släppte mig före i kön och erbjöd mig servetter när kassören inte hade några. De var väldigt trevliga, synd att dessa inte var 50 år yngre.

Svar på tråden Gentlemän