• Anonym (orolig)

    Utomkvedshavandeskap?

    Var precis hos gyn, jag gjorde för 2 veckor sedan ett gravtest som visade ett svaaagt plus, men fick blödningar samma kväll, ganska kraftigt och hade väldigt ont, så tänkte väl att det blev ett missfall.
    Men sen förra veckan fick jag mellanblödningar, har aldrig haft det tidigare och hade även ont i magen så jag ringde till gyn och fick en tid till idag för ultraljud.

    Jag har nu varit på ultraljud, hon började med det och sa "allt ser bra ut och jag ser inga tecken på graviditet" Hon kollade äggstockar och äggledare, sa att även det såg bra ut och inga cystor (haft problem med det tidigare). Jätte skönt tänkte jag. Men jag va öm över vänster sida, frågade om det var normalt och hon sa då "ja du har lite vätska i buken men det är normalt och äggledaren är lite svullen men även det är normalt om man haft infektioner tidigare". Men innan jag gick tyckte hon att jag skulle göra ett gravtest. 

    Vi väntade på resultatet och hon sa "nej det är negativ" extremt skönt tänkte jag. Pust. Men när hon kommer fram med testet till mig ser jag att det är två streck. Frågar henne och hon säger "ja det blir nog ett plus", vi väntade ett tag till och ja mycket riktigt det blev ett plus. Fick remiss vidare för att ta blodprover, har tagit ett idag och ska ta ett på onsdag. Men tycker det känns så obehagligt att bara sitta och vänta och inte veta vad som händer med min kropp?! 

    Har som pulserande känsla på vänstersidan, så vet inte om jag kanske borde åka in eller bara låta det vara? Vänta på svaren? Dum som man är har jag googlat och byggt upp en större oro. 


    Om det inte är utomkvedshavandeskap vad kan det vara då?

  • Svar på tråden Utomkvedshavandeskap?
  • Anonym (Kanske)

    Det låter lite som utomkveds. Jag har haft två stycken och känner igen ovetandet och det ologiska, att man är som ett frågetecken, inget syns på vul men testerna är positiva.

    Anledningen till att jag tror det kan var utomkved är för att dels att du har ensidig värk, äggledaren var svullen, samt att du för två veckor sen hade SVAGT positivt men tydligt nu någon vecka senare. Borde nästan varit negativt nu. Och att du blöder.

    Tycker du ska vara uppmärksam på kroppens signaler. Och lita på din magkänsla.
    Får du ner ont så åk in!

    Det är jätte jobbigt med väntan, minns själv hur det var.

  • Anonym (orolig)

    Tack! Hur hade du det? Har en magkänsla att det inte är som det ska, och min undersökning idag kändes ju väldigt luddig och oseriös. 

    Det konstiga är ju att jag slutat blöda. Hade som riklig mens i en vecka när mensen skulle ha kommit och förra veckan först som bruna flytningar och sen rosa flytningar i två dagar och nu inget alls sen i lördags. 

  • Anonym (Kanske)

    Kan börja med att säga att jag hade mens som vanligt båda gångerna. Det som uppmärksamma mig första gången var den ensidiga värk jag hade. Det fick mig till att ta ett test som då var positivt. Detta utomkved denna gång var en lång lång mardröm, innan läkarna hittade vart det satt. (Satt på tarmen). Dvs titthåls operationen var egentligen "onödig" för det satt ej i äggledarna. Vi alla var som frågetecken och kunde enbart följa det med blodprovet tills proverna en vacker dag var nere på 0. Det va först då en specialist kom fram till att det suttit i bukhålan.

    Andra gången var ett vanligt utomkved. Här blödde jag min mens, men fick små blödningar några dagar efter mensen slutat. Som fick mig till att ta ett test som då var positivt. Hade molvärk i magen från och till, oftast lite åt ena sidan. Var på flera undersökningar tills de kunde tyda något i en äggledaren. Skulle avvakta några dagar och se om kroppen stötte bort det själv, såvida jag inte fick akut ont.. Vilket jag fick. Det var ganska svårt att sitta stilla av den värken så jag åkte in och blev opererad samma dag. Äggledaren försvann tyvärr. Men är nu gravid trots och denna gången sitter det i livmodern.

