Inlägg från: Anonym (Tjej TS) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjej TS)

    Gentlemän

    Anonym (man) skrev 2015-09-17 17:46:04 följande:

    Det säger du som svensk feminist, man ser inte sig själv som andra ser dig. Utomlands anses svenska kvinnor bete sig manligt. Jag säger inte att det är något negativt, jag säger att det är något ganska naturligt i ett land där jämlikheten har kommit mycket längre än i andra länder, det är inte lika stora skillnader i könsrollerna.

    Nej, det är inte det dagens feminism handlar om flicka, det är vad feminism handlade om ursprungligen men absolut inte vad feminism handlar om idag. Dagens feminism har inte längre något med jämlikhet att göra, det har övergått till att vara en kamp om tronen, att ersätta gubbvälde med kärringvälde. Din nedlåtande ton visar ganska tydligt vad feminismen står för idag... flicka lilla.

    Men nu handlade väl tråden inte om feminister utan om gentlemän?


    Jag ställer mig helt frågande till detta, inte en enda har ansett mig eller mina kvinnliga vänner som manliga. Däremot har de blivit chockade över varför inga killar uppmärksammar dem då de var vana vid det hemifrån.
  • Anonym (Tjej TS)
    Anonym (man) skrev 2015-09-17 18:12:06 följande:

    Nu är det du som blandar ihop begreppen, att SE manligt ut och att BETE sig manligt är inte samma sak, du kan strutta omkring i högklackat och kortkort och ändå BETE dig som en byggarbetare. För övrigt har jag aldrig gillat högklackat, föredrar naturlig skönhet.

    Vad är det vi får glada för? Vetefan om jag jag tycker att se en manlig strippa på nyhetstidningar eller se kvinnor sopa andra kvinnors misstag under mattan för att visa solidaritet skulle vara något jättekliv framåt för mänskligheten.


    Men då!! Glada för att varken se män eller kvinnor som strippor i tidningen. Men finns ju poledance på gymmet :P vadå sopa andras misstag? Jaha, men hur många i klackskor beter sig manligt? Beskrivning tack. Hur fan beter sig en byggarbetare??
  • Anonym (Tjej TS)
    Anonym (man) skrev 2015-09-17 18:49:45 följande:

    Men då!! Börjar du få slut på argument?

    Nej inte slut, bara lite sömnig

    Ja inga strippor vore nog det bästa i motsats till vad dagens femister tror så är det inte alla män som uppskattar strippor, poledance eller högklackat. Dagens feminister skulle nog må bra av att släppa offerkoftan och nidbilden av den "typiske" mannen. Vem vet de kanske till och med skulle börja tas på allvar då


    Jag känner att jag kan bli din hjälpare här. Detta är också något du har missförstått. De reagerar på industrin. Människor tjänar grova pengar på kvinnors kroppar. Varför tänker du att de tänker att det är den typiske mannen? Hur kom du till den tanken?
  • Anonym (Tjej TS)
    Anonym (man) skrev 2015-09-17 18:19:43 följande:

    Tja, du är som sagt svensk vad som är fullständigt normalt för oss är inte nödvändigtvis normalt i andra länder. Svenskar anses i många länder vara kalla och tråkiga, vi själva ser oss inte som tråkiga. It's all in the eye of the beholder.....


    Ja, det kan jag köpa! Kalla och tråkiga! Då får man förklara hur systemet fungerar Det vet jag. Jag är en mix av två länder så No Lessons in culture please.
  • Anonym (Tjej TS)
    flygrl skrev 2015-09-17 19:01:06 följande:

    Respekt ;)

    Jag förstår inte alls varifrån det kommer att gentleman = tönt, mes.

    För mig finns inte den kopplingen. Inte heller att gentleman = smörig, inställsam.

    Att en man kan vara maskulin och vältränad och samtidigt gentleman är självklart för mig. Som du tex. :)

    Fysisk styrka och förmåga att kunna beskydda tex. sin familj när det gäller, blir mer attraktiv om den som har egenskaperna inte är stor i käften och översittare.

    Inställsamma, smöriga män är falska töntar och inga gentlemen.Haha...tack! :)


    Precis. Det är exakt de gentlemännen jag också snackar om.
  • Anonym (Tjej TS)
    flygrl skrev 2015-09-17 19:48:16 följande:

    Bra. ;)

    Det verkar va ett ganska missförstått begrepp förstår jag nu. Visste inte det kunde uppfattas så olika.


    Va, har du inte träffat på ngn smörig än? Det har jag svårt att tro att du har. Eller så som de framställs på film.
  • Anonym (Tjej TS)
    Anonym (Tjej TS) skrev 2015-09-17 20:21:43 följande:

    Va, har du inte träffat på ngn smörig än? Det har jag svårt att tro att du har. Eller så som de framställs på film.


    Såg att jag skrev smörig i TS men jag menar supersmör eller vettigt smör. Det finns grader.
  • Anonym (Tjej TS)
    K grrl skrev 2015-09-17 19:20:49 följande:

    Jag tycker jag träffar män som gör gentlemannamässiga saker varje dag. Som att: släppa före mig i kön, hjälpa mig med att plocka av och bära undan vikterna på gymmet, hjälpa mig med jackan, hålla upp dörren, sådana småsaker. Jag kan bli generad ibland, när det uppenbarligen är för att han finner mig attraktiv, men uppskattar det.


    Låt mig gissa - du spelar på din "feminina" sida. Det är då de kommer fram
  • Anonym (Tjej TS)
    K grrl skrev 2015-09-17 21:31:13 följande:

    Nej, det gör jag inte om du med det menar att spela våpig eller svag. Men jag ser bra ut och är välklädd.


    Nej, menar inte våpig. Även där finns grader vad det är som är "feminint".
  • Anonym (Tjej TS)
    Anonym (man) skrev 2015-09-17 19:07:33 följande:

    Det är kanske din version av feminism (även om dina inlägg andas en hel del nedlåtande fördomarna om män). Andra kvinnor har en annan definition av feminism och alla anser sig vara sanna feminister. Till och med kvinnorna som anser att staten borde betala deras bindor och tamponger eller de som anser att det är männens fel att kvinnor får föda barn anser sig vara sanna feminister.

    Det är nog det som gör dagens feminism svår att ta på allvar, den saknar en riktig identitet och agenda vilket gör det svårt att skilja på vettiga idéer från foliehattar.


    Va? Vad var nedlåtande? Ja, det kom väl från vänstern först antar jag, sen blev det att de flesta partier använde ordet och det hela blev spretigt och förvirrat för en del uppenbarligen. Nu vill jag att du förklarar - är det alltså människor på riktigt som tycker att det är männens fel att föda barn eller är det en omtolkning du har gjort? Argumentet att mensskydd ska subventioneras handlar om att det är biologiskt betingat samt att kvinnor som grupp är ekonomiskt svagare, och ändå får pröjsa mer. Åter igen,en industri som utnyttjar kvinnors kroppar.
Svar på tråden Gentlemän