Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym)

    Är det sant att invandrarna får så här mycket pengar?

    Människor oavsett om de är svenskar eller invandrare med uppehållstillstånd får samma summa om de inte har arbete dvs. existensminimum i försörjningsstöd. En flykting får ersättning om den deltar i SFI eller liknande precis som en som bara är arbetslös får ersättning för att delta i ett arbetsmarknadspolitiskt program. En arbetslös som inte räknas som flykting får mer i försörjningsstöd än den som räknas som flykting eftersom den som inte räknas som flykting kan söka bidrag utöver norm till busskort, medicin, läkarvård, tandläkare, glasögon osv.

  • Anonym (anonym)
    Nonym skrev 2015-11-09 07:33:31 följande:
    Fast arbetsförmedlingen ersätter dig för dina resor till och från den plats du blir hänvisad till när du har etableringsstöd, precis som om du arbetsplatstränar/praktiserar genom dem, det gör de inte när du jobbar.
    Största orättvisan i det hela är väl att en invandrare kommer hit och får hjälp av vårt välfärdssystem trots att den inte har bidragit till det. Blir jag utan jobb får jag ingenting om inte jag själv sett till att betala för det i form av a-kassa, detta eftersom jag jobbat i halva mitt liv och sparat ihop pengar och köpt hus och bil, då har man ingen rätt till bidrag.
    Af ersätter bara programresor för den del som överstiger 600 kr per måand , har du försörjningsstöd och deltar i program ersätts hela resan.
  • Anonym (anonym)
    mirjaha skrev 2015-11-09 11:22:31 följande:
    Jo, studerat och arbetat samtidigt. Och mina föräldrar, far- och morföräldrar har betalat skatt, tack. Vad har tandläkaren med saken att göra? Sjukvård - knappast, har varit hos läkare en gång. RUT - nej. ROT? Du är väl medveten om att man kan bara dra av en del, av arbetet, upp till en viss summa och så är det krav på vem som gör jobbet? Så nej, inte mycket där.

    Vadå för jobbskatteavdrag snackar du om? Det är ju en skrattretande summa. Och det gäller enbart för kommunalskattedelen. Vet du hur mycket jag/vi betalar i skatt? Vilken sanning är det jag inte sprider? Att du måste gräva med ljus och lykta att motivera varför vi som betalar skatt (på allt möjligt, inte enbart inkomst) ska bara betala mer och mer och mer för att vissa ska bara få och ta?

    Jag har inga problem att betala mina egna kostnader och har därmed inga problem med att ingen betalar skatt och alla finansierar sitt liv. Jag är redo. Är du?
    Många har inte riktigt fattat det där med ROT och RUT-avdrag utan tror att lågavlönade har råd med en massa hjälp i hemmet att alla har möjlighet att köpa arbetsinsatser för 50 000 kr per år när det i själva verket aldrig går att få avdrag för mer än man betalar i slutlig skatt Är den slutliga skatten per månad 3 000 kr kan man då köpa tjänst för 3 000 kr per månad.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Det sovande folket...) skrev 2015-11-09 19:19:55 följande:

    Och ja, den där summan stämmer, det är dock ett extremfall.
    Sen är asylsökande berättigade till retroaktiv föräldrapenning för barn under 8 år (lite över 100 000 per barn), dom har även rätt till SFI bonus (12k) och får behålla sin etableringsersättning om dom skulle hitta ett jobb.
    "Papperslösa" får även tandvård, sjukvård och mediciner för 50:-, något som medborgare måste betala tusentals kronor för själva plus en av världens högsta skatter för att finansiera för "papperslösa".


    Du förstår att man inte kan ha föräldrapenning samtidigt som man får etableringsersättning. 
    Grundnivån på föräldrapenning är 180 kr per dag och det är alltså den summan som gäller, man kan bara ta ut föräldrapenning för ett barn i taget försörjningsstödet minskas med motsvarande föräldrapenningen.
    Får någon etableringsersättning så är den inte papperslös och betalar lika mycket för vård, tandläkare och medicin som alla andra.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (charin248) skrev 2015-11-15 00:18:36 följande:
    Jag jobbade som brevbärare för ca 10 år sen. Då skickades soc bidrag till invandrare på utbetalnings- avi. En familj med 3 barn ( under 10 år ) fick 20000 kr/mån fast deras hyra samt el inte räknades in i dom här pengarna. Hur det är idag vill jag inte ens veta.
    Du förstår väl att hyra och el betalar familjen själva från sitt försörjningsstöd?
Svar på tråden Är det sant att invandrarna får så här mycket pengar?