    Har du fått reda på provsvaret? Ringt annars och hör. Jag ringde varje gång efter jag tagit prov. Ville liksom veta vad det tydde på

  • Anonym (Missfall?)

    Kan ju vara missfall. Det är därför de testar hormonnivåerna (hcg) två ggr - om de ökar till på onsdag kan man misstänka grav, om det minskar till på onsd så är du inte gravid. Har man fått missfall kan man testa positivt upp till 9 veckor för att hormonerna finns kvar i din kropp. www.niomanader.se/nar-ska-man-egentligen-testa/

  • Anonym (Kanske)

    Tänk på att oavsett om det hcg höjts eller sjunkit kan det ändå röra sig om utomkved. Hcg går upp och ner vid ett utomkved.

    Mitt gick ner - ner - ner - upp, och höll på så ett tag. Trodde ju att när det sjunkit några gånger att mardrömmen var över, tills det höjdes igen.
    Det krävs ett par provtagningar för att lista ut vad som pågår.

    Därför är det viktigt du lyssnar på kroppen signaler.

  • Anonym (orolig)

    Tack för alla svar!
    Var inne på sjukhuset både i måndags kväll/natt och nu idag.
    I måndags fick jag mycket ondare, så jag åkte in. Hormonnivån låg på 8000 om jag minns rätt? Så det var lågt så behövde inte läggas in. Fick åka hem och skulle komma tillbaka om jag började blöda igen eller fick ondare. (Vänster äggledare är något större på ett ställe).
    Jag skulle komma tillbaka om jag började blöda eller fick ondare annars blodprov igen torsdag morgon.

    men idag när jag var på jobbet så fick jag bruna blödningar igen och det onda kom då tillbaka på en gång, har inte akut ont men har ont på vänstersidan, inget alls på höger. Jag åkte inte igen efter att ha rådfrågat sjuksköterska via tel. 

    Dom tog nya blodprov och gjorde undersökning. Hon tyckte allt såg jätte fint ut (förutom att hon såg att vänster äggledare var större på ett ställe som jag förstod det) Men hon tyckte att det tyder på ett missfall?! (Vilket jag fick höra att det absolut inte var i måndags) Men hon tror att det är någon rest från missfallet som fastnat? 
    När provresultaten sen kom så ligger hormonnivån fortfarande på samma som i måndags? Inte minskat eller ökat. Borde det inte minskat?

    Och hur kan gravtestet visa starkare plus nu än vad det gjorde innan missfallet om det nu var ett missfall?

    Men hon tog dessutom fel på dag och sa att det inte var konstigt att proverna inte visar någon skillnad när jag var där för mindre än 12 timmar sen..?! Men förklarade att det var MÅNDAG natt INTE tisdag natt som jag var där. Då blev hon lite tagen på sängen.. Men iaf nu ska jag vänta till på måndag med att ta nytt blodprov.. Känner mig som ett stort frågetecken! Allt känns bara så luddigt och konstigt.


    Något är ju galet, har ont på bara vänstersidan hela tiden, känns inte på höger och jag är extremt trött och matt i kroppen, sov bort hela dagen igår och har feber till och från men det vill hon inte koppla till det här.. 

  • Anonym (Kanske)

    Jag tror det är ett utomkved du har. Och då kan hcg bete sig konstigt och ologiskt.

    Vid missfall så bör det sjunka, såvida du inte har rester möjligtvis. Men tror knappast du har rester i äggledaren?

    Man får tyvärr ha lite is i magen och avvakta. Men det låter onekligen som utomkved, så i vet ju vad du bör göra om du får mer ont.

  • Anonym (orolig)

    Is i magen just nu är ju inte lätt :/ men ja det är väl det man får ha helt enkelt.. Men nu vill man ju ha något bekräftat. Det här ovetandet är hemskt :/

  • Anonym (Kanske)

    Jag vet hur du känner. Genomgått det två gånger. Det är super jobbigt!

    Men ökar smärtan så är en titthåls operation lägligt. Ibland krävs även detta för att "få svar". Och för att förhindra att äggledaren brister.

Svar på tråden Utomkvedshavandeskap?