• Anonym (B)

    Oense om flytt/ledsen dotter

    Han har boendet så du kan inte bara ta barnet och byta skola och flytta med henne. Nya skolan får inte skriva in henne om båda vårdnadshavarna inte är med på det.

    Vad vet flickan om hur det är att bo helger hos pappa? Även om hon har gjort det en gång i tiden så är det annorlunda nu när hon är större. Förstår hon att hon lämnar kompisarna osv?

    Din enda chans att ev få med dottern till det nya boendet är genom att lämna in en stämning. Men det finns inga garantier för att det blir som du vill.

  • Anonym (B)

    Dessutom är det väldigt egoistiskt av er att flytta för att NI ska halvera pendlingstiden, men att flickan ska förlora sin mamma eller pappa på halvtid det verkar ni inte bry er om.

  • Anonym (B)
    Anonym (förbluffad.) skrev 2015-10-10 09:51:11 följande:

    Jag väntar spänt på att TS ska bemöta de ganska eniga åsikterna. Tror inte TS alls väntade sig våra synpunkter då hon troligen inte reflekterat över något annat än hur positiv flytten skulle vara för henne.

    Dock gissar jag på att TS nu kommer att förklara att pappan inte är någon särskilt bra pappa av diverse orsaker och att dottern egentligen inte alls vill bo hos honom.


    Jag tror att du har helt rätt och det blir spännande att se svaret.
  • Anonym (B)
    Anonym (ledsen dotter) skrev 2015-10-10 09:59:50 följande:

    Hade det vart min dotters önskan att bo hos sin pappa hade jag respekterat det och låtit henne bo där. Nu är det inte så, utan hon vill bo hos oss.
    Denna önskan är ingen nyhet utan vart även när hon bott vv.

    Skolan och rektor är insatta i det hela. Och jag inser självklart att det kan tyckas väldigt själviskt och egoistiskt av mig att flytta. Samtidigt har det vart 7 års evig kamp med pappan om än det ena än det andra och jag har idag ytterligare barn att ta hänsyn till.

    Igen, jag hade låtit min dotter bo hos sin pappa om hon velat det men nu är inte fallet så.


    Det är kanske vad hon säger till dig. Saken är den att barn gärna vill göra sina föräldrar glada och hon vet säkert att du blir glad om hon säger att hon vill flytta och bo med dig. Det betyder inte att hon förstår vad det innebär. Hon vill förmodligen inte träffa pappa mer sällan än hon gör idag och hon förstår helt säkert inte vad det är som hon egentligen säger. Risken är stor att hon till och med säger samma sak till sin pappa!

    Att DU har haft en kamp med pappan i 7 års tid har inget med dottern att göra. Inte heller det faktum att du dag har ett barn till. Du valde att få barn med hennes pappa. Du har ansvar för att hon ska få ha en så nära relation som möjligt med er båda. Att du tycker att det är besvärligt att pendla spelar ingen roll. Det är inget vettigt skäl för att förstöra barnets växelvisa boende hos er båda.
  • Anonym (B)
    Sandra8978 skrev 2015-10-10 11:33:02 följande:
    Vilken förenklad (och falsk) värld du lever i.

    En handling kan ha en negativ effekt och endå vara det rätta beslutet eftersom det kan ha positiva effekter som mer än uppväger den negativa.
    Visst kan det vara så men i det här fallet så finns det inget som tyder på att en flytt skulle vara för barnets bästa.
  • Anonym (B)
    Sandra8978 skrev 2015-10-10 11:00:00 följande:
    Martyr har med saken att göra.

    TS ska tänka på sitt barns bästa OCH sitt eget.

    Annars är man inte en bra förälder utan en martyr. Många av er här verkar vara det sistnämda.
    På vilket sätt far Ts illa av att bo kvar?

    Hur kan en flytt på något sätt försvaras och anses vara barnets bästa i den här situationen?

