• EnAnonumius

    köttätning känns som ett psykopatiskt drag

    Anonym (raia) skrev 2015-11-18 14:59:27 följande:
    Så less på att folk inte kan läsa ordentligt. Principen av halal, att visa djuret respekt och att man vet vad man håller på med (tar livet av en levande individ) är väl väldigt mycket bättre än att hålla på slentrianslakta. Och såklart går det an för fl-rasisterna att snacka långa djurtransporter när det kommer till islam, för de svenska djurtransporterna genom europa är visst så himla mycket bättre! Om ni inte har förstått det så förespråkar jag ingen slakt öht som nån skrev, varför skulle jag? Sluta låtsas som att ni inte fattade vad jag menade.
    Alltså ingen av er köttförespråkare har på något sätt förbättrat min syn på er, jag är nu mer än någonsin övertygad om att (ni iaf) köttätare faktiskt har seriösa empatiproblem.
    Och jag är riktigt LESS på veganer som kommer med uppgifter som är mellan 10-20år gamla  för att sprida sin propaganda och när de inte får de förväntade svaret från folk så är folk antingen "dumma", "inte vill fatta" etc..

    Varför anser veganer att man är dum och oupplyst bara för att man vet att veganer använder 10-20år gamla uppgifter? Kan DU svara på den frågan?

    Skall bara säga till dig. Det har blivit ett förbud i hela Europa att mala ner djurdelar och ge till djur som människan använder till kött. Efter djurskandalen i Irland med galna kosjukan. Det hade du vetat om du hade haft den förmågan att plugga på själv och informerat dig själv, i stället för att försöka gnälla på omnivorer och använda desperat direkt skrämselpropaganda för att sprida ditt material. 

    Märkligt är också att du kommer med en rad påståenden men skiter helt och hållet i att skicka med objektiva källor som backar upp det du säger.
    Med objektiva källor så skall de inte komma från hemsidor som är gjorda av propagandister som har en agenda. D.v.s random vegan/vegetariansida är inte objektiv källa.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (raia) skrev 2015-11-21 10:53:53 följande:
    Fråga: ni som bara äter vilt eller "djur som jag vet haft det bra", äter ni veganskt utomlands eller när ni går på restaurang?
    Anonym (raia) skrev 2015-11-21 10:45:04 följande:
    Ni som kallat veganer extremister. Är det inte mer extremt att skära halsen av ett djur med en intelligens som en mänsklig treåring, än att inte göra det?
    Du ställer en massa frågor till oss som äter kött..
    Jag är som människan är genom evolutionen, att vara just omnivor, så lägg ned och kallas dem som inte valt herbivor livsstilen för karnivorer. 

    Varför skiter du i att svara på frågorna, som vi omnivorer, har ställt till dig? Om du bekvämar dig med att tittar igenom tråden så finns det många som ställt frågor. Många frågor  som du struntar i helt att bemöta och svara på.

    Du framställer ju dig själv för närvarande som just en vegansk militant extremist, när du skiter i att svara ORDENTLIGT på frågorna, som finns i tråden, det är massor, och enbart bara spottar ur dig nya inlägg med nya frågor. 

    Samma debatteknik, som du har kan man hitta hos religiösa/antirasistiska/rasistiska/feminist fanatiker som skall propagera för sin sak:

    *) De spottar bara ur sig en massa frågor,
    *) Struntar i att svara på de (för dem) tuffa frågorna, 

    *) Svara på de frågor de tycker är mycket lätta att svara på

    *) Sedan så och väljer sedan bara spotta ur sig nya frågor och förväntar sig att de skall få svar på dem

    *) Påstår att de kommer med fakta, och struntar i att komma med källor som backar upp deras påståenden.

    Så jag väntar på att du skall sätta dig ner och läsa inläggen i tråden och svara på folks frågor.
    Just nu har du bara en fanatikers argumentationsteknik. 
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Fel) skrev 2015-11-23 22:42:02 följande:
    Well, du antar en hel del här. Lasse Berg, författare till "kalahari-trilogin och en av dom som har bäst koll på människans begynnelse säger att vi från början var vegetarianer och levde i Afrika där vi samlade mat vi kunde greppa enkelt, så som frukt och frön osv. Vi är väldigt dåliga rovdjur för vi kan inte bita ihjäl djur eller springa ikapp en antilop, vi är helt enkelt gjorda för att äta mat som inte springer ifrån oss.

    Våra tarmsystem är långa precis som hos växtätare, vi har fingrar istället för klor, vi svettas över hela kroppen precis som växtätare (rovdjur svettas genom tungan, som hundar) våra tänder är platta för att kunna mala sönder växter i munnen och dom skarpa hörntänderna är till för att tex öppna nötter. Det finns en lång lista med ca 20 punkter om du googlar mer.

