Inlägg från: Luttiis |Visa alla inlägg
  • Luttiis

    BF juni/juli

    piikachuu skrev 2015-10-28 18:13:38 följande:

    Någon mer som är helt vansinnigt trött på kvällarna... zzZzZzzZzZzz


    Jag är helt galet trött! Somnade nästan på jobbet idag hahah går och lägger mig super tidigt å sover länge men känner mig ändå inte utvilad!
  • Luttiis
    Glader02 skrev 2015-10-29 07:58:06 följande:

    Hej! Jag är en av dem som Snorkfraken91 hade med sig från en annan tråd. Jag är 24, snart 25 år o väntar vårt första barn. Är nu i vecka 6.

    Just nu är jag utomlands och kommer hem i helgen. I en vecka har jag haft otrolig smärta i magen, mest på nätterna o haft svårt med trög mage. Någon annan? Hoppas det ger sig och att det inte är farligt, precis som det verkar vara för de jag läst om...


    Grattis och välkommen!

    Jag har super svullen och trög mage, mest på kvällen! Det är väl tarmarna som srvetsr långsammare om jag har förstått det hela rätt!

    Skriv in dig i bf-listan om du inte gjort det än!:)
  • Luttiis

    Varför måste det vara så osäkra veckor i början?! Det är väl inge kul att gå runt och vara orolig! Har knappt några symptom idag heller, bara väldigt ömma bröst men knappt någon värk i magen som tidigare veckor! Klart man blir orolig att det inte är någon där. Hur tidigt kan man egentligen gå på ul? Jag är i v 5 (4+3) jag är orolig efter som jag har en syster som fick missfall i vecka 4 men som inte fick veta det förrän i v 13.

  • Luttiis
    sasaj skrev 2015-10-29 09:10:49 följande:

    Förstår exakt vad du menar men försök ta det lugnt. Jag själv blir med orolig när jag inte har några symtom men har märkt att det kommer och går.

    Jag försöker tänka att bara jag har nåt nån gång så kan jag lugna mig och du säger att du har ömabröst det är ju en symtom.

    Har själv gått igenom ett Ma som din syster verkat gjort, det havet stannat i vecka 5-6 och jag skulle vart i vecka 11-12 när det upptäcktes. Jag vet inte om det är så lugnade men kan tyvärr inte veta det med hur man mår, jag har bara lärt mig att man kan inte göra nåt åt det och då är det lika bra att bara försöka ta dagen som den kommer. Försök att ta det lugnt och tänk att det går bra!!


    Tack snälla för dina ord! Ja det är som du säger, man kan faktiskt inte göra så mycket mer än att faktiskt bara vara och försöka njuta av graviditeten!

    Ja det är ju ett symptom faktiskt! Mår lite illa ibland också framför allt när jag blir hungrig, kanske också är ett symptom! Jag får försöka lugna ner mig och avvakta till inskrivningen helt enkelt! Då ska jag prata om kub så det blir ju ett ul innan rul v 18 iaf!

    Tack!
  • Luttiis
    sasaj skrev 2015-10-29 10:47:23 följande:

    Vad bra att jag kunde lugna dig lite :)

    Ja du har ju symptom, men som sagt finns ju dom som inte har några som det går jätte bra för så vi kan inget annat en hoppas och ta om oss själva så bra vi kan :)

    Ja men kub kan ju vara bra om du vill ha det och då blir det inte lika långt som till 18.

    Jag kommer nog se var barnmorskan säger för kan vara så att dom vill göra ett tidigt ul på mig för att se exakt hur långt gången jag är eftersom jag blev gravid så fort efter mitt MA, vilket jag hoppas på :)

    Annars kommer jag nog kolla efter nåt privat som kan göra ett tidigt ul för vänta till 18 klara jag nog inte heller


    Ja jag och sambon har kommit överens om det, kommer inte heller kunna vänta till v 18, as långt ju! Vill ju se så allt står rätt till liksom!

    Ja precis!:)
  • Luttiis
    Sarafj skrev 2015-10-29 10:59:17 följande:

    Hej på er!

    Vi väntar första barnet och är nu i vecka 6 (5+4). Bf midsommar 2016, inte så mycket firande där inte ;) plussade för en vecka sen när jag var på kvinnokliniken i ett helt annat ärende och samtidigt så var mensen försenad, så det blev ett rutinmässigt urinprov med positivt svar. Jag som haft hjärnspöken och trott att vi skulle få försöka länge innan det skulle ta sig. Men vi plussade på andra försöket! :)

    Idag ska vi till barnmorskan för första gången! Men man vågar inte riktigt ropa hej förrän man får höra hjärtat slå..

    Spännande att följa alla!

    /Sara, 28 år från Norrbotten


    Stort grattis och välkommen hit! :)
  • Luttiis
    Tilliiz skrev 2015-10-29 16:10:45 följande:

    Jag hade visst fallit bort från BF-listan :(

    Denna vecka har jag varit såå trött, läggdags 19:30. Någon mer som känner sig virrig? Kan inte riktigt fokusera på jobbet.

