• Anonym (raia)

    köttätning känns som ett psykopatiskt drag

    Är själv vegan sen födseln och i verkliga livet är jag positiv och försöker inspirera folk på ett bra sätt med saklig info och goda recept, men här är jag anonym. Alla vet vad köttproduktion innebär: ett djur växer upp, göds till orimliga proportioner, lever oftast i misär, ser aldrig solen eller får vistas utomhus. HHönorna övergöds såpass tt de knappt kan gå, grisarna bor så trångt att de utvecklar galna beteenden och bla biter av varandra svansarna. För att undvika detta knipsar de sonika av svansen hoskultingarna utan bedövning. Tuppkycklingar mals ned levande och blir djurfoder. Kor går ständigt dräktiga och lakterande från 1-2 års ålder och kalven tas ifrån dom det första dygnet, andra om det är en ekogård. Sen slaktas de vid fem år, trots att deras naturliga livslängd är 15-20 år.

    Detta är bara ett fåtal exempel på hur köttet produceras. Med all denna fakta kan jag inte låta bli att tänka att folk som vet detta som ändå fortsätter äta kött, ägg och mjölk måste ha nåt fel i huvudet.

    Hur kan nån rationalisera det? Det är dessutom enormt skadligt för människor att äta kött. Kan nån förklara? (Att bacon är gott är inte en anledning, nej...)

  • Svar på tråden köttätning känns som ett psykopatiskt drag
  • FlutterDash
    Anonym (Orkamedsånadär) skrev 2015-11-18 23:00:28 följande:

    Grottmänniskorna satt o käkade quornfileer och sojakorv ba.. Jomensåatte.


    Ät grönt, frukt, spannmål, nötter, frön och baljväxter. (PS, quorn är inte veganskt. Kolla dina fakta)
  • Anonym (Äckliga människor)
    Aikido skrev 2015-11-18 10:20:57 följande:

    Du borde göra lite studiebesök ute på svenska gårdar tycker jag. Själv betraktar jag veganer som knäppgökar. Och jo. Att bacon är gott räcker för mig.

    Enormt skadligt ja. Det märks tydligt. Varenda djävel dör ju till slut. Även veganer.


    Har utbildning inom lantbruk och har arbetat på flertalet svenska gårdar, både grisgårdar och mjölkproduktion. Aldrig att jag tar del av detta vansinne som blivit så normaliserat att människor fått för sig det är OK att behandla levande varelser såhär. Aldrig. Det är vidrigt.
  • Mandel
    Anonym (#####) skrev 2015-11-18 20:46:00 följande:
    Regnskogen som skövlas i Sydamerika för sojaodlingar gör det framförallt pga den ökade köttkonsumtionen, då I stort sett all soja som odlas där används till djurfoder. Den soja som används i olika vegetariska produkter odlas nästan uteslutande i Nordamerika/USA. Över 90% av all soja som importeras till Sverige används i djurfoder.

    Om man är insatt så vet man hur mycket av den sojan som ingår i svenskt djurfoder. I Sverige används åkerbönor mer och mer till djurfoder.


    Vill du undvika soja och antibiotika och hormoner så köp svenskt!


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Anonym (Jiggly)

    Inte alla djur föds upp under såna hemska omständigheter, det är ett väldigt svepande påstående du gör.

    Här där jag bor (USA, västra delen) så går det stora flockar med kor precis utanför min tomtgräns, ibland hoppar dom över stängslet och äter min gräsmatta och lämnar fina koskitar lite här och var. Det är alltså hundratals kor som går helt fritt över flera hundratals tunnland, vilket består av en underbart vacker prärie med vår bergkedja som vy. De kommer nästan aldrig i direktkontakt med människor och lever som vilda, föder massor av kalvar på våren och sommaren. Där får de leva i ca 3 år, (kanske 4) sen tas de in för slakt. Kalvar slaktas aldrig. Ibland får cowboysen rycka in och rädda nån ko som ramlat i en å och inte kan komma upp själv eller så får dom dra ut och leta efter nån ko som smitit.

    Dom är riktig gulliga, särskilt kalvarna som är nästan som hundvalpar som små. De skuttar, hoppar och stångas med varandra. De är verkligen lyckliga och lever underbara liv.

    Hade vi människor inte ätit kött hade de inte fått detta liv alls, ingen hade velat föda upp dessa stora djur. Kossor hade väl vart nåt vi hade fått gå till ett zoo för att få oss en titt på.

