• Nenne666

    Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!

    Jag håller med dig, man blir chockad när man tar del av deras egentliga åsikter om föräldrarna. Jag är ytterst glad att jag slipper ha barn på dagis faktiskt (har stora barn) För enligt dom själva är det ju det värsta man kan göra mot ett barn att lämna dom på deras arbetsplats. Vet ingen annan arbetsgrupp som dissar sin egen arbetsplats så mycket som dagisfröknar gör.

  • Nenne666
    Aniiee skrev 2015-09-10 21:05:11 följande:

    Hmmm... å ena sidan råder sekretess. Å andra sidan behöver även lärare på både förskola och i skola ventilera. Lärare är ett typiskt "locket på"-yrke, någon stans måste det pysa ut så de inte exploderar. Men de saker som du skriver, TS, låter lite väl överdrivet att gnälla om. (det du skriver att lärarna gnäller om alltså)


    Sekretess är sekretess och ingenting annat oavsett yrke.
  • Nenne666
    Anonym (Mormor) skrev 2015-09-11 06:26:46 följande:

    Tack och lov att jag inte har barn längre , men jag har Barnbarn . Hur gör man för att gå ner i tid på de flesta jobb . Min dotter och hennes man jobbar båda som hantverkare en målare eller elektriker får inga deltidsjobb . Men även om de fick det får de vara från jobbet i sex timmar . Restid . vi tjejer ska helst vara hemma , är vi det är vi lata goolddiggers . Vi blir fasst i ett förhållande är det bra så ok men är det dålig så har vi inget val . Blir vi lämnade så kan vi inte försörja oss . Pensonen blir väldigt dålig plus att barnen behöver kompisar . på Tv 4 sa de i går att mor och farföräldrar ev grannar och vänner ska hämta . Undrar vem som ska göra mitt jobb då ?


    Ja, jag såg det inslaget på TV4 också. Blir helt chockad över vilka orimliga krav som ställs på föräldrarna. Är det så att barnen har långa dagar så ska förskolan vara anpassat så att även trötta barn klarar av att vistas där på dagarna. Det är BARN och ska inte behöva vara fit for fight från morgon till sena eftermiddagen. Jag fattar inte nyhetsvärdet i gnället just för att ingenting är nytt. Säger det inte mer om hur dålig personalen är på att anpassa sig till hur samhället ser ut och har noll koll på vad barnen orkar med under en dag? Personalen är grymt duktiga på att ge föräldrarna dåligt samvete och känna skam.
  • Nenne666
    elyse skrev 2015-09-11 08:41:55 följande:

    Personalens förutsättningar bestämmer de inte själva. På min dotters förskola har de t. ex. vikariestopp. Det är ett sätt att spara pengar om man inte har fulla barngrupper. Ändå är jag jättenöjd med det de gör med vad de har. Jag hoppas såklart att föräldrarna där jag jobbar tycker detsamma.

    Det finns inte personal till att ha ett trött barn i knäet, tyvärr. Redan 13-14 går en personal hem och då är man två med blöjbyten, äta mellanmål och klä på alla barn för att komma ut på gården. Då ska en sedan in och röja efter mellanmålet och städa inför nästa dag. Har man få barn så finns det nån annan som inte har det och behöver hjälp. Det är tight och det är inte personalen som skapar förutsättningarna utan politikerna/cheferna som bestämmer hur många barn en pedagog ska ha hand om.


    Det jag menar är att personalen väljer att skuldbelägga föräldrarna framför att ta det vidare till deras arbetsgivare och politikerna. Och jag anser att det är illa. Jag är oerhört tacksam över att inte behöva anlita barnomsorgen för jag har fått uppfattningen om att föräldrar känner en oerhört stor press från just personalen. Föräldrar MÅSTE ju rimligtvis kunna få jobba och känna sig tillfreds med att lämna barnen på förskolan utan att få skuldkänslor, som om föräldern vore elak mot sitt barn?
  • Nenne666
    Flygfotogen skrev 2015-09-11 11:27:08 följande:

    Kan man försöka att se förbi det man klassar som gnäll och klagande och fundera vad som ligger bakom?

    Vem ska ta strid för de småbarn i dagens samhälle som inte klarar av eller orkar med de stora krav vi vuxna ställer på dem? Vuxna som inte orkar arbeta heltid går ofta ner i tid. Barn som inte orkar 40-52 timmarsveckor då? Som gråter av trötthet från mellanmål till hemgång? Som har svårt att bli trygga? Som får 7-8 timmar vakentid med sina föräldrar i veckorna när de skulle behöva så mycket mer för att må bra... Vem ska prata för dem? Hur ska de få höras och få sina behov tillgodosedda?

    Det viktiga är inte föräldrars skuldkänslor utan hur varje litet barn mår i sin situation. Det måste varje förälder förbise sina skuldkänslor och inse. Tycker jag.


