• JTA

    Grattis alla mångkulturalister - ni har vunnit

    nihka skrev 2015-11-18 00:26:05 följande:
    Det är en fördel för Sverige att vi har vattenkraft också, men vi firar det inte varken med eller utan skumpa.

    Precis. Vi är alla olika även gällande vem vi känner oss lik och olik.

    Det har inte saknats något utan olika människor har alltid kommit, stannat och gått. På exempelvis 1300-talet var det en massa personer från vad vi idag kallar Tyskland.
    Du kan lita på att de som byggde vattenkraftverken firade när de var klara. Och de som kämpat för att få dem byggda firade också. Så varför inte fira nu när ditt lyckorike utan tvekan kommer att materialiseras?

    Precis. Så vi behöver inte en folkvandring från mellanöstern för att känna oss olika. (Men vad jag egentligen syftade till är att du, utifrån vad jag vet om dig härifrån FL, är en extremist.)

    Dagens folkvandring har inga historiska paralleller. Det har aldrig kommit så många med så avvikande bakgrund till ett sådant land som Sverige. Du tycker förstås att det inte är något problem, men skippa åtminstone irrelevanta historiska jämförelser.
  • JTA
    Phalaenopsis skrev 2015-11-18 00:00:08 följande:
    Jag önskar verkligen att du inte verkade ha så rätt, JTA.
    Eller hur. Det är så jävla kört för Sverige och även de som älskar mångkultur inser det. Det var inte meningen att det skulle bli så här. Mångkultur skall vara en trivsam samvaro med exotiska inslag som den kulturellt medvetna medelklassen kan kokettera med att ha upplevt. Nu utgör folkvandringen en omedelbar risk för att vårt samhälle stöps om till någonting liknande USA. Eller Brasilien. Samtidigt har det länge varit stor risk att det skulle bli så här. Endast SD har varnat för riskerna, övriga partier och hela samhällseliten har valt att bortse från riskerna med det pågående samnällsexperimentet och istället eldat på med allt mer generös asylpolitik. Nu när det närmast är för sent får SD rätt på alla punkter och deras politik blir allmänt förespråkad av de som nyss kallade dem neofascister.

    Så man sitter där med baksmällan i eftertankens kranka blekhet och undrar hur vi nu skall ta oss ur situationen som vi skapat åt oss själva.

    Så jävla patetiskt. Jag mår faktiskt illa.
  • JTA
    Åttionian skrev 2015-11-17 17:42:01 följande:
    Jo, men jag ser det inte som den gängse definitionen av begreppet.
    Så vad är den gängse definitionen? Och - viktigare - har det någon betydelse för diskussionen?
    Åttionian skrev 2015-11-17 17:42:01 följande:
    Nej, det sade jag inte. Men jag har svårt att ta någon seriös som uppmanar mig till att fira, trots alla hemskheter i världen, som pågår just nu.
    Så du firar aldrig någonting, för det pågår ju alltid någonting hemskt i världen?

    Åttionian skrev 2015-11-17 17:42:01 följande:
    Det är det nog ingen som vet, det misslyckade integrationsprojektet startades ju inte idag precis. Att reparera en sådan sak görs inte i en handvändning, men det är av yttersta vikt att politikerna börjar handla, naturligtvis. Det görs ju en del allaredan, såsom ett kraftigt bostadsbyggande. Det är också viktigt att vi mottar människor som kommer på flykt på allra bästa vis, det är ett grundfundament i en god integration.

    Det är irrelevant, vi måste ta vårat ansvar i tider som dessa, då folk flyr för sina liv. Jag är däremot positiv till att andra länder behöver ta ett mycket större ansvar än vad som sker idag. Det skulle hjälpa Sverige ganska mycket. Men vi måste återigen stå rustade för den mängd människor som kan tänkas komma hit. Och att välkomna dem väl är som sagt steg 1 i ett gott integrationsprojekt.
    Något kraftigt bostadsbyggande pågår inte. För i år skulle det behöva byggas typ ett nytt Linköping. Om folkvandringen fortsätter i samma takt behövs nästa år ett nytt Göteborg. Det är förstås fullständigt omöjligt.

