• JTA

    Grattis alla mångkulturalister - ni har vunnit

    FDFMGA skrev 2015-11-18 23:35:20 följande:
    Ja, du kräver att de som anser att asylrätten är en viktig del av ett humanistiskt samhälle utifrån din syn på hur de resonerar ska resonera som vill att de ska göra.

    Du kommer inte att få se något firande. Det finns inga skäl att fira mänskliga katastrofer och det är situationen i flyktingarnas ursprungsländer som driver dem därifrån.

    För att använda ditt eget sätt att argumentera så har din bitterhet över invandringen blivit så stor att du med närmast religiös fanatism tillskriver folk som värnar asylrätten motiv de inte har och därför blir en diskussion som leder någon vart omöjlig.

    Självklart tror jag att det finns skillnader mellan kulturer men som du vet så är flyktingarnas kulturer totalt underordnade den svenska här i Sverige.

    Lite förvånad blir jag över att din bitterhet, du tappar i argumentationsförmåga när du tillskriver andra åsikter och motiv de inte har. Trist tycker jag, du var den enda invandringsmotståndare som kunde föra ett stringent resonemang och argumentera för din sak, ja här på FL alltså.

    Synd på så rara ärtor.
    Bitter? Det är åtminstone inte kul att se hur ansvarslösa politiker och deras svans av självutnämnda humanister som i praktiken saknar moral slarvar bort Sveriges sociala och ekonomiska kapital. Jag borde vara bitter men konstigt nog känner jag mig inte precis så. Oroad är jag iaf. Nu lär jag och min familj klara oss bra ändå, mina barn kommer i framtiden sannolikt att befinna sig på rätt sida stängslet i någon gated community.

    Men jag gillar när det händer saker och de närmaste decennierna lär det minsann bli drag under galoscherna. Vi med utbildning och hög lön kommer kanske till och med att tjäna på att välfärdssamhället går under. Du och dina trosfränder lär förstås inte heller framåt i tiden ha någonting att fira. Känns det inte någonstans snopet att det blev så här?
  • JTA
    FDFMGA skrev 2015-11-19 10:12:33 följande:
    Nej.

    Jag berörs inte så mycket av olika varianter på "Så här tycker du och därför borde du också tycka så här".

    Jag har också familj och barn och jag förväntar mig att mina barn kommer att vara vuxna i ett samhälle som i många avseenden är bättre än mitt. Om jag ens för ett ögonblick inbillade mig att den svenska majoritetskulturens värderingar i form av lagstiftning med mera  skulle få stryka på foten för balkongkastningar så skulle jag oroa mig.

    Ärligt talat så blir jag inte ens oroad för din del, det kommer att finnas nya katastrofscenarion du kan ta till dig med liv och lust om tio år när Sverige är ungefär som idag och du upptäckt att allt det du fruktade bara fanns inom dig.
    Gott att se att inte heller du tvekar att analysera dina meningsmotståndares psyken. Frågan är nu bara vems analys som stämmer.

    "när Sverige är ungefär som idag och du upptäckt att allt det du fruktade bara fanns inom dig"

    Enligt Migrationsverket fortsätter volymen asylsökande att ligga på 10 000 personer i veckan. På årsbas blir det ca 500 000 personer. Ett nytt Göteborg på ett år. Varje år.
    MSB: Flyktingar får snart sova på gatan
    ... begynnande utträngningseffekter inom hälso- och sjukvård samt socialtjänst ... måste fokusera så mycket på att ta hand om ensamkommande barn så man inte hinner ta hand om de andra barnen ... Bostadsläget för asylsökande blir samtidigt alltmer kritiskt ... nya utmaningar när de människor som sökt asyl ska tas om hand.

    – Det vi ser är att det är ett oerhört påfrestat läge just nu bara med att skaffa boenden till alla. Nästa steg är att möta upp med skola, sjukvård, socialtjänst och alla funktioner som finns i en samhällsstruktur för alla dem som redan kommit hit. Där har vi egentligen inte sett svårigheterna än – men vi ser inte att det kommer bli lättare, säger Alexandra Nordlander..
    http://www.dn.se/nyheter/sverige/msb...ressat-lage-1/

    Och detta finns bara inom mig?
  • JTA

    Mod lyckades tydligen av misstag radera mitt senaste briljanta inlägg. Så nu får världen klara sig utan det.


    Åttionian skrev 2015-11-19 23:25:06 följande:
    Varför anklaga flyktingarna när världen ser ut som den gör? Är inte det att slå på den som ligger?

