• Tuffs

    Tidsfördrivs-tråd om allt och inget fram till förlossningen

    Hej! Hoppar in här! Är i 34+0 idag, så 42 dagar kvar. Tiden går rätt låååångsamt, och det är tröttsamt att knappt kunna äta och inte kunna sova... Har 8 arbetsdagar kvar, men arbetsuppgifterna börjar ta slut.

    Har inte börjat förbereda så mycket hemma... Nästa helg monteras vagga och skötbord upp och tvättmaskin installeras. Tänker att jag har rätt gott om tid på mig, men folk börjar säga "om han kommer tidigare..." Osv, vilket får mig att stressa upp mig lite. vet att det är en pojke i magen.

    BB-väskan har jag typ tänkt ut vilka bebiskläder som ska med, inte mycket mer...

    Tror att inställningen gör MYCKET inför förlossningen. Det blir som det blir, tänker jag. För mig handlar det mycket om att våga släppa kontroll på saker och ting och inse att det kanske inte blir som jag tänker mig.

    Hur långt har du kommit i förberedelser? Har du mkt förvärkar osv, hur mår du?

    Långt svar fick du nu, let's prata!

  • Tuffs
    lilla frun skrev 2015-09-06 13:44:26 följande:

    Vad kul att du ändå har rätt så mycket kvar att göra, då håller du dig sysselsatt tänker jag! Jag var dum nog och ville fixa allt på en gång, så här är redan spjälsängen bäddad, vagnen står redo, kläderna är tvättade osv vilket är ganska tråkigt märker jag nu i efterhand..hehe bara bb-väskan kvar tror jag!

    Åh vad roligt med en liten kille, är det första barnet?

    Är du öppen för all sorts smärtlindring? Jag måste erkänna att jag är lite rädd för epidural, för jag har hört att det kan dra ut på tiden osv..:S

    Just nu ligger jag i soffan med en vetekudde på magen..har sån "mensvärk" i magen och ryggen men vet inte om det är förvärvar dock:)

    Hur mår du, känner du av något i kroppen än?

    Vad roligt att vi har BF nästan samma dag:D


    BB-väskan kan man ju packa om och om igen

    Annars, laga riktigt mumsiga matlådor att fylla frysen med! Det tipset fick jag, så är det bara att värma och man vet att man äter ordentligt även när det är mycket med bebis. Tänker göra pajer, piroger, lasagne osv.

    Japp, första barnet! Nu längtar man ihjäl sig ju! Hur kommer han se ut? Vem är han lik? Osv. Lilla skrutt <3 mina föräldrar kommer och hjälper till nästa helg, det är därför det har avvaktats. De har åkt till Ullared osv eftersom de bor mycket närmare. Jag bor mellan Uppsala och Gävle.

    Jag har ställt mig tveksam till både epidural och lustgas faktiskt... :-/ Epidural för att det känns mycket som att man "stänger av" kroppens egna funktioner och förmåga att föda. Man måste i regel ha skalpelektrod på barnet, väldigt ofta sätts kateter och värkstimulerande dropp är jättevanligt. Jag vill vara med på vad som händer, känna att jag har kontroll på det sättet! Vill också känna efter och "vara med" i smärtan, veta hur det känns liksom! Oavsett hur ont det gör. Det är ju kanske faktiskt enda gången jag kommer föda barn. Vet inte om det blir fler.

    Är jätterädd för att spricka och är rädd för att om jag är helt bedövad (med tex epidural) så kommer jag ta i för mycket och forcera tills jag spricker. Pratade med en vän som är nyförlöst och hon sa, å andra sidan, att hon kände att hon orkade med mycket mer när hon fick Epidural. Hon blev trött och utmattad av att ta värkarna, med epiduralen kunde hon slappna av på ett annat sätt. Hon behövde inte värkstimulerande dropp, det var fart på värkarna ändå.

    Samma sak med lustgas, jag vill inte "försvinna" i ett rus där jag inte riktigt är med på vad som händer. Jag har aldrig varit full/påverkad i hela mitt liv, av alkohol eller annat. Trivs inte med tanken alls. Sen säger de flesta som använt den att man bara blir "full" om man andas fel. Jaja... Annars vet jag liksom inte vad jag vill ha för bedövning. TENS? Akupunktur? Massage? Dusch? Typ det. Hur känner du?

    Jag har förvärkar då och då, om jag gått eller rört mig mycket. Eller stressar såklart. Jag är däremot så otroligt trött! Har sovit bort större delen av eftermiddagen, borde ägna mig åt tvätt och att röja lite... Orkar du med vardagen som förut?
  • Tuffs
    Iowhannah skrev 2015-09-06 15:24:46 följande:

    När har ni BF?


    18 oktober har jag Du?
  • Tuffs
    Filuribur1 skrev 2015-09-07 04:10:38 följande:

    Hakar också på. 29 dagar kvar och har varit sjukskriven sen början på augusti. Har bara lite av kläderna kvar att stryka annars är allt klart. Bara bebisen som fattas. Så nu går man mest och rullar tummarna och dricker hallonbladste och hoppas på att hon kommer tidigare. :D Man längtar ju sig galen såhär på slutet!


    Tonensu skrev 2015-09-07 06:26:21 följande:

    45 dagar kvar här. Första barnet med bf 24 oktober. Börjar på allvar fundera mer och mer över förlossningen och livet med barn. Ser otroligt mycket fram emot att träffa min dotter. Tiden har gått väldigt fort sen plusset på stickan till att nu kunna prata om att hon kan komma i stort sett när som helst och hur hon kommer se ut osv.

