Inlägg från: Anonym (wtf) |Visa alla inlägg
  • Anonym (wtf)

    Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!

    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-28 22:52:40 följande:
    Vad mår ditt barn bäst av? Vill inte du ha en förändring om ditt barn inte mår bra av verksamheten som den är idag? Du kan inte svara på första frågan om du inte sätter dig in i hur det är. Är det personalens ansvar om ditt barn är stressat? Ja kanske, men vem får ta konsekvensen? Ditt barn och även du, för du kanske inte får den relation till ditt barn som du annars hade fått efter som stress i unga år kan påverka barnets utveckling negativt.

    Hur många barn tycker du att det är okej att en ensam personal ansvarar för? Hur många hade du känt dig bekväm med själv? Det är ett otroligt ansvar vi har. Personaltätheten är inte så svår att se om man sätter sig in i det.
    Regeringen har beslutat att barngrupperna i förskolan ska minska, och att personaltätheten ska vara tillräcklig, men det verkar du ha missat.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-30 21:31:29 följande:
    Vad jag vet så har jag inte skrivit att det är vanligt att ettåringar går tolv timmar, men det förekommer och en är en för mycket. Jag kan inte tiderna för alla barnen på vår förskola, jobbar inte själv på småbarn, men 7-17 är en vanlig tid, alltså 10 timmar. Konstigt nog är det ofta de minsta som går längst dagar.
    molly50 skrev 2015-09-30 20:51:21 följande:
    Men finns det verkligen föräldrar som inte tycker att det är deras problem?

    Sen kan det ju vara så att de som själva jobbar långa dagar kanske är så pass trötta då de kommer hem att de helt enkelt inte orkar ta tag i den här saken.
    De har kanske annat att göra hemma och det här faller i glömska.
    Tyvärr så kan det vara så.

    Även om ni "inte får" påtala problemet för föräldrarna så varför inte skriva om det i t ex tidningarna?
    Eller skicka ut brev till alla föräldrar?
    Då får de garanterat reda på hur det ligger till,i alla fall.
    Jag,för min del,hade satt barnen framför lojaliteten.
    De är viktigare än det.
    Läs svaren jag fått här, flera som tycker att det är mitt ansvar att se till att min arbetsmiljö är bra. Visst det är det, men jag kan inte ta kamp för barnens miljö annat än pedagogiskt. Jag kan ta strid för barnen genom att ta strid för min arbetsmiljö...och jag gör det! Idag fick jag veta att en två år lång kamp gett resultat, problemet har blivit taget på allvar men frågan är om det kommer göras nåt. 

    Se hur reaktionen blivit i den här tråden, tror du jag vill ha det på jobbet?  Insändare och reportage i tidningen är det med jämna mellanrum. Artiklar i ämnet delas flitigt på Facebook och liknande. Informationen finns lättillgänglig om man bara vill se.

    Seriöst? Hur i hela helvetet kan du skuldbelägga föräldrar för att de behöver försörja sig? Alla kan inte arbeta deltid och nära hemmet. (Något som du i vissa inlägg påstår dig förstå, för att nu ha åsikten att en ettåring med 12-timmars dag är ett barn för mycket!)

    Att barn går 7-17 är inget konstigt alls. Snarare så verkar de föräldrarna ha relativt nära till jobbet och gör vad de kan för att barnen ska ha det så bra som möjligt, trots långa dagar.

    Du verkar fanatisk mot att föräldrar arbetar heltid. Är du med i feministiskt initiativ eller vänsterpartiet eller vad handlar det om? De allra flesta förstår att man inte kan få ut samma lön för färre arbetstimmar...

    Nej, det är nog ingen som tror att du alls vill arbeta som förskollärare efter allt du har skrivit här på Fl.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-10-01 14:44:59 följande:
    Även om jag frågar dem, så kommer jag inte skriva ut exakt hur det är ändå. Dock ser jag att det är många små på öppning redan 6.30 och många små är kvar efter 16.30. Några av dem vet jag är samma barn. Jag jobbar på en stor förskola så det är omöjligt att hålla koll på alla barn.

    Fast jag kan ge några exempel från de senaste åren
    under två år: 6.30-18 dock nån ledig dag...
    under två år: 6.30-17.30 varje dag
    under tre år 9-18.30 varje dag
    Vanligaste tiderna: 7-17, 7.30-17, 7.30-16.30
    Lite lustigt är det att ni har så många barn som har heltidsarbetande föräldrar. I samhället i stort så arbetar föräldrar till barn i förskoleåldern inte alls så ofta heltid men ni har säkert en speciell kundgrupp.

    Varför klaga på att majoriteten av alla barn går heltid? Problemet i förskolan är inte att barn går heltid utan att grupperna är alldeles för stora och att det är för lite personal.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-10-01 17:27:06 följande:
    Till skillnad från barnen så jobbar jag inte 50 timmar i veckan. Tro det eller ej men jag jobbar heltid och är inte på fl på arbetstid.