    Dock bra att du inte tjatar om firandet mera.
    Jag anklagar inte flyktingarna. De agerar bara rationellt, jag skulle ha gjort på samma sätt. Men det har lite med asylrätten att göra. Det är en mänsklig rättighet att få skydd, det är inte en mänsklig rättighet att få välja vart man skall få skydd, och definitivt inte en mänsklig rättighet att bli försörjd av svenska skattebetalare.

    Ja, jag har förstått att ni inte finner anledning att fira. Ert lilla samhällsexperiment slutade ju inte med den mångkultur som ni hade tänkt er.
  • JTA
    Åttionian skrev 2015-11-20 16:17:40 följande:
    Vem säger att vara bidragsberoende är ett statiskt tillstånd?

    För mig spelar det ingen roll hur många ickesvenskar som bebor Sverige, så länge folk har rätt till skydd här i krigstider.
    Jag skulle väl kunna svara att 60 % av socialbidragen går till utrikes födda, att sju år efter uppehållstillstånd saknar hälften av invandrarna sysselsättning och att efter 15 saknar 40 % fortfarande det, att de invandrare som har jobb tjänar i snitt 20 % mindre än svenskar. Men jag tror nu inte längre att du skulle ta intryck av fakta. Religiösa brukar inte göra det.

    Och ditt svar, i form av en fråga, är ju dessutom av karaktären "goddag yxskaft". För jag skrev aldrig att bidragsberoende är ett statiskt tillstånd. Vad jag skrev var att vi har en skyddsplikt, men inte en försörjningsplikt. Det innebär att det knappast är en mänsklig rättighet att åka runt i Europa och välja var man skall söka asyl. Det var allt. 

    Din andra mening i svaret här ovanom kan också tolkas som att du menar att så fort folk inte längre har skyddsbehov så kan vi sparka ut dem. Jag tror inte du menade det. Men det är talande för din ovederhäftiga argumentation.
  • JTA
    frökenelisabeth skrev 2015-11-20 17:38:29 följande:
    Men du har missförstått hela grejen. Det är inte något självändamål att Sverige ska bli mångkulturellt. Det handlar ju bara om att vi är en del som tycker att vi har en moralisk skyldighet att hjälpa till så gott vi kan när nu det är så många problem i världen. Då hjälper vi bland annat till genom att inte stänga dörren för de flyktingar som kommer hit och har ett skyddsbehov. 

    Det bästa hade förstås varit om alla krig och naturkatastrofer och konflikter försvann, det hade varit bäst för ALLA. Men det är ju inte något vi kan bestämma, desvärre. 
    70 % av flyktingarna är friska starka män. De allra flesta med verkligt skyddsbehov blir kvar i underfinansierade läger. Det finns absolut ingen moral i att satsa pengarna på mottagning av de förstnämnda och därför behöva dra in på biståndet till de sistnämnda. Så sluta inbilla dig att du är god.

    Mångkultur har så länge och av så många beskrivits som en fördel för Sverige. Att Sverige blir rikare, starkare, bättre av mångkultur. Även om argumenten varit ofta varit dåligt underbyggda eller rena fantasier har det aldrig talats om självändamål. Faktum kvarstår att om många människor av olika kulturer flyttar hit, blir Sverige mångkulturellt. Nu visar det sig att det som skulle vara en så stor fördel istället är ett stort bekymmer. Sjävklart vill ingen fira det. Den poängen är tydlig i den här tråden.
  • JTA

    Off-topic att religiösa högtider diskuteras i tråden, och samtidigt besynnerligt träffande, med tanke på att de invandringspositivas förhållningssätt till fakta och förnuft är så lik religiösas.

  • JTA
    Åttionian skrev 2015-11-21 04:32:24 följande:
    Du borde svara på den här frågan: Hur vill du hjälpa alla flyktingar? Inte kortsiktigt, utan långsiktigt.
    Hjälp i närområdet når flest och de som mest behöver hjälpen. Det botar förstås bara symptomen. På längre sikt, närmast en vision, arbeta internationellt för fred och säkerhet och mot diktatur. Den visionen kräver en politisk uppslutning och framför allt uthållighet som nog är väldigt svår att uppbåda. Men vi måste ändå arbeta för den. SAKs arbete i Afghanistan brukar jag framhålla som ett föredöme. De håller 120 000 ungar i skola och levererar sjukvård till tre miljoner människor, bland annat. För en kvarts miljon per år. Lika mycket som 250 ensamkommande påstått minderåriga unga män kostar oss. De har verkat i 30 år och kan få verka i 50 år till. Sparka ut 2500 av årets 35 000 ensamkommande bedragare och tiofaldiga SAKs verksamhet istället. Inse den långsiktiga effekten av ge en stor del av Afghanistans unga en riktig utbildning. År efter år, i åttio år.

