Inlägg från: Luttiis |Visa alla inlägg
  • Luttiis

    BF juni/juli

    krumbukt skrev 2015-10-28 06:48:54 följande:

    Jag har för mig att jag kom på inskrivning v12 och sen RUL v18.. Sen gjorde vi ett 3D ultraljud när jag var i v20 :D

     Fan vad häftigt att det går när det är såå tidigt =)


    Ååå okej! Ska ringa mvc nu på morgonen och prata med dom!
  • Luttiis

    Nu har jag ringt mvc, har inskrivning 27 nov så om en månad! Hoppas allt går bra till dess! Vet inte om jag ska boka in tidigt ul privat, eftersom jag ändå vill göra kub testet sen är det rul osv, hon sa att det inte är bra att göra för många ul och man vet aldrig hur graviditeten blir om jag måste göra många ul osv. Hur skulle ni ha gjort?

    Jag vill ju ändå veta att allt ser okej ut där inne och att den växer som den ska osv.

  • Luttiis
    krumbukt skrev 2015-10-28 09:29:07 följande:

    Samma dag som mig då =) 

    Förra graviditeten gjorde jag bara ett vanligt ul och ett 3D och det räckte för mig. Det var bara jobbigt att vänta på det där första, för precis som du säger, man vill ju veta att allt är okej! Men man lyssnar ju på bebisen varje gång (jag gjorde det iaf) och mäter magen så egentligen vet man ju att bebisen lever och växer. 

    Men om du känner att du verkligen vill göra ett tidigt ul så gör det. Kan väl inte vara så stor skillnad på ett extra ul, oavsett om du måste göra flera sen under graviditeten eller om det räcker med rul (och kub om du nu vill göra det)?


    Ja va härligt! Känns som en evighet tills dess! Ja väntan är as jobbig, vill verkligen se så det är någon där inne! Lyssnar man på bebisen även vid inskrivningen?

    Nej jag tycker inte heller det men jag och sambon har nog bestämt oss för att vänta till inskrivningen och prata med bm om kub osv, får jag inte göra kub så tar jag nog ett privat ul innan v 18 så jag ser att allt är okej :) nu ska jag försöka sluta tänka negativt och bara njuta av att vara gravid!
  • Luttiis
    Y o L o skrev 2015-10-28 09:30:53 följande:

    Privat, hos Ultraljudsbarnmorskorna i Liljeholmen. Tror de sa V8 som tidigast för ul.

    Kanske just för att man kan ha fel men då ser dom ändå hjärtat mm.


    Okej! Det är dom jag har tänkt gå till om jag gör tidigt! Väntar nog till inskrivningen och bokar in ul efter det, kommer nog inte klara av att vänta till v 18
  • Luttiis
    krumbukt skrev 2015-10-28 09:44:46 följande:

    Hm, jag TROR att vi lyssnade då också men är osäker =) Sen köpte vi faktiskt en såndär grej man kan lyssna hemma med, även om det inte rekommenderas. Vi använde den dock restriktivt, bara när jag verkligen nojade upp mig ordentligt.. då lyssnade jag en kort stund bara för att lugna ner mig. Kändes bättre att lyssna en kort stund än att jag går och är stressad och orolig. 

    Tycker det låter som en bra plan! Det är faktiskt ganska najs att vara gravid =) 


    Hoppas! Då kan jag isf lugna mig lite haha! Jaha det visste jag inte ens att det fanns!

    Ja det är ju det! Himla mysigt faktiskt! Jag tänker att så länge man inte får en blödning då står allt rätt till i magen? Är det så? Eller kan man få tidigt MF utan att veta om det?
  • Luttiis
    krumbukt skrev 2015-10-28 10:03:00 följande:

    Ja, det hjälper faktiskt att höra hjärtat slå. Men det blir ju lättare senare i graviditeten också när man faktiskt känner barnet röra på sig =)

    Man borde nog blöda om man får MF, men det är ju många som blöder lite under graviditeten utan att det är ett MF också!


    Ja det förstår jag! Hoppas jag får göra det den 27e!

    Jaa det är väl så, jaja vi får se hihi
  • Luttiis
    Enamorada skrev 2015-10-28 10:41:05 följande:

    Jag har för mig att man inte hör hjärtat slå så tidigt.. Minns inte vilken vecka riktigt... Med mitt första barn var jag lite orolig för jag kände mig inte gravid, hade inte så mkt symptom men då gjorde jag en läkarundersökning som lugnade mig.. Hon kände typ att livmodern växt eller nåt sånt Ibland görs vul om man är riktigt orolig men som sagt ska man väl inte göra för många ul..


    Jaha okej! Ååh typiskt! Nåja ska försöka att inte vara så orolig iaf! :)
  • Luttiis
    krumbukt skrev 2015-10-28 11:00:16 följande:

    Jag googlade lite, verkar som att det är runt v16 som man kan börja höra.. Man kan även höra tidigare men man ska inte bli orolig om man inte hör =)


    Jaha okej! Typiskt! Haha jag som vill veta, nåja får väl lugna ner mig lite och avvakta till dess :)
  • Luttiis
    Snorkfraken91 skrev 2015-10-28 16:41:51 följande:

    Idag har jag haft en riktig orolig dag. Har tänkt att brösten inte är lika ömma och att jag inte är lika brutalt illamående. Försöker acceptera att det kommer och går, men oron tar över ibland! Med missfallet i bagaget är varje liten grej en varningssignal för mig. Bläää, det är så jobbigt.Vill att allt ska gå bra och vill kunna spola fram tiden några veckor!

    Jag kommer resa på en weekend med några vänner imorgon så blir bra att fokusera på annat! :) Ni får gärna välkomna de nya som kommer till tråden och be dem skriva in sig på BF-listan. Jag kommer nog inte vara inne här under resan. 


    Åh hatar det! Jag har inte känt av min mensvärk som tidigare heller men försöker verkligen fokusera på att det är från dag till dag! Är dock sjukt öm i brösten haha!

    Hoppas verkligen allt går bra för oss alla! Vill också spola fram tiden, ringde mvc idag och har inskrivning 27e nov, en evighet tills dess med andra ord!
Svar på tråden BF juni/juli