Inlägg från: Ajvar |Visa alla inlägg
  • Ajvar

    BF juni/juli

    Grattis till oss!!!
    Bf typ 29 juni och är alltså i vecka 3 av 38 eller 5 av 40. Precis som ni livrädd för missfall men försöker tänka positivt. Är 27 år, bor i Bromma/Sundbyberg och har inskrivning redan om en vecka (eftersom barnmorskan envisas med att jag är i vecka 9 eftersom jag hade ägglossning runt dag 47). Ska bli kul att se hur det går för oss alla :)

  • Ajvar
    Snorkfraken91 skrev 2015-10-25 15:20:37 följande:

    BF-lista:

    MissIrene - 6 juni


    Ajvar - 29 juli

    Snorkfroken91 - 1 juli 

    Luttiis - 3 juli 

    Frida ahl - 4 juli

    Piikachuu - 6 juli


    Hehe, ajvar 29 juni ska det nog vara :D
  • Ajvar
    Luttiis skrev 2015-10-27 14:22:07 följande:

    Idag har jag inga symptom alls! Blir rädd :/ någon annan som har tillnoch från med symptomen? Jag är bara i v 5!


    Samma vecka som du (tror jag) och jag har molande typ mensvärk till och från men helt klart inte hela tiden. I övrigt vara trött på em/kvällar, får lätt mjölksyra men noll illamående eller ömma bröst.. Tror det är lugnt :). Vilka symptom har du haft som du nu saknar?
  • Ajvar

    Första barnet, v 6, bf 29 juni.

    Idag har jag hade ovanligt mycket mensvärk och som under kvällen eskalerat till riktig magsmärta. Satt med ett gäng kompisar till sambon och höll tyst men så brast det så fort vi satte oss i bilen. Nu är jag så himla orolig..
    Det gör ont i hela magen och ryggen och strålar typ ut i höfterna och rumpan. Någon med liknande symptom? :(

  • Ajvar
    odie skrev 2015-10-31 06:22:27 följande:
    Japp, har haft samma i en vecka, det ska enligt mvc vara växtvärk och helt normalt men är du orolig ska du alltid ringa barnmorskan! Hoppas att det känns bättre snart!
    Tack för att ni svarar - det värmer. Bara så konstigt när smärtan eskalerar på ett sånt okontrollerat sätt. Jag tänker som så jag med - det är växtvärk och är det inte det så får vi ta det därifrån. Om det här är oron vecka 6.. Då kan ju den här graviditeter spåra ur, haha.
    Jag menade inte att vara negativ och hoppas ingen tog illa upp, jag behövde bara höra precis de orden ni skrev. Tack igen.

    Idag känns det förresten, än så länge, lite bättre. Växtvärk under kontroll!
  • Ajvar
    DLR skrev 2015-10-31 07:14:55 följande:

    Jag har haft samma värk i en vecka nu, fram tills idag. Idag är de så gott som borta. Det är lite "lustigt". Jag var orolig pga smärtorna när jag hade smärtor för att nu vara orolig över att jag inte har smärtor.

    Så, jag gav mig själv ett löfte. Sluta oroa mig. Försöka tänka mindre. Ett MF sker trots allt av en anledning. Smärtsam, hjärtskärande....men naturlig anledning. Vi kanske ska försöka peppa varandra på nåt sätt som hjälper oss att förtränga dessa känslor samt tankar som skapar dessa orosmoment. Vända på steken. Typ, kanske, på nåt sätt #morgontröttmamma


    Tack för dina lugnande ord. Du har så rätt. Vi kan inte gå runt och oroa oss nu när vi kommit såhär långt, andra kämpar fortfarande med att komma dit vi är.
  • Ajvar
    Enamorada skrev 2015-11-03 06:37:38 följande:

    Vilken jobbig situation du är i Luuttiis. Hoppas det löser sig! Jag har lyckligtvis en tillsvidareanställning. Berättar nog för kollegor och chef efter julledigheten. Om det går att dölja så länge, tveksamt...

    Vi skulle ju också berätta till jul tänkte vi, är ju en perfekt julklapp... Men vi kunde såklart inte hålla oss.. Så i helgen fick mannens föräldrar och bror med familj veta. De bor i samma stad som oss och vi ses rätt ofta. Min svärfar sa att det hade han redan gissat, vi hade setts dagen innan och han tyckte jag såg något större ut än vanligt, haha. Det är v 5, ska inre synas nu!!!

    Igår ringde jag bm här i stan och jag fick tid för hälsosamtal redan på måndag!