    Vi har också långa tidsserier av statistik om hur invandringen fungerar i samhällsekonomin. Vi vet alltså att den är en kostnad för oss, både på kort och lång sikt. Vi vet också att vi har testat en massa olika integrationsmetoder. Vi satsar mest av OECD-länderna på integrationsprojekt, samtidigt som resultaten är bland de sämsta.

    Vi vet att andra länder är mycket restriktiva till att ta emot mer flyktingar, och händelserna i Paris lär göra dem än mer restriktiva. Vi vet att konsekvenserna av Sveriges generösa asylpolitik uppfattas som ett avskräckande exempel.

    Vi vet också att det är långt mer effektivt att satsa pengarna på närområdet. För varje person vi tar emot här, kan vi hjälpa åtminstone 50 på plats. Vi tar pengar från biståndet som skulle gått till verkligt behövande för att betala mottagandet av vad som till 70 % består av friska män i sin bästa ålder. Vi vet alltså att den politik som vi för är en moralisk härdsmälta.

    Allt detta vet vi.

    Och ändå mal du bara på om att vi måste bli bättre och att andra länder måste ta sitt ansvar.

    Är du altlså en av de faktaresistenta invandringstroende?
  • JTA
    Nerfherder skrev 2015-11-18 09:42:05 följande:
    Vad som är mer patetiskt är alla rädda högermänniskor som ylar i högan sky om nackdelarna med mångkultur. Utan att ha en aning om vad det betyder, eller innebär.

    Fyfan, jag mår illa.
    Den mångkultur jag refererar till är den som vi faktiskt nu upplever i vårt samhälle. Folk av många olika kulturer flyttar hit, så då blir Sverige mångkulturellt. Klart som fan att mångkultur i princip skulle kunna vara positivt. Men nu har vi det vi har. Det förefaller som att du vill diskutera någonting annat. Gör gärna det, men någon annanstans.
  • JTA
    Nerfherder skrev 2015-11-18 08:36:55 följande:
    Digestive, högerns försvarare nr1. Som numera är anarkist, dessutom.
    Ja, som sagt.
  • JTA
    Nerfherder skrev 2015-11-18 10:51:31 följande:
    De inläggen går inte ihop, eller hur?
    Ey Nerfherder, prova någon gång ibland att skriva en argumenterande text som tillför någonting till TS.
  • JTA
    Nerfherder skrev 2015-11-18 11:32:44 följande:
    Ey, JTA, sluta påstå saker som inte stämmer
    Ditt längsta inlägg i den här tråden är fyra meningar långt. Ett stort antal av dina inlägg består av en enda mening. Det verkar inte som att du vill föra diskussionen framåt. Du mest bara tramsar emot. Redan det här korta inlägget är längre än ditt längsta inlägg. Varför spenderar du tid på ett diskussionsforum om du inte vill diskutera?
  • JTA
    Åttionian skrev 2015-11-18 16:01:33 följande:
    Men om du, precis som jag, inte tror att det är omöjligt, vad är då problemet?
    Problemet är, som sagt, att det inte är så lätt att släppa sin kultur och många inte heller vill göra det. Inget konstigt med det. Konsekvensen som uppstår då är att när många personer från en kultur som är patriarkal, ojämlik, intolerant etc kommer hit så blir Sverige lite mer patriarkalt, ojämlikt och intolerant. Inte svenskarna kanske, åtminstone inte i första läget, men invånarnas värderingar i genomsnitt drar åt det hållet. Det är väl inte så svårt att förstå?
    Åttionian skrev 2015-11-18 16:15:59 följande:
    Att mångkultur inte per definition är liktydigt med segregation.
    Så mångkultur behöver inte innebära segregation, men kan innebära segregation. Dvs de är orelaterade. Hur gör det någon skillnad för TS? 
    Åttionian skrev 2015-11-18 16:15:59 följande:
    Jo, privata angelägenheter, som alla andra, knappast globala ting. Ingen jag känner "firar" saker som sker på detta klot med champagneflaska, osv.
    Det var väl fan vad det var svårt att hitta någon mångkulturförespråkare som är glad över att det mångkulturella paradiset. Det är nästan som att man börjar tro att ... ingen är särskilt lycklig över hur det blev.
    Åttionian skrev 2015-11-18 16:15:59 följande:
    Nej, men man har väl rätt att ha en åsikt i frågan ändå? Jag anser att om människor flyr för sina liv, så är det en moralisk skyldighet att hjälpa dem och ta hand om dem i nöd. Kalla mig dum, men jag råkar ha den solidariska åsikten. En fråga till dig dock: Var anser du att det är tryggast för en flykting att vistas, Sverige eller i krigens närområden?
    Som du argumenterar visar du tydlig tendens till faktaresistens. Nu igen då: Du tror att det är solidariskt att ta emot flyktingar. Men den faktiska konsekvensen av att vi för varje person med påstått skyddsbehov som vi tar emot, förlorar vi möjligheten att hjälpa 50 eller fler personer med faktiskt skyddsbehov och som lever i misär.

