Inlägg från: Haskel |Visa alla inlägg
  • Haskel

    Handlar våldtäkter primärt om sex?

    Frågan har, enligt mig, två olika svar. Man måste nämligen skilja på våldtäkt och våldtäkt.

    De absolut flesta våldtäkter som sker, sker i hemmet av någon man känner. Ibland handlar det om partner som inte lyssnar på ordet NEJ. Ibland sex med sovande/berusad partner.
    I dessa fall handlar det givet om sex som primär orsak.

    Många gånger förknippas främst våldtäktsmän, med skumma personer som överfaller kvinnor i parken.
    I dessa fall är jag däremot helt övertygad om att det enbart handlar om någon typ av "maktbegär" från våldtäktsmannens sida. Det har i grund och botten ingenting med sexuell lust att göra.

  • Haskel
    Elit skrev 2015-09-23 15:06:17 följande:
    Ok, då är vi i alla fall överens om att de flesta våldtäkter handlar om sex.

    Jag vill dock påstå att även de flesta överfallsvåldtäkter också handlar om sex vilket är det jag också tar upp i TS. I både fallen (överfallsvåldtäkt av en okänd gärningsman eller någon som offret känner) så finns det en minoritet av gärningsmännen som är motiverade av att förnedra och utöva makt över sitt offer. Det är det argumenten i TS försöker demonstrera. Genom ex. fysisk eller kemisk kastrering, som påverkar sexualdriften, så minskar ju återfallen med över 70 procent. Det hade varit helt omöjligt om inte sexualdriften varit den drivande faktorn etc. 
    Nja, jag vill påstå att du och dina källor har fel.

    Sex är enbart ett uttryck för att visa sin inre ilska och visa "makt".
    Tar man bort den sexuella driften har man givetvis ingen sexualitet att ge uttryck för. Ett överfall från en man utan sexualitet skulle då enbart ge uttryck genom fysiskt våld, dvs misshandel.

    En kastrering tar heller enbart bort den sexuella driften. Kastrering tar bort allt testosteron. Det är testosteron som till största delen styr tävlingsinstinkt och sin tur "lust" till våld. Män/människor med lågt testosteronvärde blir lugnare och mindre våldsbenägen.
Svar på tråden Handlar våldtäkter primärt om sex?