    Sen var det en grupp människor som utvandrade från Afrika och sedan bosatte sig tex här och lärde sig äta det som fanns. Vi har anpassat oss efter klimaten vi hamnat i men det betyder inte att.det är.den optimala födan för oss.
    Innan du hasplar ur dig saker så kanske du skall ta och plugga på om predatorer,

    Det är många däggdjur som är dåliga på att "springa ikapp" sina byten.
    Geoparden, som har specialiserat sig på Antiloper, har trots sina snabbhet på 110kmn/h har stora problem med att just springa i kapp Antiloperna, fast Antiloperna topphastighet är 80km/h långsammare än Geoparden. Geoparde fångar väl en Antilop på c:a 7 försök.

    Däggdjur som lever i flock (människan är ett flockdjur) utvecklade andra jaktmetoder för att jaga köttet.. Människan utvecklade  b.la vapen för att döda.
    Hunddjur, (nej jag pratar INTE om "tamhunden"), flocklevande kattdjur, skakar oftast i gäl sitt sitt byte och hörnbtändrna funkar bara för att "hålla fast" inte för att "bitas igäl med", och det är den hårdhänta skakningen som gör att bytet till slut dör för att matstrupen ger upp.
    Flockdjur "springer i sällan" i kapp sin byten heller.
    De använder olika STRATEGIER, inte snabbhet, för att fånga in byten med. 

    Krokodildjur, är solitärer egentligen, men KAN i bland samarbeta med varandra, och de kan inte heller "bita ihjäl" sitt byte. Krokodildjuren håller bara fast djuret, med sina käkar och så utför de "death roll" i stället. 
    Större bytesdjur så samarbetar krokodildjuren med varandra med att bita tag i bytet och sedan göra vars en "death roll", för att både döda och slita sönder bytet samtidigt.
    Krokodiler är visserligen snabba simmare, dåliga på att sporinga ikapp bytena. De använder sig av strateger de med för att fånga de landlevande djuren. 

    Sedan så kan du fundera över varför omnivoren människan tillhör de s.k "toppkonsumenterna" i matkedjan, tillsammans med b.la carnivorer som krokodildjur, hunddjur, kattdjur för att ta fyra andra toppkonsumenter.

    Så att säga att människan inte kan "bita igäl bytet" och "springa i kapp det", undanröjer faktiskt din egna okunnighet om övriga rovdjur som finns i modernatur.
    Då det är som sagt väldigt ovanligt att rovdjuren egentligen "biter igäl" sina byten även ute i det vilda och ännu ovanligare att det "springer i kapp" utan rovdjur (både omnivorer och carnivorer) använder sig av strategier i första hand.

    Så du får försöka komma med något hållbarare argument än "bita igäl" och "springa ikapp" som argument då de inte är ett hållbart argument då det är få rovdjur som klara av att just "springa i kapp" bytet". Alla flockdjur använder strategi i första hand och snabbheten i sista han. 


  • EnAnonumius
    Anonym (poisson) skrev 2015-11-25 20:35:52 följande:
    Du har alltså svårare att du upp protein från just vegetabilier än från kött? Är det därför du skulle behöva äta extremt mycket baljväxter för att få i dig tillräckligt med proteiner?

    Just Kakexi verkar ju alltså främst handla om kalorier snarare än varifrån kalorierna kommer, från det lilla jag hunnit läsa nu. Har jag missförstått något?

    Jag försöker förstå dessa ämnesomsättningssjukdomar och lära mig om dem. Om ni har namn på dem (förutom Kakexi) så får ni gärna dela med er av det. 



    Tja "Anonym (Kin inte leva utan veg)" skrev att hon hade b.l.a Hypotyreos

    http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Hypotyreos--brist-pa-skoldkortelhormon/


  • EnAnonumius
    Anonym (poisson) skrev 2015-11-25 21:37:47 följande:
    Ja, det såg jag, men det handlar väl mer generellt om ämnesomsättningen och inte om att kroppen inte kan ta upp näring från just vegetabilier. 
    Tja med tanke på att du satt och frågade..

    Jag citerar:
    Anonym (poisson) skrev 2015-11-25 20:35:52 följande:
    Jag försöker förstå dessa ämnesomsättningssjukdomar och lära mig om dem. Om ni har namn på dem (förutom Kakexi) så får ni gärna dela med er av det. 


    (slut citat)
    Så fick du ju namne på EN av dessa ämnesomsättningssjukdomar av just "(Kan inte leva på veg)

    Du specificerade ju inte att det skulle vara just ämnesomsättningssjukdomar som försvårar för att ta upp näring från vegetariskt. Du skrev ju otroligt generellt.

    Så nu kan du ju namnet på TVÅ av dessa ämnesomsättningssjukdomar

    Kakexi och Hypeterios.

    Kommer säkert fler i tråden om du har lite tålamod.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden köttätning känns som ett psykopatiskt drag