    En annan idé är att satsa de pengar som invandring enligt vederhäftiga utredningar kostar oss på UNHCR. Det skulle dubbla deras budget. (Kostnaden gäller innan den pågående folkvandringen så den är numera mycket större.)

    Vad sägs om det?
  • JTA
    Åttionian skrev 2015-11-21 04:29:45 följande:
    På vilket sätt hävdar du INTE att invandrare är dömda till ett livslångt bidragsberoende?
    Du fattar fortfarande inte. Jag skrev att vi har en skyddsplikt, inte en försörjningsplikt. Flyktingar som reser genom Tyskland och Danmark till Sverige gör det inte pga att de är hotade till livet i dessa länder. Det är en absurd tanke. De reser till ett land där de tror de får ett bättre liv. Den resan är ingen mänsklig rättighet. Att vägra dem rätten att resa runt i Europa utan tillstånd är inte ett brott mot de mänskliga rättigheterna. Jag sparkar inte på någon som ligger ner genom att påstå det.

    Huruvida invandrarnas KONSTATERAT stora bidragsberoende är gudagiven eller någonting de kan göra någonting åt kanske du själv kan fundera på. Och skulle du få för dig att göra det, försök då att vara kreativ. Dvs inga verklighetsfrämmande påhitt (t.ex. snabb validering av alla läkare (dvs några få personer, som till 40 % misslyckas på de svenska proven)) och inga av de åtgärder som vi redan försökt men misslyckats med. Redogör även gärna för konsekvenser av dem (till exempel enkla jobb för outbildade -> låg lön -> fattigdom).

  • JTA
    nihka skrev 2015-11-21 00:40:18 följande:
    Hur kan du få olika högtider och dess ursprung vara off topic i en tråd om mångkultur?

    Det kanske går dig förbli att den som påtalar hur (religiösa) högtider är ett sammelsurium av olika kulturer har ett solid case för att vi är mångkulturella. Vi kan alltså inte bli något vi har varit hela tiden.
    Åttionian skrev 2015-11-21 04:35:52 följande:
    Sant, den "sanna", "svenska" kultur SD:arna ofta refererar till är inte annat än ett uttryck för mångkultur. Hyckleriet står som spön i backen.
    Digestive har redan mycket väl bemött dessa påståenden i inlägg 211-213. Eftersom de var riktade till mig vill jag understryka det. Kristendomen kom enligt Maja Hagerman till Sverige genom att ett fåtal experter (präster, munkar) bjöds in av den svenska eliten som ville bli mer som högkulturen i Europa. Svensk kultur har som alla andra kulturer alltid påverkats av intryck utifrån. Vad detta har att göra med mångkultur går inte att förstå. Mångkultur har i tråden definierats av andra som flera olika kulturer (språk, traditioner, värderingar) som lever blandade i samma samhälle. Enligt nikhas inlägg ovanom skulle Sverige vara mångkulturellt även utan en enda invandrare. Alla pratar svenska, alla har i stort sett samma värderingar, alla firar jul på i stort sett samma sätt. Men bara för att julen är en mix av olika kulturella intryck som vi tagit emot under ett par tusen år, skulle Sverige vara mångkulturellt. Den argumentationen går helt uppenbart inte ihop.
  • JTA
    nihka skrev 2015-11-21 15:14:04 följande:
    Tydligen gör den det:

    "Mångkultur, mångkulturalism eller multikulturalism är ett sociologiskt och kulturteoretiskt uttryck med flera olika betydelser. Som beskrivande begrepp syftar det på ett förhållande där flera etniska grupper med olika kulturer samlas inom samma politiska enhet. Mångkulturalism kan också syfta på ideologiska samhällsanalyser som i olika grad bejakar influenser av olika etniskt och kulturellt ursprung som något gott eller ofrånkomligt. Mångkulturalism behandlar bland annat det offentligas sätt att hantera ett samhälle med många etniska bakgrunder och tolerans inför kulturella skillnader inom samma stat."

    sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A5ngkultur
    Så då har du hittat någons definition av mångkultur. Så gör du en tolkning av den. Oklart vad den tolkningen är. Men ändå tycks den göra någonting. Så ... va?
  • JTA
    nihka skrev 2015-11-21 12:58:33 följande:
    Jag diskuterar inte med människor som visat att de inte kan uppföra sig och läser inte deras inlägg.
    Med samma sätt att resonera borde din rekommendation om dig själv vara att även du skall dra åt helvete.
    nihka skrev 2015-11-21 12:58:33 följande:
    Sverige kristnades till katolsk tro (tycker du alla ska "gå tillbaka till" att vara katoliker?) vilket var en process på flera hundra år och hade sin upprinnelse i vikingarnas resor och slavar de tog med tillbaka såväl som missionerande. Hednatro och kristendom praktiserades under lång tid parallellt innan de smälte ihop med ett större kristet innehåll.

    Alla pratar svenska, men inte samma svenska och alla har verkligen inte i stort sett samma traditioner och värderingar och firar inte jul på i stort sett samma sätt - eller firar ens jul.

    Alla som kommit till Sverige sedan de första grupperna av invandrare som bosatte sig här, alla som rest iväg och återvänt och alla som stannat här och tagit del av något utifrån har bidragit till det mångkulturella samhället. Vissa kulturyttringar blendas in direkt medan andra lever ett eget liv för att så småningom upptas och så rullar det på. Intet nytt under solen.

    Sverige har i lag erkänt flera minoritetsgrupper med minoritetsspråk vilket säkert sticker vurmare av nationalism i ögat, men även de har naturligtvis förändrats. Exempelvis har samerna kristnats från 1600 till 1800-talet.

    Same, same but different.
    En bunt med självklarheter, lite snömos och svammel och ett par försök att bygga halmgubbar.

    190 000 invandrare i år och om det hela fortsätter i samma takt 500 000 nästa år. Men intet nytt under solen enligt dig. Man flyttar lite hit och dit och alla bidrar på sitt sätt. Tralalala. Och julen är mångkulturell. Här staplas dumheterna på hög.

  • JTA
    nihka skrev 2015-11-21 16:25:01 följande:
    Definition omfattar, så som du uttrycker det, "flera olika kulturer (språk, traditioner, värderingar) som lever blandade i samma samhälle"
    samt, så som du uttrycker det, "en mix av olika kulturella intryck som vi tagit emot."

    Så dina invändningar mot mitt resonemang tycks inte hålla.
    Var i Wikipedias definition står det att julen är mångkulturell?

    Det står att det finns en ideologi som heter mångkulturalism som bejakar influenser från andra kulturer som någonting gott eller ofrånkomligt. Så julen är ett resultat av ideologiproduktion?

    I övrigt står det i definitionen att mångkultur handlar om olika etniciteter inom ett samhälle. Fail.
  • JTA
    Åttionian skrev 2015-11-21 16:54:00 följande:
    Bevisligen inte för närvarande, då Zlatan är anledningen att vi spelar EM nästa sommar.
    Zlatan är en grym fotbollsspelare. Han är också en produkt av den svenska fotbollskulturen och därmed en värdig representant för Sverige i fotbollsvärlden. Jag ser inga problem med det.

    Sådana här resonemang är dock en dålig ursäkt för en totalt ansvarslös, omoralisk och i förlängningen suicidal invandringspolitik. 
  • JTA
    Åttionian skrev 2015-11-21 16:59:17 följande:
    Det mesta du nämner är kortsiktiga lösningar som i viss omfattning redan sker. Jag vill snarare höra om dina visioner, har du en nationalistisk agenda som innebär att det är moraliskt fel för människor att bosätta sig i Sverige?
    Jag beskriver en vision om ett arbete över 50 år framåt i tiden, och du påstår att det är en kortsiktig lösning som redan sker. Sedan frågar du efter min nationalistiska agenda som gör det omoraliskt att bosätta sig i Sverige.

    Åttionian, är det verkligen säkert att du har målsättningen att diskutera någonting med mig?
  • JTA
    nihka skrev 2015-11-21 17:13:07 följande:
    Du kanske inte håller med om att julen är en mix eller att alla i Sverige inte firar eller firar på samma sätt"  - annars är julen per definition mångkulturell.

    Ja, tror du att det bara bor "etniska" svenskar i Sverige eller för den delen att det någonsin gjort det? Och vad julen anbelangar så var väl INGEN av aktörerna från Sverige. Jesus fån Göteborg - skulle inte tro det.
    Så ... va?

    Detta är ju helt döfött. De här timmarna får jag aldrig tillbaka.
Svar på tråden Grattis alla mångkulturalister - ni har vunnit