Inlägg från: Marty88 |Visa alla inlägg
  • Marty88

    Första barnet BF juni 2016

    Åh, samma här! Första barnet och bf 5-6/6 nånting. Plussade igår! :)

  • Marty88

    Vi har berättat för vår närmsta familj, dvs föräldrar och syskon, men det är för att vi ju fick missfall i maj och vill gärna ha dem som stöd om vi skulle behöva gå igenom det igen.. Men nu har vi många tummar som hålls för oss och att det går bra :) vänner kommer vi nog vänta med så långt det går, allt beror ju på hur man mår och så också.. Behöver jag springa ut från föreläsningssalen och kräkas så lär jag ju få förklara nåt liksom ;) men så länge det går, och minst tills vi har passerat samma vecka som MF sist.

  • Marty88
    Elliott94 skrev 2015-09-28 16:37:02 följande:
    Får man lov att fråga vilken vecka ni fick missfall i sist? Du behöver absolut inte svara
    Absolut, det är ingen fara! :) Jag var i v 12+5, så vi hade precis börjat berätta för vänner några dagar innan.
  • Marty88
    Elliott94 skrev 2015-09-28 19:34:05 följande:
    Usch vad jobbigt :(
    Kan man någonsin känna sig säker. Oro i graviditeten, oro för spädbarnsdöd och sen oro för allt skit som händer i världen
    Ja, det var fruktansvärt och väldigt traumatiskt. Som om vattnet gick sa det plopp och sen fanns det ingen hejd på blodet, och fostret fastnade mellan benen så jag fick typ dra ut det.. Galet var det. Förlåt för mycket info, jag vill inte skrämmas! :( Men det var så det var, tyvärr... Kommer verkligen inte kunna slappna av riktigt, fattar knappt att jag är gravid igen, det kommer nog dröja innan det har sjunkit in.

    Ringde bm idag, fick tid först om sex veckor, 10/11! Hoppas verkligen att jag inte behöver avboka den tiden och att allt går bra tills dess.
  • Marty88
    Hazel Grace skrev 2015-09-28 19:47:30 följande:

    Har nyss plussat och är så himla glad! Har räknat ut att det borde bli i början på juni. Hoppas hoppas det går vägen.. Fick missfall i somras dagen innan jag hade planerat att berätta för mina föräldrar (och på min födelsedag till råga på det) kort efter avslöjade min äldsta syster att hon är gravid och ska ha ungefär samtidig som jag var beräknad. Min andra syster fick barn förra året och är nu gravid igen, beräknad till nästa vecka. Jag har verkligen längtat efter barn länge och är så glad att det faktiskt gick så fort för mig att bli gravid igen efter missfallet. Men nu blir det många småttingar i familjen :) fantiserat redan om hur dom kommer vara bästa kompisar när dom växer upp.


    Grattis! Jag förstår verkligen dina känslor, jag fick också missfall, i maj. Fyra försök tog det för oss tills vi blev gravida nu igen. En kollega berättade nyligen att hon var gravid och jag kunde inte ens med att bli glad, utan bröt ihop totalt senare på kvällen istället..

    Denna gång är det vår tur att det går bra!
  • Marty88
    Hazel Grace skrev 2015-09-28 20:33:39 följande:
    Fy, jag läste precis dina inlägg. Verkligen jobbigt! Min kollega var den enda som visste, då hon själv var gravid så kändes det så bra att kunna prata med någon om allt.

    Håller tummarna för oss nu! Det ska gå bra, vår tur nu som du säger.
    Det är lite dubbelt det där med att berätta eller inte, å ena sidan vill man ju berätta för alla, främst för att ha stöd om något skulle hända igen, men samtidigt vill man hålla på det för att slippa behöva ge samma besked igen. Jag har som tur var min familj och framförallt mamma som dessutom är barnmorska i botten, så det känns tryggt.
  • Marty88

    Det bror säkert på var man bor hur lång tid det är för att få tid hos BM och hur många andra som är gravida samtidigt och ska ha en massa tider. ;) Jag bor i Borås och ringde till barnmorskemottagningen som är i landstingets regi, inget privat alltså. Bad om samma BM som sist, och det var nog därför det fick bli så långt fram också, hon hade en hel del uppbokade tider redan... Men skönt att få samma iaf! :)

  • Marty88

    Jag misstänker också att de struntar i det första hälsosamtalet och kör inskrivning direkt, eftersom jag rätt nyligen var där. Inget jag vet egentligen, men jag har fått för mig det eftersom jag är i v 11 när jag först kommer dit, vilket jag var när inskrivningen var sist.

  • Marty88
    Elliott94 skrev 2015-09-29 15:50:34 följande:
    Stämmer nog! Jag ska på hälsosamtal nästa tisdag 6/10. Kul att allt sätter fart och att man får träffa sin barnmorska så här tidigt :)
    Det är jättespännande! :) Jag har börjat fundera på att kontakta någon privat klinik för att göra ett tidigt vul och se så allt står rätt till, kanske kring v 8.. Men jag måste bara hitta ett ställe som känns bra och som inte är alltför långt bort först. :)
  • Marty88
    littlemissE skrev 2015-09-29 17:10:00 följande:

    Vad sa dem på mvc när ni ringde? funderar själv på att ringa imorgon men blir så himla nervös. Vad säger man. -Hej jag e gravid. Hehe näe men seriöst. Vad sa ni och vad sa dem?


    Jag förstår dig ;) Båda gångerna jag ringt har jag sagt att jag är gravid och då fått frågan om det är något positivt för mig eller inte (jag hade ju lika gärna kunnat ringa för att jag ville göra abort såklart). Efter det är det mest formalia och man får ange personnummer och så bokas tid för första besöket in. :) De brukar vara jättegoa att prata med, åtminstone här där jag går. :)

    Inget att vara nervös över egentligen, det går bra när du ringer! :)
Svar på tråden Första barnet BF juni 2016