    Ser att ni är många med ömma bröst, tänk att det har jag aldrig haft med nån av graviditeterna, lite konstigt. Känns ju som nåt som alla får Mina symptom är fortf trötthet och att jag är hungrig! Är jättehungrig på morgonen och förmiddagen men på eftermiddagen har jag däremot inte alls varit sugen på middag. Har ätit yoghurt eller smörgås istället de senaste dagarna. Nån som känner igen sig?

    När jag nyser eller hostar drar det till i magen, är väl ligamenten. Det är rätt skönt att ha varit gravid tidigare och känna igen vad det är man känner. blir spännande att se om den här graviditeten liknar mina tidigare.


    Åh hoppas dom blev glada! Är det första?

    Jag är relativt symptomfri och det är nog främst jag som känner hur magen är svullen men jag ska hålla mig till jul - vågar ändå inte ta ut något innan UL.
    I övrigt är jag typ symptomfri, gillar inte! Lite trött men inga spända bröst, inget illamående, tränar som vanligt och äter gör jag alltid ändå, hehe. Längtar till jag får känna något, jag går trots allt in i v7 imorgon.. Känns inte ett dugg verkligt :(
    Spänningar i magen när jag nyser - ja! Äntligen någon som uttrycker det jag känner! Känns som att magmusklerna sitter ihop mer på något sätt och det krampar när jag hostar/nyser, men så släpper det efter ett par sekunder.
  • Ajvar
    Enamorada skrev 2015-11-03 07:43:57 följande:

    Ja de blev jätteglada såklart De skojade om att de snart hade fått ihop till ett fotbollslag, det blir åttonde barnbarnet. Min mans syster väntar också barn, det ska bli så kul att berätta för henne, det konmer skilja ca 1 1/2 månad mellan våra om de kommer när de är beräknade Än så länge är alla barnbarn pojkar, får se om trenden håller i sig

    Åh jag önskar jag kunde träna.. Har inte tränat på 1 1/2 vecka pga förkylning. Jag har gått upp mkt i vikt mina tidigare graviditeter (20-25 kg) så ska verkligen försöka hålla igång med träningen denna gång så det inte skenar iväg... Och inte balla ur med kosten, det kommer ju faktiskt en tid efter graviditeten..

    Hehe vänta du bara, de säger ju att illamående brukar komma runt v 7 men en del klarar sig ju helt, på ett sätt skönt men man vill ju samtidigt känna något. Som en bekräftelse på att allt är bra liksom..

    Ja, precis så känns det som du beskriver


    Haha! Vad kul med så många barnbarn! Jag blir först ut med kids av mina syskon - är dock minsting och är lite orolig för hur min äldre syster ska reagera. Hon kommer förstås bli jätteglad men hon är 6 år äldre än jag och inte i ett förhållande så nånstans är jag rädd att nyheten ska sänka henne.. Jag har varit i förhållanden sen jag föddes (men typ!) medan hon inte varit det och jag vet att hon känner pressen liksom..

    Uscha - träna inte om du inte är frisk! Du kommer må bättre snart och då kan du börja köra så mkt du orkar :). Jag VET att jag kommer bli stor som ett hus, jag har alltid ätit och tränat som två karlar men jag ska försöka jag med. Har infört godisförbud på jobbet för kollegorna så jag ska slippa allt fika, hehe.

    Har inskrivning på mvc imorgon. Eftersom jag inte har haft mens sen 20 augusti ska jag försöka övertala dom om tidigt UL, annars får jag väl gå privat. Är ändå säker på att jag strax är i vecka 7. Har PCOS och stenkoll på min ägglossning :p
  • Ajvar
    DLR skrev 2015-11-03 08:37:59 följande:

    Jag vaknade med en (nästan) migrän liknande huvudvärk som satt sog i bakhuvudet. Första ggn under denna graviditet som jag tar en Alvedon. Hjälpte dock inte mot det, men det tog bort värken på svanken/ländryggen. Har någon annan av er haft liknande huvudvärk?

    Utöver det så är det en så stor skillnad på denna graviditet och min förra. Min förra hade jag som sagt allt som gick att ha. Spydde igenom hela den graviditeten t.om

    Nu har jag knappt ens ömma bröst. Värker lite från och till på mage och rygg. Men inget mer. Det är nog största orsaken till att jag inte lyckas glädjas helt.


    I'm with'ya! Vi får peppa varandra att hålla modet uppe trots uteblivna symptom.
  • Ajvar
    krumbukt skrev 2015-11-05 10:20:51 följande:

    Bokar man tidigt ul genom sin bm eller ringer man någon privat klinik?


    Jag var på inskrivning igår och eftersom jag inte haft mens sen i augusti (PCOS) så föreslog hon tidigt UL om två veckor då vi båda tror att jag är i v 8-9. Om du inte får remiss får du betala själv helt enkelt.. Jag vet inte vad kriterierna för remiss år dock.
Svar på tråden BF juni/juli