Inlägg från: Anonym (wtf) |Visa alla inlägg
  • Anonym (wtf)

    Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!

    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-15 16:02:36 följande:

    Via min chef får jag veta vad som görs inom politiken och vet ni vad? Politikerna har börjat förstå problemet, min chef gör det garanterat då hon nyss gått från att vara förskollärare till förskolechef. Dock är det så att ingen vågar göra de stora satsningarna som måste till för de har inte folkets stöd. Många väljare är föräldrar till barn i skola eller förskola...ni har makten, men lägger över ansvaret på personalen som inte har nåt att säga till om.

    Fundera lite på varför olika bokstavsdiagnoser ökat lavinartat de senaste åren och varför barn har så mycket svårare att uppföra sig nu mot förr. Kraven på dagens barn är skyhöga! Jag gör vad jag kan för att underlätta för dem, mer kan jag inte göra. Kunde ni anmäla mig så skulle det inte leda till nåt, för hos oss är det som på de flesta andra ställen. Tja välj själva om ni ska ta detta larm på allvar eller om ni tror att allt är ljug för att vi förskollärare ska få ett lugnt och slappt jobb. Jag är ju ändå bara en vidrig, hemsk och fördomsfull förskollärare. Kom och gör mitt jobb ni som vet hur det ska vara!

    Jag orkar inte citera alla inlägg som kommit in idag, men det står många anklagelser i dem som inte stämmer. Dock lägger jag ingen mer energi på detta, vi kommer inte längre. Jättetråkigt att ni vägrar förstå. Jag tar barnens parti, inte mitt eget. När ni går emot mig så går ni emot barnen, det är de som kommer i kläm.

    Jag får väl gå ytterligare kurser i hur man lär stressade barn att leka helt enkelt! Leken som varit naturlig hos barn i flera generationer.


    Haha

    Vilka partier vill öka skatterna, och gärna införa maxtaxa, för att få in mer pengar till förskolan så att det kan bli mindre barngrupper, fler förskolor, mer personal? Nämn ett! Det viktigaste är att minska grupperna och öka personalen!
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-15 17:38:01 följande:
    Sa inte du just emot dig själv?

    Via min chef får jag veta hur politikerna i min kommun diskuterar. De tar detta med förskolans situation på stort allvar, men har inte ekonomin som krävs. Jag lovar att om alla föräldrar krävde mindre grupper i både skola och förskola så det få effekt. Dock vet jag att det aldrig kommer att hända.
    Nej?

    Det finns idag inget parti som arbetar speciellt för minskade barngrupper och ökad personal. Men vet du av någon avdelning inom landet så säg till.

    Det krävs skattehöjningar samt ev. förändring/borttagande av maxtaxan för det. Inget parti är villigt att riskera något genom att gå ut med det.

    Det krävs att väljarna vill ha det, inte bara föräldrar.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-16 07:55:41 följande:
    Jag har gett svar på dina frågor redan, antalet lösningar är lika många som det finns familjer. Det går att lägga om arbetstiderna så att bägge föräldrarna inte alltid arbetar samtidigt, man kan ta hjälp av släktingar, grannar och kompisar till barnen. Ta med jobb hem och jobba hemifrån. Det finns inte en lösning som passar alla och jag vet att det finns några som inte fixar det...de behöver, som jag sagt många gånger, hjälp.

    Även på 60-90-talet var förskolan en pedagogisk verksamhet, men utan läroplan. Vad det gäller huruvida Lpfö ska vara kvar får du gärna lämna till oss som har utbildning i ämnet, den frågan kommer jag inte ens diskutera. Kan bara säga att den gynnar alla barnen i förskolan. "Dagisfröknarna" då var liksom idag också förskollärare och barnskötare, ska du diskutera den frågan får du nog sätta dig in i det lite bättre. Du verkar inte heller veta hur man jobbar pedagogiskt med de minsta barnen, i dina ögon har vi nog barnpassning även idag. Något att tänka på kanske?

