Inlägg från: Anonym (Tillsammans) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tillsammans)

    Sambo blir less på mina gravidsymptom

    Vi delar sovrum. Finns inte på kartan att inte sova tillsammans även om bebisen ibland stör båda. Vi har inte sovit ifrån varandra sedan vi flyttade ihop och vi skaffade ju barnet tillsammans. Bebisen sover i sin säng bredvid vår och vi sover i vår.

    Sen får ju den som är hemma gå upp med barnet när det krävs på natten. Den föräldern kan ju sova när bebisen sover på dagtid.

    Till en viss gräns. Jag tycker ibland man blir ännu mer koko av att gå å lägga sig för mycket på dagtid. Ibland är det bättre med en rask promenad, frisk luft medan barnet sova i vagnen.

    Däremot så förstår jag inte de som plockar upp en glad bebis bara för den är vaken på natten eller jättetidigt på morgonen vilket jag förstått att flera av mina vänner gör. Så länge den inte är ledsen kan den ju ligga kvar en stund liksom? Är ju värt mycket även att vila även om man inte sover.

  • Anonym (Tillsammans)
    Anonym (För oss) skrev 2015-10-31 21:18:50 följande:

    Vi använde extrasängen i gästrummet flitigt under bebistiden. Först var det maken som sov där, när bebisen inte behövde ammas titt som tätt under nätterna så byttes vi av då och då. Vårt upplägg var att jag ammade vid 20tiden och gick sedan och la mig, maken hade hand om bebisen - med så mycket vakentid som möjligt, och gav en flaska bröstmjölk (från mjölkuppsamlaren, jag läckte mycket från det bröstet som barnet inte åt från) på kvällen, och så fick jag amma igen strax efter midnatt och ta resten av natten.

    Funkade finfint för oss, och när han då fick ostörd sömn i sex timmar så funkade det bra för honom också. Jag fick mer upphackad sömn, men under amning så tyckte jag det var lätt att tillgodogöra mig sömnen ändå...

    med barn nummer två, så hade vi även barn nummer ett som vaknade två-tre gånger på natten. Så även då sov vi i olika rum, och hade ansvar för varsitt barn. Så egentligen hade jag då noll avlastning med bebisen... Men tyckte det var skönt att bara behöva hantera ett bar på natten, alternativet hade ju varit att vi alltid vaknade båda två, och risk för irriterat "det är din tur nu"-tjat mitt i natten.

    Efter som jag och maken alltid har bestämt det innan, vem som ska få sova ostört, så har vi aldrig gnällt om det mitt i natten.


    Usch jag tycker det låter jättetråkigt, sågs ni någonting under dessa åren?? Om du la dig 20 och ni inte sov tillsammans ?

    Men det måste ni ju ändå gjort om det blev en bebis nummer två ;)
Svar på tråden Sambo blir less på mina gravidsymptom