    Risken finns att pappan lämnar in en stämning (om Ts inte gör det) om Ts tar barnet och flyttar mot hans vilja, och att domstolen dömer att barnet ska bo med pappan, där trygghet, kompisar och rötterna finns.
  • Anonym (B)
    Sandra8978 skrev 2015-10-10 11:50:07 följande:
    Nej.
    Mamman och pappan har tillsammans ansvar för detta.
    Han tar det ansvaret. Ts missar att hon också ska ta ansvar för det.
  • Anonym (B)
    Anonym (ledsen dotter) skrev 2015-10-10 11:04:08 följande:
    Tack Sandra för ditt inlägg.
    Du får har förståelse för du har vart/är i samma sits med ett aggressivt och obstinat ex. Som jag skrev hade det vart vår dotters önskan att stanna, då hade hon fått stanna hos pappa  men nu vill hon följa med.
    Minska pendlingen är bara en anledning till flytt. Exet har alla antenner ute och är på mig hela tiden med det han tycker jag gör fel. Jag/vi har helt enkelt blivit tvungna att fatta detta beslut att flytta för att skapa distans. Klart jag fattar att det kan ses väldigt väldigt egoistiskt av mig, och att det är jag som skapat denna situation och det har jag. Men inte utan en giltig anledning. Det ÄR sorgligt men ibland ställs man för väldigt svåra val i livet.

    Ska kontakta familjerätten i veckan och se vad dom säger. Dom är väl insatta i vår historia, vilket tjejerna som håller i samarbetssamtalen inte är.
    Pratade med en socialsekreterare i veckan, hon som har haft hand om en av de orosanmälningar han gjort mot mig. Hon sa att hon visste om ett liknande fall där mamman tog barnet och flyttade mot faderns vilja och vidare fick rätt att skriva in barnet i ny skola utan pappans underskrift.

    Klart det skulle fungera med vh för mig! men med en väldigt olycklig dotter.
    Verkligen ingen lätt sits. Har under sju år hållt ut, och gjort det för dotterns skull. Jag och min partner har anpassat oss efter exet och hans villkor under dessa år, men nu måste saker förändras. För oss och för våra egna barn.

    Hade bara vart intressant att höra om någon här inne vart i samma sits och utfallet.
    Skulle du själv acceptera att pappan flyttade med dottern och att du då fick träffa henne varannan helg och vissa lov?

    Familjerätten kan inte besluta om något. Skulle de göra det så begår de tjänstefel. Deras uppgift är att ge råd och försöka få föräldrar att komma överens.

    Den där socarbetaren var ute på väldigt tunn is. Jag vet flera som har förlorat boendet (och även vårdnaden) för sina barn för att de har kört sitt eget race och struntat i barnets rätt till båda föräldrarna.

    Eftersom det är du som inte kan komma överens med pappan och det är du som vill ha en förändring, så är det du som riskerar att förlora. Det är inte alls säkert att dottern skulle vara ledsen över att bo med sin pappa på heltid exkl. varannan helg. Du bara antar det för att du tycker att du är den som vet bäst om vad hon känner och tycker.

    Att du och din nya har fått anpassa er är självklart. Jag är säker på att pappan också har fått göra det även om du inte kan se det.


  • Anonym (B)
    Anonym (ledsen dotter) skrev 2015-10-10 17:19:01 följande:
    Du har missuppfattat, de andra tre ÄR mina även dom. Men de är betydligt yngre än 10 år.
    Därför är det lättare att de bor kvar än att äldsta barnet ska behöva välja mellan mamma och pappa.
  • Anonym (B)
    My Little Man skrev 2015-10-10 19:49:12 följande:
    Håller med i detta fallet.

    Ts svarar väldigt sparsamt måste jag säga. Jag vill veta mer om varför de faktiskt flyttar. Om exet har familj där han bor osv.
    Det hade varit intressant. Däremot tror jag inte att Ts är intresserad av att svara utan snarare har använt tråden för att få argument att använda emot mannen. Men det är bara min gissning.
Svar på tråden Oense om flytt/ledsen dotter