• Tecum

    Min man är en snuskpotta! Eller?

    Drottningen70 skrev 2015-10-13 17:20:09 följande:
    Jag hade gjort slut med nån som använde samma trasa i kök och toa. På allvar. Skulle aldrig kunna leva med vetskapen eller oron för att nåt dylikt hade kunnat inträffa när jag vände ryggen till och det hade sänkt min livskvalitet så pass att ett liv med en sådan gris ej hade varit möjligt .
    Då hade du inte mycket till känslor, på allvar. För man gör inte slut med någon för att denne gör fel eller något dumt. Men om han fortsätter att göra samma dumheter när du sagt ifrån (på skarpen om jag känner dig rätt), DÅ är det läge att göra slut...
  • Tecum
    Drottningen70 skrev 2015-10-13 21:15:30 följande:
    Trams, ingen kärlek förutom den till ens barn är villkorslös. Villkorslös kärlek är osund. För en del handlar villkoren om trohet, inkomst, jämställdhet etc. Kan Vara många saker som är en dealbreaker. Att använda samma trasa till toa och kök är utan tvivel en sådan dealbreaker för mig, då all attraktion och respekt skulle "poff" försvinna.
    Med ditt resonemang skulle ens känslor inte heller ha varit äkta om kärleken försvinner om ens partner "gör fel" genom att spela bort barnens sparpengar, är otrogen, eller spöar skiten ur dig.....
    Vilket dåligt svar för att vara av dig, är du trött ikväll? Du brukar ju få till det  Vadå villkorslös kärlek, det var tvärtom ett villkor att han ändrade en dålig vana, (eller eg ren dumhet/oförstånd) för att kärleken och därmed relationen skulle bestå. Och att jämföra en skitig trasa med otrohet och misshandel är bara dumt.

    Men lycka till i ditt sökande efter den perfekta människan, jag avundas dig inte.
  • Tecum
    Drottningen70 skrev 2015-10-13 22:25:16 följande:
    Funkar ej att försöka förminska min åsikt bara för att du inte begriper mitt argument. Det handlar inte om att vara perfekt utan om personliga dealbreakers. Min kärlek skulle tvärdö av det som TS beskriver, vilket enligt dig skulle innrbära att min kärlek inte varit äkta. Det ÄR ett tramsigt resonemang från din sida. Problemet du har är att du inte förstår att alla människor graderar olika förseelser på en individuell skala. Otrohet, kanske exempelvis jag skulle uppleva som något man kan jobba sig igenom (är mi kärlek tillräckligt äkta då, du som vet)? Men samma dag som min partner skulle ta trasan han använt till toastolen till att torka ur stekpannan med så skulle det vara kört. Inget mer att diskutera.
    Aldrig att jag menar att förminska dina åsikter, det var det där med ovillkorlig kärlek som jag fortfarande inte förstår i sammanhanget. Men ok, vi har olika dealbreakers fast du har fler än jag. Håller med om att man kan jobba sig igenom otrohet medan vissa tycks se det som värre än mord...

    Tvivlar på att riktig kärlek kan tvärdö, den kan säkert bli svårt skadad men behöver några skottsalvor till för att knäckas helt. Men du kanske har rätt. 
    God natt! 
Svar på tråden Min man är en snuskpotta! Eller?