Inlägg från: Myysan |Visa alla inlägg
  • Myysan

    Sambo blir less på mina gravidsymptom

    Du kommer vara mammaledig. Du kan inte begära att han ska ta barnet på natten när han måste gå och jobba. Då får man vila på dagen när barnet sover. D gjorde jag. Jag har alltid tagit våran son på natten. Och d gör jag fortfarande när han vaknar. Och han är 2 1/2 nu och vaknar 1-2ggr/natt vilket är väldigt vanligt. Någon enstaka gång har pappan tagit han. Det är ingen dans på rosor med barn. Ibland får man bara bita ihopa så är det bara.

  • Myysan
    Anonym (Jr) skrev 2015-10-31 09:08:50 följande:
    Jag ser inte det självklara i att pappan ska jobba 8 timmar om dagen 5 dagar i veckan medan mamman tar hand om barnet 24/7. Man är väl ändå två om att skaffa barn?! Sen att du dessutom valt att sätta dig själv i en situation där du tar allt ansvar även efter flera år är för mig obegripligt. Jag och min man hjälps åt. Är någon tröttare just då tar den andra mer. Det jämnar liksom ut sig.
    På helgen tar vi en dag var????
  • Myysan
    Myysan skrev 2015-10-31 10:20:13 följande:
    På helgen tar vi en dag var????
    Skulle vara smiley efteråt
  • Myysan
    Anonym (independence) skrev 2015-10-31 23:16:11 följande:
    Ett litet tips från en kvinna som jobbar heltid och har barn med en jämställd man som delat lika på föräldraledigheten:

    Man dör inte av att turas om, och den som går hemma med bebisen kan också behöva sova en hel natt samt ha en sovmorgon på helgen. Vi tyckte i alla fall båda att det var mycket mindre jobbigt att jobba än att ta hand om en bebis med magont i flera månader.

    Sen lär jag få en fungerande pension också en vacker dag, det lär inte blir så bra för din del med det om du inte kommer i arbete igen.

    Jag ser kvinnor som du som lurade och fast i föråldrade värderingar. Min mor kan berätta hur hennes vänner lever på svältgränsen nu på gamla dar för att karlen som jobbade och tjänade ihop pensionen lämnade dem att med sin dåliga lön försörja barnen själva lagom tills de började kosta pengar ordentligt.

    Hälften av alla äktenskap spricker och 60% av alla samboförhållanden, har du tänkt på det någon gång?
    På helgerna tar vi en dag var och vet du vad vi planerar en till och min sambo har ettbarn sedan innan. Visst e man trött ibland men min man har ett mer krävande och fysiskt jobb än vad jag har. Så länge jag får sova ut på helgen e jag nöjd. Och vi har ett jätte bra förhållande. Alltid han som lämnar på dagis och jag som hämtar för jag börjar tidigare än vad han gör.
Svar på tråden Sambo blir less på mina gravidsymptom