    Det står alltså mellan att kunna jobba när barnen är små eller att inte kunna jobba då alltså? Hur många klarar att rodda en familj på luft och vatten? Det är upp till politikerna att göra förskolan så behaglig som bara är möjligt för barnen så att föräldrarna kan sköta sitt arbete och på det rodda familjen ekonomiskt.
  • Nenne666
    nernu skrev 2015-09-11 12:03:53 följande:

    Politikerna kan inte trolla. Vi kan inte ha 1 fröken per barn. Föräldrar kan ersätta förskolan men aldrig tvärtom. 

    Det finns mååååånga barn som är på förskolan för att föräldrarna säger att de inte klarar att ta hand om två barn själva eller för att föräldrarna VILL jobba mycket inte för att de MÅSTE. De barn tar upp onödig plats. Om de inte var på förskolan så skulle miljön bli bättre för dem som inte har något val. Det är ett stort problem och jag tycker att det är anmärkningsvärt att föräldrar väljer att bli sura på personalen instället för att granska sig själva och sina val.


    Att vilja jobba behöver inte innebära att man inte måste jobba. Även om det finns dom, såklart. Och en lön som kan rodda familjen trollas inte heller fram, faktiskt. Dom flesta har inget annat val än att lämna sina barn för att gå till ett arbete. Sen finns det föräldrar som av olika anledningar upplever att det är extra tufft att ha en bäbis och ett äldre barn, ja. Och det är upp till föräldern att avgöra det och ingen annan och givetvis tycker en förälder att det är behagligt att det finns en förskola i sådana fall. Det är ju själva syftet med det, för annars hade ju inte föräldern lämnat på förskolan, eller hur? Nädu, det finns inga barn som tar onödig plats någonstans. Politikerna får hosta upp stålarna och anställa såpass mycket personal att barnen som har rätt till plats får det så behagligt och tryggt som bara är möjligt när dom är där.
  • Nenne666
    nernu skrev 2015-09-11 13:08:18 följande:

    Och var ska dom pengarna komma ifrån tänkte du?

    Det är upp till föräldern och hur föräldern känner. Ingenstans nämner du hur barnen upplever det.


    Nä, jag nämner inte barnen någonstans eftersom att deras vistelse på förskolan oftast är tvingande, med dom anledningarna jag har beskrivit innan. Därför pekar jag enbart på personalen och i nästa tur politikerna. Nämligen att det är upp till kommunen att upprätthålla barnens fysiska och psykiska välmående. För oftast har föräldern inget annat val än att lämna och gå till sitt arbete, för att öht kunna ha någonstans att bo, mat på bordet och kläder på kroppen. Fattar inte hur man inte kan se det självklara? Hade gärna sett att man prioriterade skola och omsorg i betydligt större omfattning än man gör nu. Det enda jag har sett är nedskärning på nedskärning och det går ju bra när ingen säger något.
  • Nenne666

    Den här tråden har ju ballat ur. Det ser ut som prestige från alla håll och kanter. Vad sysslar ni med, ärligt talat? Ungarna mår bra om personalen har tid för barnen. Föräldrarna måste JOBBA... Sånt är läget och därmed har ju förskolepersonal jobb, jobb att ta hand om dessa. Vad vore barnen utan förskolepersonal? Och vad vore förskoleutbildade utan barn att ta vara på? För fan ge er!

  • Nenne666
    Embla twopointoh skrev 2015-09-12 00:25:00 följande:

    Redan nu ser man en ökad psykisk ohälsa bland barn och ungdomar. Alt för många timmar per vecka på förskola/för tidig förskolestart kan mycket väl vara en del av denna negativa utveckling.

    Jag har flera vänner som är psykologer/liknande kompetens inom barn (som inte känner varandra inbördes), och de är rörande överens om att det är uppenbart att barn idag ofta sätts för tidigt på förskola/har för långa dagar för tidigt, men att det är "förbjudet" att tala om då det är viktigare att bägge föräldrarna arbetar. Inte heller får man "skuldbelägga" föräldrar eller "arbeta emot" jämställdheten, vilket denna åsikt genast stämplas som.


    Ja, vad bra! Nu har du berättar att du har ett gäng låtsaskompisar som du inte kan ge underlag för. Vi kommer inte längre på ditt inlägg. Du gör dig icke trovärdig och diskuterar gärna, men jag diskuterar helst inte med utgångspunkt av låtsaskompisar . Sorry!
  • Nenne666
    Penida skrev 2015-09-12 00:14:01 följande:

    En förskoleplats kostar en massa pengar men det gör också föräldrar som inte betalar skatt och går hemma på bidrag. Det är tyvärr inte så att de pengar man "sparar" går direkt till förskolan. Barngrupperna är fortfarande alldeles för stora och det även i kommuner där man testat det där med vårdnadsbidrag.

    Jag tycker väl att mer bör satsas på förskolan, föräldrar som vill vara hemma med sina barn eller jobba deltid har det rätt bra i detta land redan.


    Men du. Inte ens en bidragstagare kommer undan att betala skatt . Den betalas i ALLT den handlar, tom då den står och RÖKER!
Svar på tråden Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!