    Ska man täcka förskolans 12 öppna timmar med personal så börjar man ibland tidigt och slutar tidigt, ibland börjar man sent och slutar sent...idag var en tidig dag.
    Hur kan du få det till att bli föräldrarnas problem? Det är för stora grupper och för lite personal. Punkt!
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-10-01 23:08:11 följande:
    Nej det är inget konstigt alls att föräldrar behöver ha sina barn på förskolan 7-17. Fast vad gör dessa långa dagar med våra barn? Det är väldigt långa dagar för nån som är liten, det är även väldigt långa dagar för oss som vuxna. När ska ni förstå att föräldrarnas behov inte gör nån skillnad för det lilla barnet. Skuld eller inte skuld, barnen är de som får ta största smällen här. Det hjälper inte barnet att ni måste jobba, det sliter troligtvis på sin förskola ändå. Barn idag sliter otroligt! De sliter! De förväntas klara saker som vuxna inte klarar. De ska "jobba" 45-50 timmar i veckan utan raster. Det hjälper inte barnen att vi vuxna måste jobba, de behöver vår hjälp ändå!!!

    Många barn förstår dessutom inte detta med pengar och då förstår de inte varför mamma och pappa måste jobba. Jag hade i veckan ett långt och hjärtskärande samtal med ett av vår barn. Detta barn längtade efter sina föräldrar och kunde inte alls förstå varför man måste ha pengar. Barnet skulle ha sina gamla kläder och skulle bo hos farmor och farfar när mamma och pappa inte har råd att behålla huset. Det var ett betydligt längre samtal än så, men jag vill inte återge det...och jo jag tog faktiskt föräldrarnas parti och försökte verkligen förklara för honom så han skulle förstå, men nej han ville inte förstå han ville bara hem till sin mamma och pappa. Föräldrarnas jobb var nåt som tog dem ifrån honom. Just så här extrema samtal har jag inte så ofta, men jag tröstar ofta, ofta barns om längtar ihjäl sig efter sina föräldrar.

    Ni får tro vad ni vill, men jag trivs väldigt bra som förskollärare. Jag vet inte vad ni får de åsikterna ifrån för jag har inte sagt mycket om mitt jobb. Jag älskar barnen på mitt jobb och jag vill alltid deras bästa. Jag lägger ner mycket tid på att prata med dem och förklara saker för dem så de ska känna sig trygga och älskade samt att de ska utvecklas som empatiska individer.  
    Det jag har sagt är att barnen är värda bättre än det de har idag och att vi måste hjälpas åt för att lyckas med detta! Tråkigt att ni inte ser det utan bara ser det som att jag lägger skuld på föräldrarna! Det är barnen det är synd om, inte föräldrarna!
    Moralpredikningar och så försöker du med att du "för barnens talan". Hur kommer det sig att barn i så många andra västländer mår riktigt bra trots att föräldrarna börjar arbeta heltid bara några få veckor efter födseln och där barnen går i kommunala daghem?

    Du verkar ha väldigt utvecklade småbarn i din grupp, som kan föra långa och djupa konversationer och argumentera för sin sak...

    Du verkar inte trivas alls, och dina kunder, föräldrarna,verkar du se ner på. Det kan inte vara lätt att arbeta med barn och se ner på barnens föräldrar.

    Nej, barn måste inte alls få 6-timmars arbetsdag. Hur mycket du än tjatar om att det är TIDEN, TIDEN, TIDEN som är så fruktansvärt negativ,så vet nästan alla att viktigaste åtgärderna är minskningar av barngrupperna och en ökad bemanning.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-10-01 23:28:34 följande:
    Om deras barn är i en miljö som är skadligt för dem så borde det väl vara deras problem?

    Om mitt barn är i en miljö som är skadligt för det, så är det i alla fall mitt problem. Ett problem som jag tar på fullaste allvar. Skulle mitt barn bli hjälpt av att jag går ner i arbetstid, så skulle jag göra det utan att tveka! Jag kan det om jag måste och jag är övertygad om att väldigt många kan det om de måste. Det kommer att svida och det kommer att innebära att jag måste prioritera bort många viktiga saker, men det går om jag vill! Precis som Ego Lovers skrev så är förskollärare ett lågstatusyrke så jag kan inte direkt säga att jag är högavlönad. Mina barn är värda det! Är dina värda det? Så klart de är!

    ...och ja som vi flera gånger konstaterat så finns det fattiga människor som inte har råd och till dem borde det finnas ett bidrag att söka för att kunna gå ner i arbetstid barnens första år.

    Stora barngrupper och för lite personal är också ett problem. Vi vet det och politikerna vet det men ändå händer det nästan inget...föräldrarna, alltså kunderna, har ju inget behov av mindre grupper. De är nöjda så länge de kan lämna sina barn upp till 60 timmar i veckan eller inte ens det räcker för de vill kunna arbeta på dygnets alla timmar...det är i alla fall den bilden de förmedlar när ingen förälder reagerar. Svårt jag vet, men det går att engagera sig!
    Ni säger inget enligt dig så hur ska föräldrarna veta?

