Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    Är det sant att invandrarna får så här mycket pengar?

    Har man fått uppehållstillstånd och ingår i en plan hos AF så får man etableringsersättning i max 2 år. Om man bor ensam (med kraven egen ingång,eget kök och toalett) får du alltid betala 1800kr hyra själv och kan därefter få upp till 3 900kr i bostadsersättning varje månad. Bostadstillägg är en helt annan förmån.

    Har du barn som du är vårdnadshavare för och bor ihop med kan du få etableringstillägg. Där varierar summorna beroende på barnets ålder och hur många de är. Man kan få bidrag för max tre barn och man räknar då de äldsta barnen.

    Bostadsersättning och etsbleringstillägg kan man inte kombinera. Båda kombineras ihop med etableringsersättning som är ett av grundkrav.

  • Anonym (...)

    Bostadsbidrag minskas även med bostadsersättning, där får man inte dubbelt.

    Etableringstillägg och föräldrapenning betalas inte ut för samma tid.

    Har man underhållsstöd för tre barn el fler minskas etableringstillägget.

    Många som "räknar ut" vad nyanlända får tar ingen hänsyn till att vissa förmåner inte kan kombineras och även att det finns maxbelopp.

    Retroaktivt barnbidrag är bara från det att de kom till Sverige, alltså inte från födseln.

    Så visst får de pengar men ofta överdrivs det nog. Förhoppningsvis efter de är klara med etableringsplanen på två år börjar de jobba och bidrar till samhället med skatt m.m.

  • Anonym (...)
    Anonym (Sara) skrev 2015-11-08 11:12:38 följande:

    De där 1800 var ska man ta dem ifrån? Från sin etableringsersättning?


    Ja precis.
  • Anonym (...)

    Vid bostadsersättning är ju kravet att man dessutom bor själv och är ensam folkbokförd på adressen. Så bor man 10 stycken i en liten lägenhet får man inte bostadsersättning (rimligen inte heller bostadsbidrag). Många som inte tänker på det heller utan tror 10 pers bor i en liten lägenhet och alla håvar in bidrag.

  • Anonym (...)

    Vet ni vad? Det hjälper inte eller förändrar ett jävla skit att ni håller på och bråkar fram och tillbaka här. Summorna är vad de är och era åsikter lär inte ändras hur många argument som än tas upp.

    Starta ett parti, bli politiskt engagerade istället så ni kan göra skillnad på riktigt istället för att hålla på med denna dagisnivån.

  • Anonym (...)
    Smilla75 skrev 2015-11-13 22:25:09 följande:

    Ni förväxlar dagbidrag till asylsökande med den ersättning som utgår för en person som beviljats asyl och uppehållstillstånd. Jag arbetar med de här frågorna och utifrån frågeställningen hos TS är det som följer: 

     

    En vuxen asylsökande får bistånd enligt LMA med ca 700 kr om all mat är inkluderad och 2200 kr om maten är exkluderad. Därutöver utgår bidrag eller full ersättning för t.ex kläder, sjukvård, tandvård osv.

     

    En utlänning som beviljats asyl, t.ex en flykting, får 6500 kr i etableringsersättning (istället för försörjningsstöd mot att man ingår i AMS etableringsprogram) samt tillägg för denna invandrargrupp i form av t.ex 4500 i etableringsersättning om man har 3 eller flera barn, 4900 kr som maximalt bostadsbidrag. Därutöver tillkommer barnbidrag, underhållsstöd, föräldrapenning på samma villkor som för övriga bosatta i Sverige.

     

    En ensamstående invandrare som har tre barn kan således maximalt utfå cirka 21 000 kr i bidrag/månad räknat på att bidragen ovan är maximala, dvs att man deltar i aktiviteter, att man har en bostad som kostar minst 7500 kr i månaden samt att man endast har rätt till lägsta SGI-ersättning vad gäller föräldrapenningen och att man inte har ett lönearbete. Har man högre SGI eller lönearbete blir inkomsten högre. Rätten till etableringsersättning gäller 24 månader, därefter uppbär man sedvanligt försörjningsstöd. Då får man samma ersättning som en svensk medborgare eller invandrare som inte fått asyl.


    Fast det där stämmer inte heller helt. Du får inte etableringsersättning för samma tid som föräldrapenning, etableringstillägg för barnen minskas om du har underhållsstöd för tre barn eller fler.

    Har man dessutom ett högre SGI har man ju jobbat i Sverige innan vilket således är omöjligt om man ska få etableringsersättning.
  • Anonym (...)
    Flash Gordon skrev 2015-11-15 11:00:20 följande:

    Försäkringskassans familjeekonomiska talesperson Niklas Löfgren har alltså gått ut med information om att exemplet och siffrorna stämmer och det finns ändå folk som inte tror på det utan hävdar motsatsen?!

    Smått fantastiskt (fanatiskt?) må jag säga!


    Med tanke på att jag dagligen bedömer och betalar ut ersättningen till nyanlända så skulle jag vara väldigt dålig på mitt jobb om jag inte visste vilka summor det är jag betalar till folk. ..
Svar på tråden Är det sant att invandrarna får så här mycket pengar?