Inlägg från: lilla frun |Visa alla inlägg
  • lilla frun

    Tidsfördrivs-tråd om allt och inget fram till förlossningen

    Sitter här med 38 dagar kvar till BF, sjukskriven på heltid och spöregn utanför fönstret. Hur får man tiden att gå fortare tills förlossningen? Vad behöver man förbereda hemma? Vad ska man packa i bb-väskan? Kommer jag dö av smärtan eller kan jag ta det med en klackspark, har inställningen stor betydelse inför förlossningen?

    TUSEN FUNDERINGAR, men inga svar! Här kan vi snacka av oss om allt och inget!

  • Svar på tråden Tidsfördrivs-tråd om allt och inget fram till förlossningen
  • lilla frun
    Tuffs skrev 2015-09-06 12:48:22 följande:

    Hej! Hoppar in här! Är i 34+0 idag, så 42 dagar kvar. Tiden går rätt låååångsamt, och det är tröttsamt att knappt kunna äta och inte kunna sova... Har 8 arbetsdagar kvar, men arbetsuppgifterna börjar ta slut.

    Har inte börjat förbereda så mycket hemma... Nästa helg monteras vagga och skötbord upp och tvättmaskin installeras. Tänker att jag har rätt gott om tid på mig, men folk börjar säga "om han kommer tidigare..." Osv, vilket får mig att stressa upp mig lite. vet att det är en pojke i magen.

    BB-väskan har jag typ tänkt ut vilka bebiskläder som ska med, inte mycket mer...

    Tror att inställningen gör MYCKET inför förlossningen. Det blir som det blir, tänker jag. För mig handlar det mycket om att våga släppa kontroll på saker och ting och inse att det kanske inte blir som jag tänker mig.

    Hur långt har du kommit i förberedelser? Har du mkt förvärkar osv, hur mår du?

    Långt svar fick du nu, let's prata!


    Vad kul att du ändå har rätt så mycket kvar att göra, då håller du dig sysselsatt tänker jag! Jag var dum nog och ville fixa allt på en gång, så här är redan spjälsängen bäddad, vagnen står redo, kläderna är tvättade osv vilket är ganska tråkigt märker jag nu i efterhand..hehe bara bb-väskan kvar tror jag!

    Åh vad roligt med en liten kille, är det första barnet?

    Är du öppen för all sorts smärtlindring? Jag måste erkänna att jag är lite rädd för epidural, för jag har hört att det kan dra ut på tiden osv..:S

    Just nu ligger jag i soffan med en vetekudde på magen..har sån "mensvärk" i magen och ryggen men vet inte om det är förvärvar dock:)

    Hur mår du, känner du av något i kroppen än?

    Vad roligt att vi har BF nästan samma dag:D
  • lilla frun
    Iowhannah skrev 2015-09-06 13:37:11 följande:

    Jag hakar på! 36 dagar till bf här, även om det känns som att bebis vill ut nunu. Det trycker och spänner emellanåt. I går kväll var det ett himla liv, kändes verkligen hur den letade sig neråt. Lagom skönt när mamma vill sova :/

    Jag försöker fördriva dagarna med att röra på mig. Har gravidyoga på söndagkvällar och har skaffat klippkort på badhuset. Dessutom ska vi flytta i början av november, så det finns en del att packa...

    Har packat (förmodligen för många) bebiskläder i bb-väskan. Sen kommer det åka ner amningskläder, ett par mysbyxor, mjukt toalettpapper, innetofflor och diverse hygienartiklar.

    Vaggan är ihopsatt, babyskyddet väntar i bilen, vagnen står redo i hallen. Bara bebis som fattas nästan. Och täcke och lakan...


    Hej välkommen, ju fler desto roligare!

    Usch det låter inte skönt med att det trycker och så, vet du ifall bebis är fixerad än?

    Åh gravidyoga är något jag hade velat testa men jag har liksom alltid skjutit upp det, men vad tycker du..är det roligt och avslappnande?

    Hmm du som börjat packa bb-väskan, vet du om man måste ha med egna blöjor och sånt eller brukar det finnas på bb? :)
  • lilla frun

    Tjejer! Hur är det med knipövningar? Ska man börja med dom nu eller efter förlossningen? Vad hjälper dom emot?

