• Ambulansliv

    Ambulanssjukvårdare var en bluff

    Kine skrev 2015-10-04 23:14:21 följande:
    Det var väl en ambulanssjukvårdare och ingen sjuksköterska?
    Uppenbarligen var det inte nåt av det...LÄS för 17....
  • Ambulansliv

    Var hittar du statistik på att fler kritiseras av IVO?
    Skulle det vara fler kan det ju hänga ihop med att antalet körningar ökar nästan lavinartat, dvs fler som inte har ett behov önskar åka ambulans. Och om folk kunde lära sig att bara för att man har ett behov av att komma till sjukhus så är inte det samma sak som att ha behov av att åka ambulans. PUNKT!

  • Ambulansliv
    Anonym (meh) skrev 2015-10-06 09:39:38 följande:
    Då får man väl skaka fram nya ambulanser och personal. Personal råder ingen brist på och inte ambulanser heller.

    Så vafan är problemet.

    Det är snack och idioti att folk ska anpassa sig till rådande situation. Folk är inte vårdutbildade.
    Visst, men då lär du ju få ännu mindre kompetens i bilarna om den personal som rekryteras ska åka runt och vara sällskapsdamer! Och vart ska pengarna tas ifrån? Neo, cancer, äldrevården?
    Fan va trött jag är på att folk skiter i sitt egenansvar och så plättlätt vräker ur sig, vi har ingen kunskap/utbildning. Det är inte rocketsience lixom att fundera kring om man måste ha smärtlindring för att öht kunna ta sig ut till bilen, eller om man inte orkar ens stå för att andningen är så påverkad. 
  • Ambulansliv
    Anonym (Mnm) skrev 2015-10-06 10:10:46 följande:
    Japp, det är samhällets fel att folk inte t ex behagar ringa sjukvårdsupplysningen först, ta sig till akuten dan därpå (för då ska dom träna?) för att det är bekvämare att ringa 112. Suck.
    Och nu kommer strax drevet med min mammas kusins pojkväns moster kunde faktiskt gå men hade blindtarmsinflammation.....
  • Ambulansliv
    Kine skrev 2015-10-06 11:21:50 följande:

    Källor säger att det var en ambulanssjukvårdare, dvs ingen sjuksköterska och ingen ambulanssjuksköterska, som i Sollefteå hadde fuskat med sina utbildningar och meriter.


    Då har du fel källor. Som vanligt????
  • Ambulansliv

    En ambulanssjuksköterska, som bluffaren utgett sig att vara, genom att visa upp legitimation och examenbevis, är en legitimerad sjuksköterska (examen från sjuksköterskeprogrammet o sen ansökt om legitimation o fått den beviljad av socialstyrelsen) med vidareutbildning inom ambulanssjukvård, 60 hp.

    En ambulanssjukvårdare är en person som gått motsvarande omvårdnadsprogrammet på gymnasienivå och sen läst en vidareutbildning dock ej på högskolenivå (har funnits ngr utb på hp nivå). Har ej legitimation.

  • Ambulansliv

    Helt tydligt finns det folk som har svårt att förstå. Leg ssk m vidareutbildning är garanterat ingen ambulanssjukvårdare. Att ambulanssjuksköterska har eget leg har enbart Kine antytt i den hät tråden. Bara hon som numera inte förstår skillnaden och försöker få oss andra att inte inse detta.

  • Ambulansliv

    För sakens skull...???????????????????? inlägg 19...nån som snackar om yrkeslegitimation som "märk väl" ambulanssjuksköterska...OCH ???????????????????? de va inte jag????????????????????

  • Ambulansliv
    Anonym (Propp och nekad ambulans) skrev 2015-10-06 19:39:13 följande:

    Jag var i starkt behov av ambulans men ambulansen nekade mig och som sagt så körde jag tio mil med propp i hjärnan.


    Har inte pratat om dig. Jag frågade var du har källa till ditt påstående ang IVO. Jag vill läsa.
Svar på tråden Ambulanssjukvårdare var en bluff