• hope88

    Vill ha kontakt med andra som planerar IVF i början av 2016

    Hej,

    Vi är också i startgroparna inför vårt första IVF försök. Jag och maken har försökt få barn i flertalet år. Förstår er exakt när ni säger att det är så jobbigt, man tycker att alla andra lyckas och undrar när det är ens egen tur.. Mensen kommer gång på gång och aldrig ett plus på stickan.. Det är tufft för båda parter! Vi har berättat för närmsta vännerna och våra föräldrar. 

    Fertilitetsutredningen visade att makens spermier är för slöa för att orka befrukta ägget på egen hand så därför är IVF enda möjligheten för oss nu. Vi ha stått i kö för landstings i nästan 1 år och går var vi på vårt första möte. Tanken är att vi sätter igång vid nästa mens som sker i slutet av november. Om den inte blir lite sen för då krockar det med klinikens julledigheter så i så fall blir det mensen i december och äggplock m.m sker i januari 2016.

    Vi är såklart förhoppningsfulla men det skiftar i rädsla och förtvivlan. Inget är ju någonsin en garant, men vi hoppas så att det ska gå med detta. Man får ta en dag i taget helt enkelt.

    Kul att följas åt <3

    Håller tummarna för er alla!! Nu är det vår tur tycker jag :)

    Kram på er!

  • hope88

    PandoraDiem, jag håller tummarna för att cellprovsvaret kommer snabbare än 10 veckor! Till mig sa de att det kunde ta 4-6 veckor men det kom efter 2 veckor (inga förändringar) så det kan gå snabbare :)

  • hope88

    Tack för välkomnandet PandoraDiem :)

    Ja dessa känslor inför ivf är inte så lätta att hantera tycker jag men det är för väl för att nu är det helt plötsligt en ny väntan, men förhoppningsvis leder detta till något väldigt fint för oss :) Ja jag håller tummarna för det, men det skulle inte förvåna mig om mensen ska strula bara för att man väntar på detta. Men det blir som det blir någon gång kommer den ju komma..

    Åh okej då förstår jag, ja det skiljer sig säkert från landsting till landsting. Vilket det inte ska göra men tyvärr brister det väl där :( Håller tummarna hårt för att provsvaret ändå kommer inom kort.

    Ska försöka tänka som du att lyckliga slut faktiskt händer :)

    Beställde alla mediciner på apoteket i torsdags och igår kom de, så ska hämta ut de här någon dag så det finns hemma sen.

    Kram

  • hope88

    Hej Maria C och välkommen hit :)

    Åh så glad jag blev när jag läste igenom det du skrev! Vilka positiva nyheter för er att få reda på att din sambo faktiskt har spermier som kan användas inför ivf:en,underbart! Kan bara tänka mig den oro ni levt med under denna tid inför provsvaren, måste ha varit så jobbigt så dessa nyheter måste ju kännas så skönt nu. Nu ska bara sambon din återhämta sig lite så är ni fit for fight sen, härligt! Håller tummarna att allt går bra :)

    Vad skönt att du/ni orkat berätta för de i er närhet, måste kännas skönt med det stödet. Ska också berätta för chefen när vi fått startdatum med ultraljudstider m.m sen.Tror det blir lättare så. Annars är det föräldrar och vänner som känner till detta och hejar på oss. Ja det är verkligen vanligare än vad man tror, ibland känns det som om man sitter helt själv i denna båt, men så är det ju inte alls. Önskar bara att vi alla slapp dessa svårigheter.

    Känner samma som du beskriver, jag och maken har också kommit närmre varann i och med allt detta. Vi har blivit starkare av motgångarna och peppar varandra.

    Tycker också att det ska bli roligt att följas åt!
    Kram

  • hope88

    Välkommen Popetot :)

    Förstår lättnaden efter provsvaren, vad härligt! Jag tror det kommer gå bra för oss nu får vi ju extra hjälp på traven :) Vad kul att ni är igång nu och står i kön, är det i landstingskön ni står? Håller tummarna att ni snart blir kallade, och det ska ni ju inom 3 månader enligt vårdgarantin om det är via landstinget.

    Ja tycker också det är skönt att prata med andra i samma sits även om det är tråkigt att vi sitter i denna sits men det är tur att hjälpen finns. Missförstå mig rätt tycker att det är härligt att vi kan stötta varandra i detta här och jag är glad att få stöd av andra som är inne i samma process och förstår vad man genomgår.