    Min BM har inte ens nämt ordet knipövning! Är i vecka 36 nu

  • lilla frun
    Iowhannah skrev 2015-09-14 12:59:39 följande:

    Det är nog bäst att börja redan nu. Knipövningar ska, som jag har förstått det, stärka bäckenbottenmuskulaturen och hjälpa till att snabba på läkeprocessen efter förlossning. Tror inte att min BM nämnt nåt heller, men det är väl det vi har internet till ;P


    Tack för svar! Är det knipövningar som hindrar en att kissa på sig efter förlossningen när man nyser osv pga slapp muskulatur? Är skit rädd för det där!
  • lilla frun

    Tack så jätte mycket för alla tips och texter kring knipandet! Btw är det någon annan som har en brännande smärta, som ett litet område eller fläck ganska långt upp till höger i magen. Det kommer då och då och gör väldigt ont när jag rör mig? Någon som har liknande?

  • lilla frun

    Någon bebis som tittat ut än? Själv har jag 11 dagar kvar till bf och jag kan fortfarande inte förstå att JAG ska få barn? Det ligger ett barn i min mage som kan komma när som helst? Jag känner både händer, knän, armbågar och fötter trycka ut genom magen men jag kan ändå inte fatta det?

  • lilla frun
    Misscaswell skrev 2015-10-03 11:31:52 följande:

    Jag kände likadant. Min son föddes för en vecka sedan, och det var den sjukaste känslan någonsin när de la honom på mitt bröst. Först förstås lättnad för att jag klarade det, han kom ut och vi dog inte, men framför allt: det är ett barn! Det där knöliga paketet av kroppsdelar som petade mig i revbenen och urinblåsan i månader var en bebis, och nu har jag ett barn! Så overkligt.


    Åh grattis till lill killen, jag är inte liiiiite avundsjuk jag;)! Jag tror också jag kommer få någon "omg vi överlevde" känsla när det är klart! :D
  • lilla frun
    Iowhannah skrev 2015-10-03 12:09:39 följande:

    Jag känner samma sak! Har 9 dagar kvar (bara lite mer än en vecka!) och kan inte fatta det! Jag tror att min sambo förstår det mer än jag. Och då pratar jag ändå med bebisen flera gånger om dagen, och jag känner allt den gör. Ändå kan jag inte ta in att det ska komma en liten person som ska bo med oss! En person som vi har skapat, som har växt i mig sen januari! Det är helt sjukt ju! Jag vill ju ha ut den, dels för att jag är trött på att vara gravid och dels för att jag vill träffa den, men det känns så overkligt alltihop. Spännande och overkligt.


    Känner också att det är mer verkligt för mannen oavsett om det är jag som har bebisen i mig! :o

    Men tänk, snart ligger vi där med våra små på bröstet.

    Men asså hur förbereder man sig mentalt? Går det ens?
  • lilla frun
    Tuffs skrev 2015-10-06 13:32:13 följande:

    Hej på er! Har inte kunnat vara aktiv på internet alls nästan, Edvin tittade ut den 26 september! 3 veckor och 1 dag innan han var beräknad. Vägde ändå 3365 gram och 50 lång, så mamma vill inte ens tänka på vilken klump som skulle kommit om han blivit fullgången Förlossningen gick otroligt fort, vattnet gick vid halv elva på förmiddagen, värkstormen satte igång en timme senare, kom in till förlossningen halv två och var 9 cm öppen då. Allt var klart vid 15.13. Blödde lite för mycket och det var en del tumult iom att vi fick ta ambulans in, vågade inte annat eftersom jag hade så tätt mellan värkarna och har 6 mil till sjukhuset. Vi är trötta men mår bra. Kämpar lite för att han ska gå upp i vikt.


    ÅH GRATTIS! :D tur att det gick bra, och skönt att det gick fort ändå, det skulle jag inte ha något emot när det är min tur;)
Svar på tråden Tidsfördrivs-tråd om allt och inget fram till förlossningen