• Tecum

    inget som helst intresse över andras barn

    Jo jag håller med. Man måste inte intressera sig för eller gilla andras barn. bara man tar hand om sina egna.

  • Tecum
    taquine skrev 2015-10-03 20:13:59 följande:
    Precis, är ingen barnmänniska men älskar så klart mina egna ;)
    Låter hemskt att säga kanske men tycker sällan barn är varken speciellt söta eller väluppfostrade  nuförtiden , bara massa ylande -- Eller är det jag som börjar bli gammal? smile9.gif
    Jag som ÄR gammal håller med. Barn idag känns osjälvständiga, kräver ständig uppmärksamhet från de vuxna och har svårt att sysselsätta sig själva eller med andra barn. Alltid ska de vuxna vara med på något sätt. Våra barn kunde leka i timmar själva, hitta på, fantisera, konstruera leksaker av nästan vad för skräp som helst. Och de lekte ute nästan jämt, nu ser man sällan barn ute?

    När vi var små och på kalas var vi själaglada om vi fick eget bord och slapp de vuxna. Nu är det tvärtom, barnen ska hela tiden vara i centrum och det går knappt att föra vettiga samtal då de hela tiden pockar på uppmärksamhet.
  • Tecum
    Anonym (Vera) skrev 2015-10-04 23:05:05 följande:
    Lustigt hur olika man kan se det. Vi har knappt sett våra barn på hela helgen för de har varit ute och lekt med kompisar, har fått tjata in dem på lunch och middag.

    9 av 10 vänner som vi äter middag med låter antingen barnen äta före de vuxna eller sätter dem vid ett eget bord, och barnen är i 100% av fallen nöjda med det.

    De flesta av barnens vänner är som jag just beskrev, och många av våra vänners barn också. Bland ett par av vännerna finns det jobbiga barn också, och då blir det ju så att man får hålla umgänget på en måttlig nivå smile2.gif
    Så bra, så var det med våra barn och deras kompisar och även när jag var liten. Förståndiga vänner du har. Men jag bor på landet och det är förbluffande sällan man ser barn leka ute trots att här finns alla förutsättningar.
Svar på tråden inget som helst intresse över andras barn