    Vi kan älta detta hur föräldrarna och förskolan ska lösa det, men faktum kvarstår att barnen far illa av för långa dagar ifrån sina föräldrar och det blir inte bättre av att de är i överfulla grupper. Förskollärare och barnskötare har under flera år försökt få igång debatten att barn behöver mindre grupper, men trots det är det ett stort motstånd från föräldrarna. De verkar inte se sin roll i det hela och tycker att personalen själva ska ta ansvar för sin arbetsmiljö...jo men barnen då? Nu börjar även debatten om längden på barnens dagar öka. Jag kan inte uttala mig om andra kommuner, men i min har antalet barn med många timmar ökat lavinartat bara de senaste åren. Betydligt förre föräldrar jobba deltid numera. Betydligt färre föräldrar trixar och fixar för att ge barnen kortare dagar...jag tror dock inte att min kommun är unik på nåt sätt, hela samhället har utvecklats till ett stressigt måste-ha-samhälle". dyra teknikprylar och solresor är en stor bov, samt dyra kläder och heminredning. Se er om och tänk efter hur det var för 10-20 år sedan...eller ännu längre tillbaka.
    Du skriver att barnen behöver sina föräldrar, och far illa av för långa dagar ifrån dem, så hur hjälper det om barnen ska hem till grannarna istället för att vara kvar i förskolan?

    Det var mycket färre barn i grupperna, och fler personal. Man hade alltid kökspersonal som fixade frukost, dukning, lunch, mellanmål osv. Personalen hade tid med dubbla vilor, en för småbarnen och en för de stora. De hade även möjlighet att ha en gemensam paus under dagen där barnen lekte fritt omkring dem.

    Sanningen är att det inte handlar om tiden, i de allra flesta fall, utan om bristen på små grupper och tillräcklig personal. Men du får gärna tro annorlunda.

    Visst prioriterar föräldrar annorlunda idag. Maxtaxan som gav många familjer 1000-2500 kr extra varje månad var tänkt att stimulera att föräldrar skulle gå ner i arbetstid för motsvarande summa, men föräldrar såg chansen att bättra på standarden och den trenden håller generellt sett sig. Men det finns också familjer som inte har något val och där föräldrarna måste vara heltid i skola, på arbete, pendla osv.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-16 22:01:30 följande:
    Ämnet är ju enkelspårigt. Psykologer varnar för att det är skadligt för barn att vara långa dagar på förskolan. Alternativet är att vi fortsätter som nu och låter barnen sköta sig för mycket själva eller att vi vuxna tar vårt ansvar. För mig finns det bara en vettig väg och det är att vuxna får ta smällen hur svår den ens är. Att äventyra barns anknytning är inte okej!

    jag skulle inte skriva mer, men just detta hade jag inte svarat på innan.

    Sven Persson är professor i pedagogik vid Malmö högskola. Han påpekar att det inte finns något stöd i forskningen att det skulle vara skadligt för exempelvis inlärningen om barnen har långa dagar på förskolan.


    ? Det går inte att uttrycka sig tvärsäkert om vad som är en lagom tid för barnen. Det beror alldeles på kvaliteten på förskolan och hur den övriga tiden med föräldrarna fungerar, säger han.

    Som du ser så uttrycker sig alla inte lika tvärsäkert som du.

  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-19 11:36:19 följande:
    Ökad kriminalitet
    Anonym (ankdammen) skrev 2015-09-17 07:21:40 följande:
    Du har, trots alla dina inlägg inte lyckats framföra något annat argument än att vistelsetiden ska minska/föräldrar ska inte arbeta heltid.
    Med andra ord så är din argumentation helt misslyckad och ingen tar det skriver på allvar. Som tur är.
    man ser det man vill se. Jag har många gånger skrivit att det finns fler sätt att minska barnens vistelsetid än att föräldrarna går ner i tid, fantasin sätter gränserna...läs igen!Inlärning och anknytning är inte samma sak! Klart att vissa barn klarar längre dagar än andra, men trenden är att barn får allt längre dagar. Nästan 12 timmar på förskola för en tvååring kan inte vara bra hur man än vänder på det. Det är långt ifrån de rekommenderade sex...
    molly50 skrev 2015-09-17 10:30:07 följande:
    Du har skrivit att föräldrar inte vil gå ner i tid fr att de vill kunna åka på resor,skaffa dyra telefoner,ny bil,båt och hus och dyra kläder till barnen.
    Är inte det samma sak som att påstå att föräldrarna vill leva i lyx?
    Det finns säkert föräldrar som resonerar så. Men det är nog i minoritet.
    De flesta föräldrar gör nog allt de kan för att barnen ska ha det så bra som möjligt.

    Du har skrivit att det är föräldrarnas ansvar att lösa situationen med barnens dagar på förskolan.
    Och självklart är föräldrarna ytterst ansvariga för sina barn.
    Men även ni som personal måste samarbeta med föräldrarna för att försöka få upp ögonen på politikerna.