    Hur vet du det om personalen låtsas som om det regnar?

    Nej tack, inga mer bidrag, för VI har inte konstaterat det. Det löser ingenting.

    Klart att föräldrarna vill ha mindre barngrupper. Vad svamlar du om? 60-timmars vecka är väldigt ovanligt här, och i övriga delar av landet, konstigt nog. Men hos dig verkar nästan alla barn ha det.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-10-03 09:40:08 följande:
    9-10 timmar per dag är det vanligaste barn går här, oavsett ålder. Barn med syskon i skolan gör oftast kortare dagar och har fler lediga dagar. Alla förskolor här har öppet de 12 timmar som kommunen måste erbjuda. Här tvingas inte barnen byta förskola om föräldrarna får andra arbetstider, förutom om de måste ha nattis. De har öppet antingen 6.30-18.30 eller 6.00-18.00.

    Nej man kan inte föra en generell diskussion på undantag, men dessa undantag barn är del i en generell syn på barn. Föräldrarnas arbetstider är viktigare än barnets behov av sina föräldrar och vila. Barnen ska bara anpassa sig och hänga med. En ettåring som är på förskolan 11,5 timme är en för mycket. Jag tycker faktiskt att det är barnmisshandel, men det är okej för att barnen måste jobba. Jag har själv försökt hålla ett sånt barn vaket så att det ska hinna träffa sina föräldrar innan nattsömnen...och nej föräldrarna var sammanboende.
    Kommunala förskolor måste väl ändå ha öppet 13 timmar per vardagsdygn eller har det nyligen ändrats?
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Barnskötare) skrev 2015-10-03 13:43:30 följande:

    Såklart önskar vi oss mindre barngrupper och den tiden som vi då skulle kunna ge barnen med all den bra kompetens som finns.Vi gör det bästa vi kan såklart, men är inte nöjda.

    Idag kan det ibland kännas som vi inte har så stor nytta av vår utbildning och fortbildning då det sedan inte fungerar att genomföras på ett bra sätt.

    Att vi talar om barnens vistelsetider är för barnens skull.

    Mitt schema är ju såklart detsamma,men att jag kommer till fsk efter Kalle och går hem före honom varje dag smärtar mig djupt. Kalle kan inte berätta om sin dag själv för han är så liten,därför tar vi upp det här.

    Vi förstår att det gör ont för er att höra och att det hör ihop med missnöjet i tråden.

    Ni kan inte alltid göra så mkt åt det heller kanske,men trots det är det viktigt att ni får veta hur er Kalle har det.

    Jag själv med många av mina kolleger arbetar deltid för att orka med veckorna.

    Jag tror att 12 av 15 på min arbetsplats jobbar deltid..

    Många av oss som en konsekvens av arbetsbelastningen, då flera av oss har stora barn nu.


    Hade verksamheten, storleken på gruppen och personalstyrkan varit planerad efter barnens verkliga behov så hade diskussionen aldrig uppstått.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Barnskötare) skrev 2015-10-03 14:07:20 följande:
    Så är det ju..

    Och vi har var nog varit tysta alltför länge... Tyvärr.

    Men med lite bättre förutsättningar hade jag haft världens bästa jobb
    Det är synd. Men att som anonym förskollärare skylla på föräldrarna och barnens vistelsetider hjälper inte alls.

    Hoppas att allt blir bättre snart för både barn och personal.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (???) skrev 2015-10-03 15:17:43 följande:
    Men hur vet du att alla INTE gör sitt bästa för att ha kortare dagar? DU vet inte att jag tyvärr gjorde en dålig husaffär när jag bodde utomlands och måste betala 5000kr i månaden på det. DU vet inte att min man fortfarande dras med skulder från ett spelmissbruk i sitt tidigare liv. DU vet inte att min bästa kompis låter sina nyanställda träna manikyr och ögonfransar mm på mig, jag får det gratis. DU vet inte att min mammas granne som är frisör klipper och slingar mig gratis mot att jag hjälper deras barn med matten.

    När jag tar hänsyn till alla våra omkostnader ( som jag för övrigt verkligen kämpat för att hålla nere, men DU vet ju inte att ipaden var en present från min mamma, och att vår hyfsat nya bil var min mammas mans innan, vi fick den nästan gratis.) så har vi bestämt i vår familj att jag kan jobba 90%. Jag tycker själv att jag stressar så mycket jag bara kan till och från jobbet, tar så kort lunch jag får och går så tidigt jag kan. Då får mina barn vara på förskolan i 8 timmar, ibland 8 h 20 min. Detta tycker du är på tok för länge (jag håller inte med).

    Men hur vet du om jag gör mitt bästa eller inte? Man ska inte vara så snabb att döma...
    Sanna ord som alla som arbetar med barn borde läsa!
Svar på tråden Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!