• MEE83

    Gentlemän

    Shit, är det allt som krävs för att vara en gentleman. 

    Jag brukar hjälpa till när jag kan, till exempel med barnvagnar i kollektivtrafiken osv. Brukar också bli tillfrågad om hjälp relativt ofta utav någon anledning, det känns väl rätt naturligt att ge andra ett handtag om man kan tycker jag, det tar ju ca 2 sekunder, minimum effort maximum reward, då de som får hjälp oftast blir glada och väldigt tacksamma när de får hjälp.

    Jag skrämde livet ur en kvinna en kväll dock, hon hade sin cykel och fyra fullastade matkassar, varav två hängde på styret, helt plötsligt gick pappershandtagen sönder på en av dessa, så där stod hon med sin cykel, som hon var tvungen att balansera(med tre matkassar) samtidigt som hon försökte fiska upp den tredje. Det gick inte att använda cykelstödet, för tunga kassar, så det var Ingen lätt uppgift, så jag rusade fram(var ute och joggade), hade dock min luvtröja uppdragen och det var mörkt ute, stackaren kissade nästan på sig innan jag förklarat att jag bara ville hjälpa henne. haha 

    Det visade sig att hon var Tyska, så hon pratade inte svenska. Men hon blev väldigt glad för hjälpen, hjälpte hon att bära kassen hem till hennes bostadshus(hon bodde i närheten och vi var på väg åt samma håll).  

  • MEE83
    Anonym (Tjej TS) skrev 2015-09-21 01:28:20 följande:
    Super!!

    Nu har du även skapat en trygghet hos en annan individ - alla män i luvor är inte farliga. Trist att så många är på helspänn när det kommer till sånt där. Man blir rädd när någon bara vill hjälpa... Har du synpunkter på hennes konsekvenstänk här? Kände du för att ge en pekpinne?
    Nej, inte det minsta, rädsla är oftast inte rationellt, men det är fullständigt naturligt. Om en kille(jag är dessutom ganska fit, inget svullo eller liten taning kille :) ) kommer framspringande med uppdragen luva sent på kvällen så är det inte så konstigt om det blir en reaktion. 

    Jag har både tjejkompisar och flickvän(för att inte tala om min mörkrädda morsa) som kan tycka att det kan vara otäckt att gå hem sent själva, så jag är väl införstådd i hur det fagrare könet kan känna, även om jag också vet att det rent statiskt sett är en rätt så liten chans att något faktiskt skulle hända, men det går inte att rationalisera bort rädsla, och det hjälper inte att stå med pekpinnen, det är bara något man måste hajja och ha förståelse för. 

    Dock så kan man ju göra saker för att känna sig självsäkrare ute i det offentliga rummet, till exempel självförsvarskurser, det kan ju bygga upp en inre trygghet och förbättra självförtroendet.
  • MEE83
    flygrl skrev 2015-09-21 12:36:48 följande:
    Anonym (Tjej TS) skrev 2015-09-20 21:41:41 följande:

    Vilken talare du är Tänker som du! Intressant det här med ordet gentleman. Det finns liksom en gentleman som smörar och så finns det en genuin ädel man som hjälper där han ser fall där han anser sig vara rätt person för jobbet.


    Att du skriver så visar för mig att du e en gentleman. Artig och omtänksam mot dom du möter oavsett man eller kvinna. Raka motsatsen till påklistrad artighet mot en tjej som nån sorts pick up grej.
    haha, idag var jag en sådan där icke påklistrad gentleman igen. Big up till mig själv. Flört 

    Vi var ute och promenerade med barnvagnen(hemmapappa denna månaden), och fick syn på en mamma och pappa med barnvagn + vovve som skulle på spårvagnen(Stockholm), men dörren krånglade, så det blev "dörrhållande". Har för mig att det är Bombardier som har gjort dom, det är A34 modellen, jag gillar modellen och det är första gången jag ser att den krånglar.


    Lindingöbanan kommer ha CAF A36 modellen. De har börjat provköras nu, betydligt större kapacitet på den modellen, nästan det dubbla antalet passagerare om jag inte missminner mig.  
  • MEE83
    Anonym (Tjej TS) skrev 2015-09-30 15:44:35 följande:

    Yay!!! Tumme upp! Du drar statistiken uppåt.


    Finns det statistik på detta!?! Jag har inte gått igenom tråden så jag kan ha missat det...

    Egentligen så skrev jag ju bara det ovanstående för att jag ville glänsa lite med min kunskap om spårvagnsmodellerna. Solig I kid! 

     
  • MEE83
    flygrl skrev 2015-10-01 01:37:26 följande:
    MEE83 skrev 2015-09-30 23:47:07 följande:

    Egentligen så skrev jag ju bara det ovanstående för att jag ville glänsa lite med min kunskap om spårvagnsmodellerna.  I kid! 

     


    Ingen f**kin aning om du driver med mig faktiskt... :/

    (Pardon my french)
    haha, massive confusion, jag har den förmågan... Flört ... (fråga min sambo! haha), jag gillar kanadensiska tågtillverkare... och brittisk öl, men nej, jag driver inte med dig, självklart brukar jag hjälpa till när jag kan, som jag skrev tidigare, så är det en sådan enkel sak att göra och man får i regel massivt med positiv energi tillbaka, glädje, tacksamhet etc. All that good stuff.
    Anonym (Tjej TS) skrev 2015-10-01 13:09:51 följande:
    Meh var allt bara ett skämt... Bombardier är en öl!
    Nu lärde jag mig något nytt, är den god? 


Svar på tråden Gentlemän