Inlägg från: Anonym (mor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mor)

    Någon mer som är gravid och har hiv?

    OT OT OT men jag minns när jag väntade mitt första barn -87 och blev HIV-testad! Man började med att testa gravida då. SÅ obehagligt och overkligt. Det var mitt uppe i värsta hysterin kring Hiv/Aids och faktiskt mitt första uppvaknande här i livet om hur bräckligt allt är. Minns den unga flickan uppe i Härnösand som hade haft en relation med en sjöman och hade sådan maximal otur så hon blev smittad av Hiv och dog.

  • Anonym (mor)
    seriösanvändare skrev 2015-09-26 14:47:12 följande:

    För er som inte vet: 


    Numera kan man alltså även skaffa barn som HIV-positiv utan att viruset överförs till fostret.

    Det verkar som om en del i tråden inte riktigt har fattat detta. Om det fanns risk för att fostret smittades skulle det naturligtvis INTE vara försvarbart att skaffa barn! Även om man kan leva med HIV idag, men ingen ska behöva födas med det.

    Det är bara vid blodtransfusioner eller om man dricker någons blod (ja, ni fattar) som risken är stor att smittas. Inte ens vid oskyddat sex är risken särskilt stor. Så ja, TS hade extrem otur. Därmed inte sagt att man ska skita i skydd eller vara oförsiktig. 

    Men många HIV-positiva lever idag lika länge som friska, och med allt mindre biverkningar. Så det är alltså inte heller "egoistiskt" att skaffa barn av det skälet, att man löper stor risk att dö i förtid. Det gör man inte om man medicinerar rätt.


    Fast om man ska vara "Krösamaja" så kan det ju uppstå resistens.
  • Anonym (mor)
    Anonym (hivbloggerskan) skrev 2015-09-26 15:13:05 följande:
    Så länge man sköter sin medicinering så uppstår ingen resistens. Han som smittade mig (mitt ex, för den som är intresserad) slarvade och då fanns det en liten risk att viruset i mig skulle kunna stå emot mer men de tog prover och visade ingen resistens. Jag har så lite virus i mig nu att det inte ens syns på blodproven och har haft så i flera år.
    Okej. Jo absolut MEN vi har att göra med ett virus som dödade så många helt oskyldiga människor på ett fasansfullt sätt under några hemska år. Jag minns den tiden så extra eftersom jag som sagt fick mitt första barn i den vevan och blev HIV-testad. Det var som om vi som var gravida var en "riskgrupp" och man kände sig så utsatt.
Svar på tråden Någon mer som är gravid och har hiv?