• Anonym (B)

    Oense om flytt/ledsen dotter

    whitestar skrev 2015-10-10 20:55:04 följande:

    TS är inte ensamen i sin familj om att bestämma flytten, hennes man vill flytta o det blir bra för alla då, förutom för TS dotter. Som jag skrivit tidigare, man måste ju ta hänsyn till hela familjen o därav är det ju situationen att ta hänsyn till, därav TS frågeställning. Däremot så kanske det inte är bästa sättet att även flytta på dottern utan det är nåt som TS får fundera på hur det ska lösas


    Om Ts man vill flytta ifrån Ts dotters hemstad, oavsett vad Ts tycker om saken, så har Ts verkligen problem.

    I detta fall är "hela familjen" för dottern hennes mamma (med familj) och hennes pappa (med ev. familj)!

    Självklart måste Ts fundera för att rycka bort ett barns förälder för att man själv vill slippa pendla är bara elakt och trångsynt enligt min åsikt.
  • Anonym (B)
    whitestar skrev 2015-10-10 21:41:43 följande:

    Hatar min telefon just nu

    Men nu har hon ny familj och mer viljor att ta hänsyn till! Och det är bestämt med flytten så det är irrelevant i det här skedet. Ts frågeställning är hur hon ska göra med dottern nu när det är bestämt med flytt!!


    Hon har sin dotter sedan före nya familjen och alltså en skyldighet att se till dotterns behov först och främst. Nya barnen struntar nog i om de bor i A eller B för de får ha både mamma och pappa hela tiden, oavsett var de bor. Ts anser att hennes dotter ska leva med att bo i B och bara träffa pappa varannan helg och lov för att det är lättare för Ts. Det om något, är extremt orättvist.
  • Anonym (B)
    Anonym (Fattar inte) skrev 2015-10-10 21:57:50 följande:

    Din man har rätt. Jag kollade upp detta när jag skulle flytta från exet.
    Eftersom hon är skriven hos honom så kommer du inte att kunna skriva henne hos dig utan hans medgivande. Vid en tvist så vinner den som bor kvar.

    Om 2 år kan ni gå till domstol och hennes vilja kommer att räknas, men i nuläget sitter pappan med alla ess på hand.

    Om du orkar får du gärna försöka förklara hur du tänker när du sätter din 10-åring i en sån sits, för jag kan inte förstå.


    Det är en jäkla tur att man inte kan ändra på det när en vill och man har gemensam vårdnad. Det är bra att det straffar sig att strunta i den gemensamma vårdnaden och köra sitt eget race!
  • Anonym (B)
    Anonym (ledsen dotter) skrev 2015-10-10 22:02:05 följande:
    Jag har som du skriver fler barn plus min man att ta hänsyn till, inte bara min älskade dotter. Hade min dotter önskat bo hos pappa, fint...men nu önskar hon något annat. Hade jag varit själv och det funkat hyfsat med exet hade jag aldrig valt att flytta, men nu har jag och min man fattat det beslut även om det var ett mycket svårt sånt.

    Tack ni som kommit med svar och som faktiskt kan tänka lite mer nyanserat och inte så svart/vitt.

    Detta blir mitt sista inlägg.
    Det handlar inte om dig och dina känslor för exet. Det handlar om dotterns rätt till er båda. Du verkar anse att hon inte behöver sin pappa lika mycket som hon behöver dig. Det är till din nackdel. Har ni beslutat att flytta så hoppas jag att du inser att flytten riskerar att bli utan henne.
  • Anonym (B)
    Brumma skrev 2015-10-10 23:18:24 följande:
    Här håller jag inte med. Ett barn kan inte sättas före sina syskon för att det barnet råkar vara fött först.. snacka om att lära barn att de är olika mkt värda..
    Barnen är födda och uppvuxna på samma ort. Varför skulle barnen ha behov av att byta bostadsort??

    Tänk efter ordentligt utan att blanda in mammans och pappans pendlingstider!
  • Anonym (B)
    Brumma skrev 2015-10-10 23:18:24 följande:
    Här håller jag inte med. Ett barn kan inte sättas före sina syskon för att det barnet råkar vara fött först.. snacka om att lära barn att de är olika mkt värda..
    Så klart inte, Man kan skaffa barn på löpande band och sen strunta i om alla mår bra. I det här fallet verkar det vara viktigare att yngsta barnen får flytta än att flickan har en nära relation med sin far!

    Hur klokt är det?
  • Anonym (B)
    Brumma skrev 2015-10-11 00:01:03 följande:
    Jag har inte skrivit att det är klokt. Tvärtom faktiskt. Men jag motsätter att ett barns behov skall gå före ENBART baserat på att det barnet råkar vara fött först. Vilket var vad du skrev i inlägget jag besvarade..
    Om du inte förstår att man inte kan skaffa fler barn, om man inte klarar av att ge en god omsorg och tillgodose barnets rättigheter, om det första barnet, så kan jag bara beklaga.
  • Anonym (B)
    bingobongo skrev 2015-10-11 09:42:50 följande:
    Fast läser du hennes övriga kommentarer i tråden så framkommer det att hon vill flytta för att få större distans till barnets pappa, som hon ogillar och har samarbetssvårigheter med.
    Självklart är det så. Men hon har fixat att stå ut i 7 år och nu vill hon ha närmare till jobbet...
  • Anonym (B)
    bingobongo skrev 2015-10-11 10:31:42 följande:
    Hon har tröttnat på exet. Jobbet är bara ett svepskäl för att flytta.
    Det kan hon ha gjort men hon får inte skriva flickan på sin nya adress utan pappans godkännande så risken är stor att flickan får stanna hos pappan.
  • Anonym (B)
    Sandra8978 skrev 2015-10-11 10:51:23 följande:
    Jasså det är så det fungerar, "first come first served"
    Jag är ledsen men en familj är inte en snabbmatsrestaurang.
    Fixar man inte att tillgodose första barnets rättigheter så är det en usel idé att skaffa fler barn.


Svar på tråden Oense om flytt/ledsen dotter