• mirjaha

    Är det sant att invandrarna får så här mycket pengar?

    Anonym (Soc.) skrev 2015-11-08 22:37:41 följande:
    Det är inte "orättvist" Det är på det viset vårt sociala välfärdssystem är uppbyggt. Man ger efter förmåga och får efter behov. Lika för alla oavsett ursprung. Kan man jobba för att försörja sig och bidra med skatt så ska man oavsett om man är invandrare eller ej. Har man ingen möjlighet att försörja sig själv är man ändå tillförsäkrad en grundtrygghet. Om några år kan skon sitta på andra foten, då kanske det är du som är i behov av bidrag och flyktingen som du idag förfasar dig över får för mycket, som sliter 40 timmar i veckan och ändå inte får mer kvar i fickan än vad du får på bidrag....
    Det där håller inte längre. Folk arbetar inte efter förmåga, det är bara gnäll och alla ska ha. De få procenten som arbetar inom privata sektorn ska bära hela landet på ryggen. Plus en ökning av befolkningen på mellan 1 och 5 procentenheter inom ett par - tre år. Dessutom många som kommer från utlandet spenderar mycket av sina pengar utanför Sverige som gör att svenska ekonomin inte får den boosten den annars fått.

    Det är just pga ändringar i hur samhället ser ut som så många ser nu slutet på välfärden. Eftersom det aldrig var meningen att donera bort en sådan mängd pengar till folk som inte tillför något. Dels pga att arbetsmoralen blivit låg, dels pga att nya generationer är söndercurlade och ovetande om vad välfärdssystem betyder och hur det fungerar och dels pga att vi utökar befolkningsmängden lavinartat med folk som också lever på välfärdspengarna utan att någon i deras släkt har bidragit. Det säger sig självt att välfärdsmodellen och möjligheterna som vi har ärvt inte håller när oförstående, oekonomiska, ignoranta människor får bestämma.
  • mirjaha
    Anonym (trött) skrev 2015-11-09 08:11:46 följande:
    Ja, det är ju det det handlar om, att en del(du) inte tycker att alla invånare i landet är lika värda och därmed inte ska ha samma förmåner.

    Nej, den som har skaffat sig tillgångar som hus och bil har ingen rätt till bidrag, ganska självklart faktiskt. Och det gäller ju dessutom alla i vårt kära land.
    Du tror inte att de som skaffat hus och bil har gjort det av skattade pengar?v Dvs de har betalat skatt därmed på en inkomst. Dessutom moms på bil och på en hel del saker till huset och skatt på drivmedel och fastighetsskatt och ibland också flyttskatt. Men ändå får de inte själva nyttja den potten de bidragit till eftersom de vågat använda sina redan hårt beskattade pengar till annat? Medan andra som aldrig betalat skatt får bidrag? Och du tycker att det är rättvist?

    Ta mig och min sambo som exempel. Vi har inga barn, har hus, bil, etc. Renoverat en massa. Aldrig sjuka, köper gärna närodlat samt ekologiskt. Har någon gång tjänat lite pengar på aktier och genast betalat en massa skatt på det. Fast aktierna var köpta av redan skattade pengar. Har aldrig levt på bidrag. Har bra inkomster. Inte belastat välfärden. Men om vi skulle bli arbetslösa (och inte sett till att skydda oss) skulle vi helt plötsligt behöva göra oss av allt vi arbetat för. Trots att vi bidragit massor och aldrig tidigare behövt hjälp. Medan andra bara tar och tar och får och får och aldrig själva lägger något til. Menar du att jag ska tycka att det är rättvist och självklart? Är du på riktigt?
  • mirjaha
    Anonym (nope) skrev 2015-11-09 11:08:45 följande:
    Så ingen av er har studerat? Ni går inte till tandläkaren eller får hjälp ifrån sjukvården/ har fått mediciner? Ni har aldrig gjort RUT- eller ROTavdrag? Ni får inte heller jobbskatteavdrag antar jag eller är det inte riktigt sanningen du sprider?
    Jo, studerat och arbetat samtidigt. Och mina föräldrar, far- och morföräldrar har betalat skatt, tack. Vad har tandläkaren med saken att göra? Sjukvård - knappast, har varit hos läkare en gång. RUT - nej. ROT? Du är väl medveten om att man kan bara dra av en del, av arbetet, upp till en viss summa och så är det krav på vem som gör jobbet? Så nej, inte mycket där.

    Vadå för jobbskatteavdrag snackar du om? Det är ju en skrattretande summa. Och det gäller enbart för kommunalskattedelen. Vet du hur mycket jag/vi betalar i skatt? Vilken sanning är det jag inte sprider? Att du måste gräva med ljus och lykta att motivera varför vi som betalar skatt (på allt möjligt, inte enbart inkomst) ska bara betala mer och mer och mer för att vissa ska bara få och ta?

    Jag har inga problem att betala mina egna kostnader och har därmed inga problem med att ingen betalar skatt och alla finansierar sitt liv. Jag är redo. Är du?
  • mirjaha
    Anonym (Maja) skrev 2015-11-09 13:44:50 följande:
    Det är inte dessutom utan istället för. Du kan givetvis inte vara föräldraledig och få föräldrapenning samtidigt som du är en del av etableringen och får etableringsersättning.
    Poängen är att under den tiden slipper de arbeta, dvs 480 dagar om barnen är yngre än 8 fast barnen är inte födda här. Hur i hela friden kan det vara rättvist någonstans?
Svar på tråden Är det sant att invandrarna får så här mycket pengar?