    Givetvis är det tryggast att leva i Sverige. Så du väljer att satsa alla pengar på några få för den sakens skull. Givetvis hade det rationella valet istället varit att satsa på att bygga trygga flyktingläger i närområder och därmed rädda många gånger fler människor. Du och de som tycker som du sviker alla som nu inte får skydd för att Sverige drar ner biståndet till UNCHR, Röda Korset, Svenska Afghanistankommittén etc. Det du tror är godhet är en moralisk härdsmälta. Det går inte att förstå rationellt hur du resonerar. Dvs du är en troende.
  • JTA
    FDFMGA skrev 2015-11-18 19:51:53 följande:
    Varför skulle jag se det som en stor fördel att människor tvingas fly hit? Jag skulle hellre se att ingen behövde fly och att de som kom hit valde att invandra för att de tror på Sveriges samhällssystem, gillar ett land som lyckats kombinera tron på det goda samhället med individualism, ett land där folk vågor ifrågasätta auktoriteter och politiska eller religiösa ideologier. Så är det inte nu, många som kommer hit gör det för att de saknar alternativ.
    Självklart är det inte bra att människor tvingas fly. Men, och det har jag nu påpekat ganska många gånger, när det nu är en så stor fördel med mångkultur, så borde vi ändå kunna glädjas åt den sidan av saken. Precis som många har påpekat fördelarna med att läkare flyr hit utan att samtidigt beklaga den braindrain det innebär för de fattiga länder de kommer från. Jag får lov att sluta påpeka detta enkla förhållande och dra slutsatsen att inte ens mångkulturalisterna vill fira att mångkulturen nu är stupsäker.
    FDFMGA skrev 2015-11-18 19:51:53 följande:
    Det tror jag inte på. Jag tror att det är få som ser flyktingmottagande annat än som ett humanitärt förhållningssätt. Det är också mycket få personer som anser att Sverige har kapacitet att fortsätta ta emot flyktingar i nuvarande omfattning. Att man sen kan nämna de positiva effekter flyktinginvandringen kan innebära, det är en helt annan sak.
    Det förefaller inte finnas någon motsättning mellan en tro på att Sverige är till för flyktingmottagning och ett humanitärt förhållningssätt. Snarare tvärtom. Du lär känna till att många har uttryckt sig som att vi har ett nationellt uppdrag att lösa. Den humanistiska tanken är naturligtvis kärnan i den övertygelsen. Att uppdraget åligger nationen utgår från att vi har en gemenskap som naturligtvis, enligt känd vänsterretorik, inte är mer än föreställd. Till exempel jag tänker inte hjälpa till. Etiken i att satsa resurserna på att ta emot en majoritet friska starka män istället för att hjälpa de som verkligen behöver hjälpen är ohållbar. De som stått för den ansvarslösa politik som orsakat situationen får ta hand om den själva.