    Jag avskyr djurmisshandel och jag är väldigt medveten när jag handlar mitt kött som måste vara ekologiskt och humant. Och det är lätt här för vi har stora livsmedelskedjor som säljer endast ekologiska varor som behandlar både människor och djur humant. Jag skulle aldrig kunna leva utan att äta köttproteiner. För det första är det gott, en självklar del av kostcirkeln. Sen är det ohälsosamt att inte äta kött. Vi behöver det för att fungera optimalt. De flesta vegetarianer jag träffat på har haft en eller flera åkommor/sjukdomar och de ser helt enkelt inte friska ut. Våra kroppar behöver kött.

    Jag hoppas att du inte tvingar på dina eventuella barn med din ideologi utan låter dom få äta kött just när de växer. Sen får dom göra sina egna val. Det är mer psykopatiskt att förstöra ens barns uppväxt med förvridna åsikter än att äta en köttbit. Du borde spendera din tid på att föra kampanjer för att djuren ska behandlas mänskligt istället för att kalla oss köttälskare för diverse otrevliga namn.

  • Flash Gordon
    Anonym (poisson) skrev 2015-11-19 01:42:10 följande:
    Jag önskar att folk kunde släppa det där med att veganer skulle äta soja som man skövlat regnskog för att odla. Sojaprodukterna som veganer i Sverige äter är inte odlade i regnskogsområden. Anledningen till att det skövlas regnskog för sojaodlingar är för att det krävs sådana enorma arealer för att odla soja som foder till köttdjuren. Sojaodling i sig är inte mer miljöfarligt än någon annan odling, det är när mängden är så stor och måste tas fram så billigt som det blir som det blir. Så, summa summarum: Veganer bidrar inte till skövlingen av regnskog när de äter sojaprodukter. 
    Med all respekt: Det har du inte en aning om.

    Inte ens livsmedelsföretagen själva vet nämligen alltid exakt varifrån deras soja kommer.
  • Flash Gordon
    Anonym (#####) skrev 2015-11-18 23:27:15 följande:
    Ja, jag vet att det ser ut precis så. Det ändrar inte det faktum att jag anser att vi i rika delar av världen bör börja konsumera betydligt mindre kött än vad vi gör idag.
    Bör och bör.

    Vi behöver inte äta mindre kött. Vare sig för miljön eller hälsan.

    Däremot kan vi med fördel äta andra sorters kött än idag.

    Mindre gris och ko och mer fågel, fisk och skaldjur.
  • Aikido
    Anonym (Äckliga människor) skrev 2015-11-19 03:49:44 följande:
    Har utbildning inom lantbruk och har arbetat på flertalet svenska gårdar, både grisgårdar och mjölkproduktion. Aldrig att jag tar del av detta vansinne som blivit så normaliserat att människor fått för sig det är OK att behandla levande varelser såhär. Aldrig. Det är vidrigt.
    Låter aningen motsägelsefullt. När kom du till "insikt"? Om det var tidigt i livet, varför utbilda sig och sedan dessutom arbeta med någonting man tycker är vidrigt? Eller missförstår jag?
  • Anonym (Orkamedsånadär)
    Fröken Apelsin skrev 2015-11-19 00:31:50 följande:

    Vad spelar det för roll? På stenåldern åt man inte chips heller, ska du sluta med det också? Då kan du lika gärna flytta ut i skogen och leva där om du ska leva som du lär.


    Jag äter inte chips.

    Det var bara en rolig bild jag fick i huvudet när vissa säger att vi inter gjorda för att äta kött osv och att vi inte alltid gjort det.
  • Anonym (Orkamedsånadär)
    FlutterDash skrev 2015-11-19 03:47:11 följande:

    Ät grönt, frukt, spannmål, nötter, frön och baljväxter. (PS, quorn är inte veganskt. Kolla dina fakta)


    Vart skrev jag att grottmänniskor var veganer? Det var bara en rolig bild hag fick i huvudet när folk påstår att vi inte alltid ätit kött eller är gjorda för det. Jag tänker inte kolla några fakta. Läs vad man egentligen skriver själv! O där kom exakt det där jag menade, ingen humor.. :D
  • Anonym (Hmmm)

    Om vi inte är gjorda för att äta kött eller andra djurprodukter antar jag att ni som är veganer inte tar några kosttillskott. Det kan ju inte behövas om vi nu är gjorda för att endast äta av växtriket. Egentligen ska ni inte äta sojakorvar och liknande heller eftersom det knappast är något som förekommer naturligt.

Svar på tråden köttätning känns som ett psykopatiskt drag