    Samtidigt är jag såklart fundersam. Hur ont kommer det göra? Kommer jag kunna hantera smärtan? Hur mycket blod kommer jag att förlora? Spricka? Bli inkontinent? Kommer barnet vända sig av sig själv? Hur kommer hon att må när hon kommer ut? Se ut?

    Många frågor och tankar varav mycket inte går att få svar på. Idag ska jag till bm och kolla mina värden. :)


    Hej tjejer! Härligt med fler i tråden
  • Tuffs

    I min mage ligger en Edvin <3

    Jag känner att jag har läst på massor om förlossningen, men när jag pratar med någon som fött barn känner jag mig helt nollställd

    Tonensu: min kille ligger med rumpa och fötter upp och huvud neråt (som skaver på mammas kissblåsa!!) men bm har inte sagt något om att han är fixerad än, tycker hon borde nämnt det om det var så. Brukar alltid få höra att "det är lite svårt att känna", tydligen är det mycket fostervatten där inne.

    Min väska är inte packad, får ny tvättmaskin i helgen och tänker tvätta alla små kläder i den sen kommer jag väl packa om hundra gånger, haha.

    Värdefullt att höra dina erfarenheter av Eda, Oldy! hjälper att reda ut tankarna lite.

    Tiniii: jag behöver också sova minst en timme på dagen. Så trött!

  • Tuffs

    Hej igen tjejer! Jag har kommit in i v36 nu, så en dryg månad kvar. Bebben har fixerat sig sa bm idag! Det känns kan man säga I helgen hade det ordnats babyshower för mig. Underbart att känna hur många som gläds med mig, behövde verkligen det. Flera nära vänner har lämnat mig under och pga graviditeten, så har haft det kämpigt och känt mig väldigt ensam.

    Det har även monterats vagga och jag har börjat kunna plocka med bebissaker så smått. Nära men ändå långt borta <3 Sååå trött och ser fram emot att få gå hemma och vila. Sista dagen på jobbet imorgon!

  • Tuffs

    Hej på er! Har inte kunnat vara aktiv på internet alls nästan, Edvin tittade ut den 26 september! 3 veckor och 1 dag innan han var beräknad. Vägde ändå 3365 gram och 50 lång, så mamma vill inte ens tänka på vilken klump som skulle kommit om han blivit fullgången Förlossningen gick otroligt fort, vattnet gick vid halv elva på förmiddagen, värkstormen satte igång en timme senare, kom in till förlossningen halv två och var 9 cm öppen då. Allt var klart vid 15.13. Blödde lite för mycket och det var en del tumult iom att vi fick ta ambulans in, vågade inte annat eftersom jag hade så tätt mellan värkarna och har 6 mil till sjukhuset. Vi är trötta men mår bra. Kämpar lite för att han ska gå upp i vikt.

  • Tuffs
    Tonensu skrev 2015-10-14 18:31:24 följande:

    Jag kan knappt tro att det är sant. I natt kl 03:15 tittade min lilla tjej ut. 10 dagar för tidigt men jag har känt på mig i några dagar att det vart på g. Vattnet gick på tisdag morgon vid 5:30 och fortsatte gå under dagen. Var inne på förlossningen vid 7:30 och blev inlagd pga att det var lite mycket blod i vattnet plus att jag var öppen 3cm. Tillslut kom värkarna så tätt att jag inte ens hade en minut mellan varje och då var jag öppen 6. Hade bara alvedon då och smärtan var olidlig, så ner på förlossningen igen och så fick jag EDA vilket var rena himmelriket. Fick aldrig testa lustgasen. Blev lite segt på slutet så de satte in sugklocka vid 03:00 så jag krystade inte länge. Nu ligger hon och sover på min arm. Helt otroligt fantastiskt men samtidigt så himla overkligt. <3 :)


    Visst är det underbart!

    Upplevde också det där, att värkarna gick i ett. Bad om Eda men hann aldrig med det, så för min del blev det överdos av lustgas. Hur länge krystade du? Varför satte de in sugklocka?
  • Tuffs
    Tonensu skrev 2015-10-14 21:59:36 följande:

    Ja bästa känslan helt klart! :)

    Krystade i 15 minuter ungefär. Hur länge krystade du? Ja smärta fick man smaka på ;). Blev sugklocka för att hon var lite stressad och medtagen mot slutet och mitt värkarbete var lite segt så hade det inte fungerat hade det blivit snitt. Är glad att allt gick bra och att hon är här och frisk nu :D. Gick din förlossning bra?


    Jag tyckte inte att smärtan under krystvärkarna var värst, värst var det som antagligen var när jag öppnade mig de sista centimetrarna. Det är lite si och så med tidsuppfattningen Tror att jag krystade under tre värkar, kände av "the ring of fire", dvs när huvudet var på väg ut, men tyckte inte att det var så farligt. Var väl lite lätt lustgas-hög Däremot hann han inte stå och töja någonting, det var bara plopp ut som gällde. Förlossningen gick bra men så väldigt fort. Hann bara få lustgas och sterila kvaddlar fram på magen, inget annat hanns med. Kom in med ambulans, var 9 cm öppen och vrålade utav bara den. En och en halv timme senare kom han. Första barnet.

    Skönt att du fick hjälp med sugklockan!! Det är ju precis därför den finns.
Svar på tråden Tidsfördrivs-tråd om allt och inget fram till förlossningen