    Kram

  • hope88

    Tack för välkomnandet :)

    Vad skönt att ni varit på gruppinformationen inför IVF:en nu Celavie1, måste kännas skönt även om ni blev lite nere efter mötet. Jag försöker tänka såhär att egentligen säger ju inte statistiken så mycket om oss individuellt utan det är ju bara siffror, och under resans gång när man är inne i behandlingen så vet ju läkarna mer just vad våra chanser är. Till oss sa de att chanserna är ungefär 40% vid varje försök och att 3 av 4 blir gravida, men att inga garantier finns och att man inte ska bli för nere om det inte lyckas på första försöket. Det förstår ju vi också men nu hoppas man ju eftersom läkarna sagt att våra chanser att klara att bli gravida på egen hand är 0% så utifrån det ökar ju chanserna markant med IVF:en, men ändå vågar jag inte hoppas alltför mycket.

    Vad skönt att ni idag kunde se ifrån det som sas på mötet och kan se framåt, vi får helt enkelt inte tappa hoppet.

    Hoppas provsvaren går snabbt så ni kan få ett startdatum. Spännande! Låter som en bra plan att berätta för chefen, blir säkert enklare att kunna gå ifrån jobbet m.m. sen också när det behövs. Ska också berätta för chefen när vi får startdatum.
    Klart vi förtjänar medgång :)

    Känns bra att ha hittat hit och få prata med er som förstår på ett annat sätt. Ja en dag i taget nu så hoppas vi på det bästa! Våra barn kommer ju vara så efterlängtade <3

    Kram

  • hope88

    Usch känner igen mig i exakt det ni beskrivet Popetot och Cealive1, de där dumma klantiga kommentarerna gör en så ledsen och arg.. Kommer aldrig fråga någon när ska ni skaffa barn då? Barn skaffar man inte, barn är en gåva som inte ska tas för givet.. Men det är väl lätt för andra att kläcka ur sig detta som inte haft några svårigheter.. Jag hoppas bara att fler och fler blir bättre på att förstå att alla inte har det lika lätt.. Ja det är jobbigt att höra vänta bara tills du själv får barn. Mm hoppas kan man ju brukar jag tänka.. Men hörrni förhoppningsvis går detta bra och snart är vi också föräldrar <3 Kram på er!

  • hope88

    Ja visst är det kul att fler hittat hit pandoraDiem :) Känns bra att ha fler att bolla detta med tycker jag också. På ett eller annat sätt kommer vi bi föräldrar japp :)

    Åh vad skönt att du orkade berätta för din syster även om det kändes läskigt säkert. Jag tror det är skönt att få öppna upp sig ibland. Ta resten i den takt du/ni känner för.

    Nä det är ju svårt för andra att veta men vissa frågor borde vara inte få hoppa ur folk iaf inte de som inte står en så nära.

    Kram

  • hope88

    Välkommen Bergamott83 :)

    Vad skönt att höra att du inte tyckte att äggplocket var så farligt. Är lite nervös för detta då jag aldrig gjort det och vet inte hur det kommer kännas..

    Vad tråkigt att det inte gick på första försöket men som jag förstått det är det vanligt att man inte lyckas på första, så håll hoppet uppe :) Jag tycker iaf att det är bra att det inte räknas som ett försök förrän ett embryo är insatt i livmodern. Spännande att ni snart ska göra IVF2, håller tummarna för att du denna gång svarar bättre på de ökade medicinerna och att du plussar :)

    Jag ska köra korta protokollet då de tyckte att det såg ut som om jag skulle kunna ha PCOS, har dock regelbunden mens, och då är risken för att bli överstimulerad större så då blir kortare protokollet tydligen bättre.

    Så du mådde bra under behandlingen?

    Kram

  • hope88

    Ja men visst är det Celavie1 :) Skönt att bolla med andra i samma situation.

    Har också tänkt tanken att jag kommer känna mer press om fler vet om det, men kan ju vara skönt att ha någon nära som vet förutom ens partner, och sen har jag bett de som vet att inte fråga för mycket även om de är nyfikna och hoppas för vår skull så berättar vi hur det går/gått.

    Om du kan få prata med kurator så ta den hjälpen om du känner att du behöver prata av dig, det tror jag bara är bra. Har själv tänkt tanken då vår klinik också erbjuder det, men får se lite längre fram. Är också en sån som grubblar mycket och det är ju mycket som vi har framför oss så tror det är vanligt att bli lite nedstämd eftersom man också hoppas så mycket, blandade känslor.

    Aa korta eller långa protokollet bestämmer läkarna sen utifrån vad som är bäst för er. Tror de går på olika faktorer. Min läkare valde korta protokollet för mig då han gick på ålder samt att jag troligen har PCOS, dock har jag mens och egen ägglossning, men risken för överstimulering vad tydligen lite större då så då passar korta bättre. Hoppas på att det ska gå bra annars diskuterar vi vidare sen sa han.

    Hoppas svaren kommer snabbt så ni kan få startdatum m.m. sen :)
    Kram

Svar på tråden Vill ha kontakt med andra som planerar IVF i början av 2016