    Det där får stå för de som har skrivit så. Jag har i alla fall inte gjort det.
    Nej jag har sagt att stress och förväntningar trissat upp levnadsstandarden. Det är så mycket saker som vi måste ha nu, som var lyx för bara några år sedan. Min ton!?! Läs vad andra skrivit om mig. Utan att ha träffat mig så görs det antaganden till höger och vänster...dessutom på felläsningar och felaktiga antaganden (läs om och läs rätt!). Dessutom måste man ta med i tolkningen att detta är en skriven text, ni har inte en aning om hur jag hade låtit om jag pratat med er.
    molly50 skrev 2015-09-17 10:43:11 följande:
    Nu kan jag bara svara för mig själv. Och jag har då inte ägnat mig åt någon mobbning eller personliga påhopp.
    Jag har,precis som du skriver att du har gjort,försökt hålla en vettig diskussion.

    Men samtidigt så är det ju så att går man in i en sådan här diskussion med inställningen att heltidsarbetande föräldrar inte vill gå ner i tid för att de vill kunna köpa sig dyr villa och båt så får man räkna med att få mothugg.
    Dock är förstås personangrepp såklart aldrig ok.
    Men för de föräldrar som arbetar för att de måste (vilket är de allra flesta) och vänder ut och in på sig själva för att få det att gå ihop så känns det att få höra sådana saker.
    Det måste du ju förstå.
    Jag tycker att man kan försöka tänka på hur man uttrycker sig,men det är inte alltid så lätt om man blir arg.
    Jag har aldrig påstått att heltidsarbetande föräldrar inte vill gå ner i tid, jag har sagt att de tror att förskolan är bättre än de tror och därför kan unna sig att jobba mer...barnen har det ju bra. Faktiskt STOR skillnad. Sedan fick jag mothugg på att föräldrar måste arbeta och fick föra diskussionen utifrån det, ja de flesta kan omprioritera sina liv om de verkligen vill. Ni hävdar ju att inga föräldrar kan det, jag har sagt att de som absolut inte kan det måste få hjälp på nåt annat sätt. Barnen måste komma först, de ska inte behöva ta smällen.


    Det jag ytterst irriterar mig på är att föräldrar inte ser sin del i det hela, de måste jobba och lämnar åt oss och barnen att lösa problemet. In med dem och skynda, skynda till det viktiga jobbet...folk är så stressade! Går det inte att "måste jobba" och hjälpa till med problemet samtidigt? Problemet försvinner inte för att man stänger dörren till förskolan och skyndar till jobbet.

    Det är ju det jag får emot mig här, att jag inte förstår att föräldrarna måste jobba. Stanna för guds skull upp och andas! Världen rasar inte för det. Det dåliga samvetet blir inte större heller, snarare tvärt om. ANDAS!!!



    Nej. Det finns ingen forskning som ens antyder att de som har varit fler timmar per vecka i förskolan är mer kriminella. Däremot finns den forskningen rörande frånvarande föräldrar under uppväxten, främst pappor.

    Du låtsas att det finns forskning som i verkligheten saknas: www.landetsfria.se/artikel/112135
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-19 19:09:11 följande:
    Hur utanförskap och långa dagar på förskolan hänger ihop får du ta reda på själv.

    Fantasin sätter gränserna, det finns lika många lösningar som det finns familjer...det har jag skrivit flera gånger. Det ger svar även om det kräver att man tänker till.

    Jag var också nyinflyttad när mina barn var små utan vänner och släktingar. Jag vet ändå att det kan vara skadligt för barn att gå långa dagar. Du kommer med undanflykter som inte löser problemet det minsta. Jag sa upp mig från ett jobb nästan tio mil bort och slet som vikarie i några år innan jag valde att utbilda om mig. Det var den lösning som passade oss bäst. Ekonomiskt gick vi på knäna, men det blev bättre för våra barn. Idag har vi igen det för jag har ett fast heltidsjobb sedan några år, bara ett stenkast hemifrån. Dessutom har jag lämnat ett jobb som innebar mycket hemarbete och har ett jobb som jag trivs väldigt bra med även om det är slitigt. Även om du inte tror det, så gör jag ett bra jobb och jag försöker hela tiden utvecklas i det. Jag gör mycket för att underlätta för barnen, men jag kan inte trolla! Ändå klarar jag saker med 18 barn som många föräldrar inte klarar med två. Obestämd
    Vilken tur att din man hade råd att försörja dig. Tror du det var bra för barnen att du var så frånvarande under deras tonår? Det brukar inte vara bra. Med tanke på att du inte arbetar heltid inom förskolan så kan du knappast veta hur det är för varken barn eller personal som är där heltid.

