Inlägg från: Dockan |Visa alla inlägg
  • Dockan

    Ersättning för förlorad arbetsinkomst pga avstängning från skolan?

    Skollagen ändrades för ett par år sedan och gav rektorn större befogenheter att stänga av elever. För mig låter historien om pruttljuden lite halv, det borde ligga mer bakom, om rektorn stänger av tre elever.... eftersom alla beslut i den stilen går att överklaga brukar man ha gott på fötterna (hur du överklagar ska du få information om i samband med beslutet).

    Hursomhelst - för att återgå till din fråga vill jag minnas att du inte kan vabba i samband med avstängning av ditt barn. Ett skolpliktigt, friskt barn ska vara i skolan. Om hen inte kan vara där pga uppförandeproblem blir han vh ansvar, dyrt men har viss poäng kan jag tycka.

    Du kan alltid överklaga ditt beslut om du anser dig ha fog för det.

  • Dockan
    sextiotalist skrev 2015-10-07 10:19:11 följande:

    Eftersom vi har lagstadgad skolplikt i det här landet, så ska det krävas betydligt mer än att läraren tröttnar eller den sk droppen.

    Jag kan köpa avstängning om man på alla sätt försökt att komma tillrätta med problemet, då ska även föräldrarna vara informerad. Eller att eleven ifråga är en direkt fara för sin omgivning.

    Men vanligt stök, icke.


    Fast det handlar ju inte om du, vh eller jag köper. Utan ett beslut som tagits med stöd av skollagen av den som myndighetsutövar (dvs rektor). Skollagen är tydligt skärpt när det kommer till avstängningar.

    Jag har många olika åsikter om det. Dock tycker jag inte skolan är en uppfostringsanstalt i första hand, det jobbet görs hemma. Har inte barnet svårigheter som gör att hen inte kan gå i skola och följa normala regler, ser jag inte varför en lärare ska ta 15-20 min per lektion från de andra 20-talet elevernas UNDERVISNING till uppfostran.

    Vad tycker du är skolans uppdrag? Uppfostran? Barnpassning? Undervisning och individutveckking?

    PS Förlåt TS att det blev off-topix
Svar på tråden Ersättning för förlorad arbetsinkomst pga avstängning från skolan?