• nernu

    Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!

    annananonym skrev 2015-09-10 20:10:13 följande:

    För en timme sen åkte jag buss. Bakom mig satt en kvinna och pratade högt i mobilen om hur hemska de där j*vla föräldrarna är.

    Hon drog upp massor av personliga och lätt att känna igen saker om föräldrar till barnen på förskolan där hon jobbar.

    Till slut tystnar hon och säger efter en stund i luren:

    "Jag sitter på bussen, men vadå jag nämnde väl inga namn"?

    Så uppenbarligen reagerade den hon pratade med på det höga skitsnacket och bristen av sekretess eller vanligt hyfs!

    Förskolepersonal och socialtjänsten är de yrken där de anställda HATAR de dom arbetar för! Vidrigt!

    Mina barn är stora som tur är!


    Men kom igen... Är du på riktigt? Du låter inte särskilt trevlig själv.
  • nernu
    Nenne666 skrev 2015-09-11 11:50:12 följande:
    Det står alltså mellan att kunna jobba när barnen är små eller att inte kunna jobba då alltså? Hur många klarar att rodda en familj på luft och vatten? Det är upp till politikerna att göra förskolan så behaglig som bara är möjligt för barnen så att föräldrarna kan sköta sitt arbete och på det rodda familjen ekonomiskt.
    Politikerna kan inte trolla. Vi kan inte ha 1 fröken per barn. Föräldrar kan ersätta förskolan men aldrig tvärtom. 

    Det finns mååååånga barn som är på förskolan för att föräldrarna säger att de inte klarar att ta hand om två barn själva eller för att föräldrarna VILL jobba mycket inte för att de MÅSTE. De barn tar upp onödig plats. Om de inte var på förskolan så skulle miljön bli bättre för dem som inte har något val. Det är ett stort problem och jag tycker att det är anmärkningsvärt att föräldrar väljer att bli sura på personalen instället för att granska sig själva och sina val.
  • nernu
    Nenne666 skrev 2015-09-11 12:21:53 följande:
    Att vilja jobba behöver inte innebära att man inte måste jobba. Även om det finns dom, såklart. Och en lön som kan rodda familjen trollas inte heller fram, faktiskt. Dom flesta har inget annat val än att lämna sina barn för att gå till ett arbete. Sen finns det föräldrar som av olika anledningar upplever att det är extra tufft att ha en bäbis och ett äldre barn, ja. Och det är upp till föräldern att avgöra det och ingen annan och givetvis tycker en förälder att det är behagligt att det finns en förskola i sådana fall. Det är ju själva syftet med det, för annars hade ju inte föräldern lämnat på förskolan, eller hur? Nädu, det finns inga barn som tar onödig plats någonstans. Politikerna får hosta upp stålarna och anställa såpass mycket personal att barnen som har rätt till plats får det så behagligt och tryggt som bara är möjligt när dom är där.
    Och var ska dom pengarna komma ifrån tänkte du?

    Det är upp till föräldern och hur föräldern känner. Ingenstans nämner du hur barnen upplever det.
  • nernu
    Anonym (förbannad) skrev 2015-09-11 12:14:32 följande:
    Jag har hört detta argument måååånga gånger, oftast från förskolelärare, men aldrig träffat någon som faktiskt skulle kunna ha barnen hemma mer utan att gå under ekonomiskt. VAR finns dessa mååååånga?
    Jag utgår från folk i min bekantskapskrets. Det handlar ofta om att man är mer sugen på att jobba än att vara hemma. Tycker att det är dåligt att de tar upp dagisplatser och förstör för till exempel ensamstående eller folk med sämre ekonomi som inte har något val.
  • nernu
    En annan Anna skrev 2015-09-11 12:19:13 följande:
    Onödig plats?
    Du är väl medveten om att förskolan är en pedagogisk verksamhet, och inte ett ställe där vi förvarar våra barn? 

    Snacka om att dissa förskoleläraryrket. 
    De är jätteduktiga och när barn blir uppåt 3-4 år så behöver de börja vänja sig vid den miljön. Men om man inte klarar av att stimulera ett barn under 3 år så är man kanske inte mogen att ha barn alls. Gå ut i skogen och plocka kottar och lägga klossar i lådor och sjunga sånger och titta på fåglar och rita och pärla ska en normal vuxen klara av. Tyvärr har de flesta föräldrar gått på lögnen om att de inte är kompetenta nog att ta hand om sina barn. Sorgligt att omyndigförklara folk på det viset.

    Den största talangen som folk som jobbar med barn har (enligt mig) är att de klarar av så stora grupper av barn. Det är imponerande och det klarar inte alla av.
  • nernu

    www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/f%C3%B6rskolepersonal-larmar-barnen-%C3%A4r-f%C3%B6r-l%C3%A4nge-p%C3%A5-f%C3%B6rskolan-3201284?utm_campaign=tv4.se-framework&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.tv4.se%2Fnyhetsmorgon%2Fklipp%2Ff%25C3%25B6rskolepersonal-larmar-barnen-%25C3%25A4r-f%25C3%25B6r-l%25C3%25A4nge-p%25C3%25A5-f%25C3%25B6rskolan-3201284&utm_medium=facebook-like&utm_source=www.tv4.se

Svar på tråden Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!