Inlägg från: VictoriaJ02 |Visa alla inlägg
  • VictoriaJ02

    Missbrukande man trakasserar min mamma, hjälp!

    Men herregud, jag hade anmält honom för längesen. Det är stalkning och trakasserier han håller på med och det är i högsta grad straffbart! Att han sedan har ställt upp för henne av fri vilja är något han får ta ansvar för. Jag håller med din mor där. Fått är fått och kan inte fås tillbaka. Hade det rört sig om ett lån hade det varit en annan sak. Men nu har ju tydligen den här killen ställt upp för henne frivilligt, och då får han som sagt stå sitt kast.

    Hon har inte känslor för honom längre utan vill gå vidare med sin f.d. man, och det är något han måste acceptera och lära sig leva med.

    Har själv varit utsatt för en stalker och vet vad din mor går igenom.

    Kompromissa inte med en sådan idiot. Han behöver terapi i någon form, det är alldeles uppenbart, för det är inte normalt beteende!!

  • VictoriaJ02
    klyban skrev 2015-09-29 19:34:29 följande:

    Tänkte lite så som du också.
    Men sen med lite mer information om läget och att mamman inte vill blanda in polisen.
    Och med denna "fått är fått", så funderar jag på om kanske hon har "sol och vårat" denna kille.r

    Detta i sig ursäktar inte hoten och att stalka, vilket ALDRIG är okey.
    Men situationen hamnar i en helt annan dager om det är så.
    Och därför en polisanmälan uteblir.


    Kan ju hända att hon var i en utsatt situation och pga det behövde den här killen till att hjälpa henne. Jag håller i så fall med om att det var fult gjort av henne. Men det ursäktar inte på något sätt att han förföljer henne och stalkar henne.

    Själv hade jag en kort affär med en kille som inte tålde att jag lämnade honom. Jag fick utstå över ett år med terror, det var samtal och sms där han ena stunden hotade att ta livet av sig, andra stunden var det jag som skulle dö, för att jag hade svikit honom. Både män och kvinnor som har sådan separationsångest och inte kan ta en förlust måste söka hjälp och underkasta sig terapi!

    Annars kommer de reagera på samma sätt i alla förhållanden om de blir lämnade.. Det är inte friskt och det hoppas jag du förstår!


  • VictoriaJ02

    Uppdatera gärna tråden och berätta vad som händer. Om du vill, så PM:a mig din mors nummer, då jag gärna skulle vilja prata med henne och hjälpa henne.

  • VictoriaJ02
    Anonym (Hanoi) skrev 2015-09-29 22:15:29 följande:
    Ja han behöver iallafall underkasta sig någon form av behandling. För om han blir så lynnig och oberäknelig när han dricker så har han uppenbara psykiska problem. Och missbruket förvärrar saken. Min mor har övervägt om hon ska anmäla honom, men det verkar ändå sotttm om hon har någon sorts empati för honom, för hon säger att "Jag vill inte förstöra hans liv". och menar att han måste hitta en annan kvinna som kan göra honom lycklig.
    Så där är det tyvärr ofta. Att kvinnor har empati för fel sorts människor. Otaliga kvinnor har fått sina liv förstörda pga det. Tur att hon bor så långt ifrån honom nu. Har han alkoholproblem så lär det vara mest snack och (förhoppningsvis) ingen verkstad det där att han hotar att komma och hämnas.

    Kan ju inte döma på förhand då jag inte vet om din mor varit taskig mot honom på ett eller flera sätt, men hans beteende har klar psykopatvarning!

  • VictoriaJ02
    Drottningen70 skrev 2015-09-30 21:34:08 följande:
    Tyvärr verkar din mamma inte riktigt riktig. Skulle hålla mig långt ifrån hennes problem som hon uppenbarligen själv dragit på sig genom ett omoraliskt beteende. Låt henne ta hand om sin egen röra. Om det blir helt överjävligt så lyckas hon säkert övertyga sin nya om att köpa ut henne..
    Ursäkta. Omoraliskt?! Om du gav en present till någon som du trodde skulle kunna bli en potentiell partner, och hon efter ett tag inser att du inte var rätt för henne. Skulle du kräva tillbaka presenten då? Alla människor gör val i livet, och om man inte är rätt för varandra kan man inte leva tillsammans. Jag kan förstå om det gör ont om man gett gåvor till någon och sedan blir sviken. Men jag reagerar på att du tycker det är "omoraliskt".

  • VictoriaJ02
    Anonym (Hanoi) skrev 2015-10-01 16:28:48 följande:
    Nu har han tydligen snokat reda på hennes adress (hon har ny lägenhet) och har skickat ett kort där han skriver att han snart kommer och hälsar på. Tycker det börjar bli aningen obehagligt. På framsidan av kortet var ett motiv med texten "Ha en underbar dag!"
    PM:a mig och ge ditt nr så ringer jag dig. Det här kan bli precis så obehagligt som det låter! Som sagt jag har själv erfarenhet av stalkning.

    Snälla gör det, för din mammas skull!

  • VictoriaJ02
    Anonym (Hanoi) skrev 2015-10-06 19:19:10 följande:
    Ursäkta dröjsmålet. Jag har PM:at dig!
    Tack för ditt PM. För din mammas bästa. Gör nu som jag sagt och anmäl honom. Det kommer att bli värre annars och din mamma kommer att råka illa ut. Hemska saker du berättade för mig ju!

Svar på tråden Missbrukande man trakasserar min mamma, hjälp!