• Anonym (ehm)

    Gentlemän

    Zarch skrev 2015-09-04 11:54:48 följande:
    Här är typexemplet på hur en man som definitivt inte är någon gentleman uttrycker sig.
    Din definition av en gentleman är någon som inte har en åsikt menar du?

    Okej, den var ny...



    Gentlekvinnor som begrepp har väl aldrig funnits och rent generellt håller jag nog med om att det råder ett allmänt förfall av hur människor är mot varandra. Allmän hövlighet och omtanke är snart som bortblåst. Det räcker med att titta in i en sådan här tråd för att se det.
  • Anonym (ehm)
    Zarch skrev 2015-09-04 12:33:53 följande:
    Syftade mest på gnällbältet.
    Anonym (ehm) skrev 2015-09-04 12:12:19 följande:

    Din definition av en gentleman är någon som inte har en åsikt menar du?

    Okej, den var ny...

    Gentlekvinnor som begrepp har väl aldrig funnits och rent generellt håller jag nog med om att det råder ett allmänt förfall av hur människor är mot varandra. Allmän hövlighet och omtanke är snart som bortblåst. Det räcker med att titta in i en sådan här tråd för att se det.


    Så bra kan vi ju inte få det, tänk vad skönt det hade varit om karlar inte fick öppna munnen? Nej självklart vill man inte ha det så.

    Det var kommentaren om "kvinnans förfall" som jag reagerade på, självklart har han rätt till sin åsikt men i tråden diskuteras ju gentlemän (dah). Den kommentaren kläcker inte en gentleman ur sig.

    Jag är ingen gentlekvinna själv och fullt medveten om detta, så den kontringen kan ni spara musarmen eller sms:tummen för.
    Fast det är nog ändå ganska sant att den västerländska kvinnan genomgått ett ganska stort förfall. Större än den västerländske mannen, även om han inte är långt efter.
  • Anonym (ehm)
    Anonym (Tjej TS) skrev 2015-09-04 13:01:04 följande:
    Vad menar du??
    Att den västerländska kvinnan genomgått ett stort förfall. Många kvinnor idag har efter all "frigörelse" och feminism inte så mycket att erbjuda.

    Man har kastat av sig sin egen könsroll, men förväntar sig fortfarande en man som ska behålla sin. Dvs vara en "gentleman", bjuda när man går på dejt, gärna vara vältränad, ha ett schysst jobb med hög lön osv osv.

    Och nu odlas ju dessutom något som kallas "manshat" bland svenska kvinnor. Till och med Zara Larsson bloggar och twittrar om att man ska hata män. Svenska kvinnor säger alltså öppet att man hatar män, sedan gnäller samma kvinnor över att de inte lyckas hitta några män som är gentlemän.

    I någon mening är det väl även ett intellektuellt förfall när man inte inser problematiken, även om kvinnor inte varit/är de intellektuella och kanske därför inte kan lastas för det.

    Det var hursomhelst det jag menade med förfall. Västerländska kvinnor har helt enkelt mindre att erbjuda idag än för hundra år sedan. Och det gör dem, paradoxalt nog kan tyckas, till mer av objekt och mindre individer än förr.
  • Anonym (ehm)
    Anonym (Tjej TS) skrev 2015-09-04 13:15:02 följande:
    Det är här det blir obalans! Så fort en kille får lite kritik när han är orättvis mot kvinnor, då är hon ingen gentlekvinna. Man skulle kunna säga att kvinnor bakar två kakor och män en.
    Han använde ju faktiskt bara samma ord tillbaka mot henne som hon använt mot  honom...

    Drömmer
  • Anonym (ehm)
    sextiotalist skrev 2015-09-04 13:26:53 följande:
    Ingen bild jag känner igen, men det finns säkert en liten grupp som är som du skriver.
    Nu arbetar jag inom en mansdominerad bransch och arbetsplats (vi är nog 10% kvinnor) och har i princip umgåtts med män i hela mitt liv, mer än kvinnor. Och jag har aldrig hört de varken gnälla eller beklaga sig över utvecklingen, utan det är män som är trygga i sig själva och har inga problem med att städa, ta hand om sina barn, laga middagen, ta VAB eller vad som.
    Inte heller min sambo, han är ändå född på 50-talet. Min pappa, född på 30-talet, var den stöttade mig mest i mitt val av utbildning och tog lika mycket ansvar för hemmet som min mamma (och han om något var en gentleman).

    Däremot så är mitt intryck av de män som gnäller här på t.ex FL, att de helt enkelt inte vill ha förändringar, är rädda för kvinnor som är trygga i sig själva och väljer själva vad de ska göra och än värre, de kvinnor som tar sig rätten att välja en man som de trivs med.
    Gentlemannen finns kvar, men dagens gentleman ser inte ut som gårdagens, dagens gentleman duellerar inte om kvinnans gunst
    Ja, eller så kan man läsa det jag skrev istället för att svara på något som man inbillat sig att jag skrev. Sluta elda halmgubbar. Det är dumt!

    Men visst, det finns en viss skillnad mellan akademiker och arbetarklass till exempel. Kvinnor som utbildat sig till något akademiskt, jobbar och kanske försörjer både man och barn har ju hittat en ny roll som kan fungera utmärkt i en relation.

    Problemet är ju de kvinnor som gjort sig av med sin könsroll utan att ha någon roll eller fylla någon funktion alls i ett tänkt förhållande.
Svar på tråden Gentlemän