    (Pikant fakta: Statsminister Löfven har talat om en nationell samling, vilket råkar vara namnet på Quislings parti under andra världskriget.)

    Att kapaciteten har ett tak är just den insikt jag tror spritt sig och gjort att även mångkulturförespråkarna börjat tveka. Det var inte så här det skulle bli. Firandet blev inställt. 
    FDFMGA skrev 2015-11-18 19:51:53 följande:
    Ja, jag har sett att det blivit populärt bland sverigedemokrater och andra att tala om godhetsapostlar. För mig är det i stället ett exempel på sektmentaliteten hos flyktingmotståndarna - och kanske på bristen på ryggrad. De kan inte förstå människor eller länder som kan stå för vad de anser vara rätt - även när det blåser lite kallt. Statistiken du hänvisar till tror jag inte på. Sverige har haft en god ekonomisk utveckling jämfört med mer invandringsnegativa europeiska länder.
    Givetvis kan Sveriges ekonomi som helhet gå med plus även om invandringen är en förlust. Det finns fler delar i ekonomin än invandring.

    Min analys sträcker sig längre än att ge invandringsförespråkarna nedlåtande namn. Klart de står för vad de anser vara rätt. Skulle inte till exempel en kristen stå för att kristendomen är den rätta tron? Att du inte tror på statistiken som entydigt visar att invandring är en kostnad, gör förstås att även du är faktaresistent och just troende. Sannolikt struntar du i tillgänglig fakta för att du inte vill ha din tro förstörd. Det religiösa perspektivet på invandringsrörelsen håller. 
    FDFMGA skrev 2015-11-18 19:51:53 följande:
    Nu är jag som jag skrev tidigare inte etnocentriker. Jag struntar i varifrån människor kommer. Jag skymtade din definition på mångkultur någonstans i tråden. Den skulle gälla även om Sverige inte hade en invandrare. Du och jag tillhör inte samma subkultur, trots det tror jag att vi skulle kunna mötas i verkligheten och ta en öl utan att börja puckla på varandra. Två olika kulturer som klarar att leva parallellt med varandra. De enda monokulturer jag känner till finns inom jordbruket, och de är jävligt ömtåliga och skulle inte överleva särskilt länge utan att tillföras extern näring och gifter som skyddar dem mot det naturliga.
    Du tycks argumentera för att det inte finns några egentligt betydelsefulla skillnader mellan kulturer. Sorry, men det saknas evidens för den ståndpunkten. Återigen, kolla WVS. Men du får förstås tro vad du vill.
    FDFMGA skrev 2015-11-18 19:51:53 följande:
    Så jag har inte firat mångkulturen sen jag föddes. Däremot har jag mött en massa intressanta människor sen jag föddes. Det kan ju vara värt att fira om man har det behovet.
    Nej, det visade sig vara väldigt dåligt med firande. Däremot har det varit gott om dåliga ursäkter för att inte fira.
  • JTA
    Fascistrasist skrev 2015-11-18 22:02:33 följande:
    Väldigt bra skrivet. Det känns ofta som att pk/gillar olika/tolerans/antirasism/öppet samhälle -rörelsen är en religion, en farlig sekt. Inga faktum, såsom det att 90 % av muslimer avskyr homosexuella enligt i tråden nämnda World Values Survey, får sektens medlemmar att överväga om något möjligtvis är fel i deras religion. Det farliga är det att om dessa mångkulturalister flyttar från Sverige kommer de att sprida smittan vidare.
    Sverige som karantän för samhällsfarliga mångkulturalister - det var en radikal tanke. Tänk om EU redan tänkt den? Dumpa alla flyktingar på Sverige, stäng sedan gränserna UTIFRÅN innan svenskarna hinner fly och ta smittan med sig.

    Huh!
Svar på tråden Grattis alla mångkulturalister - ni har vunnit