    Så du menar att du är ensam med 18 förskolebarn och tycker att du ger en god pedagogisk dag till barnen? Tillåt mig asgarva.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-19 18:42:56 följande:
    Var det du som har dina barn på förskolan nästan 12 timmar om dagen fyra dagar i veckan? Det är ju ingen rimlig tillvaro för nån av er! Ledsen att säga det, men det är inte bra för dina barn...eller för dig heller.

    Jag vet att det är svårt att ge barnen kortare dagar, men det blir ju inte lättare för att föräldrar försvarar sin rätt att jobba med näbbar och klor. De föräldrar som svarat här i tråden kommer med argument som att måste jobba och att de inte har någon som kan hämta. Fast problemet återstår, det kan vara skadligt för barns anknytning att gå långa dagar. De får ta smällen av saker som vi vuxna satt oss i...förstår du hur jag menar? Jag är inte ute efter att sätta dit nån förälder, jag vill att de ska vakna och se problemet och hjälpa till så vi får till en ändring i vårt samhälle.

    Jag hade själv ingen som kunde hämta mina barn och min man jobbade mycket borta, så nog förstår jag att det är tufft. Fast det hjälper inte barnen! I den här diskussionen måste man anta ett barnperspektiv. Hade jag haft så långa dagar som du har så hade jag faktiskt börjat söka jobb på annan ort eller utbildat mig... jag hade inte fixat det, det hade slutat med en långtidssjukskrivning! Jag har dessutom gjort drastiska förändringar i mitt liv för mina barns skull. Jag har sagt upp mig från en fast tjänst för att kunna få jobb närmare och när jag inte orkade vikariera mer så började jag plugga. Jag ångrar inte att jag sa upp mig och var arbetslös några år, även om det innebar att vi hade det väldigt ekonomiskt tufft. Mina barn var värda det och idag har jag fast tjänst med en bråkdel av restiden.
    Dina barn hade långa dagar. Du valde att vikariera och sen utbilda dig. Kanske gick dina barn i skolan då.... 3 års utbildning, nu är de tonåringar och du erfaren, sen många år i förskolan.... Alltså var dina barn inte mer än kring 7 år när du började studierna, och innan dess hade de långa dagar. Nu klagar du på föräldrar som gör som du, sitt bästa... Vad är poängen?
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-19 23:15:22 följande:
    Jag vikarierade i skolan, alltså väldigt korta dagar. Som student på universitet är man inte på skolan hela dagar och dessutom gjorde jag bara en komplettering...varför denna misstro hela tiden?

    Ni måtte ha jäkligt dåligt samvete för era barns vistelsetid som orkar försvara er som ni gör. Det är ju bara löjligt. Det enda som kommer ut av den här diskussionen är att ni inte tycker att det är fel att låta barn gå långa och många dagar på förskolan. Stå då för katten för det! Att anklaga mig gör det ena och det andra hjälper inte.
    Se där, den perfekta lösningen. Grattis till dig. Sluta nu med att svartmåla föräldrar som behöver barnomsorgen för att få ekonomin att fungera i familjen. Tack.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-19 23:39:39 följande:
    Ingen kan gå ner i tid, ingen kan lägga om sina tider, ingen kan ta hjälp av nära och kära, ingen kan nåt annat än att ha sina barn på förskolan från morgon till kväll. Det är vad ni säger. Föräldrar måste jobba och barn måste gå hela dagar i förskola och nåde den som har några åsikter om det. Kränkande och skuldbeläggande! Jag har fattat er ståndpunkt.
    Tror du så lite om föräldrarna som anlitar er att du inte ens tror att de har försökt minimera tidn?
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-20 12:13:38 följande:
    Faktiskt inte, jag bor själv i hus och vet att det går att bo billigt. Du diskuterar emot mig och tycker att barnen ska acceptera långa dagar på förskolan för att föräldrarna måste jobba. Konstigt att jag gör antaganden på det...
    Hur länge har du bott i huset och bor du i en storstad?
Svar på tråden Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!