• mammalovis

    Vad har svärmor gjort med smycket???

    För det första låter det inte som att hon uttryckligen har sagt att din sambo kommer få ärva smycket, utan ni antar/förutsätter det. Frågan är väl mer varför hon valt att inte bära smycket på 25 år, så det låter ju som ett smycke med bad feeling eller har det varit trasigt i 25 hela år?

    Om hon nu har en syster och dessutom släktingar i hemlandet kan hon mycket väl ha berättat för någon av dem och förstår inte varför ni behöver veta det också. Det låter ju lite girigt, oavsett om smycket skulle fastna hos guldsmeden eller inte.

    Sedan finns väl alla möjligheter vad hon gjort med det. Lagar det, gör om det, sålt det, gett bort det, tappat det o s v.

    Börjar hon dessutom bli dement förstår jag att hon blir upprörd om någon försöker komma åt hennes tillgångar. Jag vet hur min första sambos mormor blev på äldre dagar med misstro mot många och konstiga konspirationsteorier och historier om att saker försvann när hon gömt dem på något konstigt ställe. Med gamla människor kan man hitta saker på de mest konstiga ställen när demensen uppträder. Hon kan t o m ha glömt var hon lämnat smycket ... och blir upprörd när hon inte minns.

Svar på tråden Vad har svärmor gjort med smycket???