    Idag har jag haft som mensvärk, läskigt men visst behöver det inte betyda något dåligt. Växtvärk? Är också väldigt sugen på mjölkprodukter, salt och knäckebröd. Allt jag vill äta :)


    Också galet trött, är som i trans på jobbet och orkar ingenting, min sambo och hans barn måste tycka att jag är as tråkig haha så skönt att vi har filmkväll på kvällarna i veckan så jag kan vila!

    Jag äter mer än jag behöver tror jag haha bara för det är så gott! Men har inget jag är extra sugen på!
  • Luttiis
    DLR skrev 2015-10-29 19:48:38 följande:

    Hej tjejer,

    Måste börja med att säga grattis till era plus ??

    Jag har i tysthet följt tråden samt er (era berättelser) och har inte riktigt vågat yttra mig pga rädsla över att "jinxa" graviditeten.

    Det är nämligen så att min vännina/granne misstänkte att hon var gravid, då hon utöver att inte ha fått sin mens, hade alla symptomer;

    Illamående

    Ömma bröst

    Mensvärk utan mens

    Svullen mage (periodvis)

    Trött

    Hursomhelst. Hon kom förbi i tisdags för kaffe och frågade ifall jag fått min mens ännu. Jag sa som det var. Jag har kraftiga mensvärk (vanligt hos mig) men ingen mens, ÄNNU. Hon lyckades övertala mig att följa med till Coop, köpa ClearBlues digitala test och gå upp och testa oss samtidigt (Som draget ur en tjejig college film).

    Jag passade även på att köpa två, då jag och min sambo ändå bestämt oss månaden innan att snart börja bebis verkstaden på riktigt. Bra att ha hemma tänkte jag.

    Vi testar oss, lämnar kvar de i toaletten. Jag går ut och tar en cigg, tänker; Slöseri på test, känner ju mensen som smyger sig fram.

    Nä, nu är det dags att kolla.

    Jag - (tittar på hennes först) oj! det här är ett nytt test, minns inte att de såg ut så när jag testade mig sist. Som en liten logga.

    (tittar på min) EH! Vad är det DÄR!?!! Den där liggan var ju annorlunda!?

    Hon - HAHAHA!!! Men hjärtat. Jag är INTE gravid och du ÄR gravid!!! Ser du inte det?

    Jag - Gravid hahaha sluta!!! (tittar igen) Va, alltså, nä! Men, nä!! (chockerad). Jag är röksugen! Här! Ta mina cigg! Vill inte ha de i närheten!

    Så. Det läskiga är, att när jag var gravid med min son (2010), så hade jag alla tecken, alla biverkningar (you name it) som går att ha redan från vecka 5 fram tills BF. Spydde igenom HELA graviditeten (upp till 20ggr per dag) per dag. Sjukskriven från vecka 12. Inlagd minst 1 ggn i veckan. Lyckades även få karpaltunnelsyndrom och en massa annat.

    Och nu har jag "bara" haft mina "vanliga" mensvärk och dess symptomer. Smått ömma bröst, molvärk vid svank/ländrygg samt magen. Gör mig så sjukt orolig!

    Jag vågar inte ens vara glad. Bara att skriva detta skrämmer mig. Men jag vill ju, kunna glädjas, hoppas, njuta.

    Så, tips på att koppla bort "dumma" tankar? ????


    Stort grattis till plusset! Det är som tidigare sagt, helt olika från person till person! Jag har haft som mensvärk från ÄL tills nu men nu har det börjat avta lite, ömmande bröst har jag fått efter bim men inget illamående än! Det är som sagt olika för alla!

    Jag har också dumma tankar och vågar ibland inte hoppas men ska verkligen försöka njuta av tiden ist för man kan ändå inte göra något om det blir ett MF liksom!
  • Luttiis
    DLR skrev 2015-10-30 07:14:10 följande:

    Får väl göra så, försöka låta mig själv njuta ändå. Glädjas.

    För vi är glada. Så glada att vi spricker. Vill kunna berätta det för vår son och familjemedlemmar nu, nu, nu!

    Tack för era ord, de gläder samt lugnar mig <3


    Försök! Men jag förstår att det är svårt! Jag tror dagligen att min graviditet har stannat men har inte fått något mf än så jag vågar inte njuta men ska verkligen försöka!

    Jag kommer berätta för min familj om tre veckor mest eftersom min ena syster har varit med om ett sent mf och för att jag vet att jag kommer behöva deras stöd om det händer något!

    Sambons barn vet jag inte hur vi ska görs med än om vi ska berätta samtidigt eller vänta till efter v 12, dom kommer behöva följa med på inskrivningen om vi inte hittar barnvakt
  • Luttiis
    Piwi skrev 2015-10-30 17:35:58 följande:

    Hej! Jag har precis plussat med (förhoppningsvis) mitt andra barn, bf 10/7. Är 33, snart 34 år, har en dotter född i mars 2012, är gift och bor i södra Stockholm. Hänger gärna med er!


    Stort grattis och välkommen hit!! :)
Svar på tråden BF juni/juli