Inlägg från: Anonym (Kanske) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kanske)

    Utomkvedshavandeskap?

    Det låter lite som utomkveds. Jag har haft två stycken och känner igen ovetandet och det ologiska, att man är som ett frågetecken, inget syns på vul men testerna är positiva.

    Anledningen till att jag tror det kan var utomkved är för att dels att du har ensidig värk, äggledaren var svullen, samt att du för två veckor sen hade SVAGT positivt men tydligt nu någon vecka senare. Borde nästan varit negativt nu. Och att du blöder.

    Tycker du ska vara uppmärksam på kroppens signaler. Och lita på din magkänsla.
    Får du ner ont så åk in!

    Det är jätte jobbigt med väntan, minns själv hur det var.

  • Anonym (Kanske)

    Kan börja med att säga att jag hade mens som vanligt båda gångerna. Det som uppmärksamma mig första gången var den ensidiga värk jag hade. Det fick mig till att ta ett test som då var positivt. Detta utomkved denna gång var en lång lång mardröm, innan läkarna hittade vart det satt. (Satt på tarmen). Dvs titthåls operationen var egentligen "onödig" för det satt ej i äggledarna. Vi alla var som frågetecken och kunde enbart följa det med blodprovet tills proverna en vacker dag var nere på 0. Det va först då en specialist kom fram till att det suttit i bukhålan.

    Andra gången var ett vanligt utomkved. Här blödde jag min mens, men fick små blödningar några dagar efter mensen slutat. Som fick mig till att ta ett test som då var positivt. Hade molvärk i magen från och till, oftast lite åt ena sidan. Var på flera undersökningar tills de kunde tyda något i en äggledaren. Skulle avvakta några dagar och se om kroppen stötte bort det själv, såvida jag inte fick akut ont.. Vilket jag fick. Det var ganska svårt att sitta stilla av den värken så jag åkte in och blev opererad samma dag. Äggledaren försvann tyvärr. Men är nu gravid trots och denna gången sitter det i livmodern.

    Har du fått reda på provsvaret? Ringt annars och hör. Jag ringde varje gång efter jag tagit prov. Ville liksom veta vad det tydde på

  • Anonym (Kanske)

    Tänk på att oavsett om det hcg höjts eller sjunkit kan det ändå röra sig om utomkved. Hcg går upp och ner vid ett utomkved.

    Mitt gick ner - ner - ner - upp, och höll på så ett tag. Trodde ju att när det sjunkit några gånger att mardrömmen var över, tills det höjdes igen.
    Det krävs ett par provtagningar för att lista ut vad som pågår.

    Därför är det viktigt du lyssnar på kroppen signaler.

  • Anonym (Kanske)

    Jag tror det är ett utomkved du har. Och då kan hcg bete sig konstigt och ologiskt.

    Vid missfall så bör det sjunka, såvida du inte har rester möjligtvis. Men tror knappast du har rester i äggledaren?

    Man får tyvärr ha lite is i magen och avvakta. Men det låter onekligen som utomkved, så i vet ju vad du bör göra om du får mer ont.

  • Anonym (Kanske)

    Jag vet hur du känner. Genomgått det två gånger. Det är super jobbigt!

    Men ökar smärtan så är en titthåls operation lägligt. Ibland krävs även detta för att "få svar". Och för att förhindra att äggledaren brister.

  • Anonym (Kanske)

    Mina var mycket mycket lägre än dina. Minns inte andra omgången. Men mitt första låg på låga 150. Och höll sig där runt om. Lite ner och lite upp. Så höll det på så länge.

    Hur långt gången är du?

  • Anonym (Kanske)

    Tror det är olika hur det utvecklas faktiskt. Just ned urtomkved är det svårt att sätta en vecka på. Har det avstannat eller växter det? Man vet ju inte riktigt. Jag var nog i v 5 när hela processen började.

    Du behöver inte ha hört fel. Hcg kan ligga på allt från några hundra till tusen i dom veckorna.

    Googla lite och se vad andra haft för hcg i samma vecka. Tror det kan skilja sig mycket från person till person

  • Anonym (Kanske)

    Jo tack! Jag vet exakt hur du känner!
    Mitt första utomkved tog jätte lång tid att fastställa vad det var som hände. Det var ju då det satt i bukhålan. Tog nog två månader innan man blev klok på det.

    Men du kommer få svar snart ska du se, har du fler undersökningar inbokade?

  • Anonym (Kanske)

    Låter lite som mitt ena utomkved. Det satt ju utanför äggledaren. Alltså i bukhålan. Hade också vätska i buken.

    Kan vara att ditt satt sig på utsidan av äggledaren. Är det så så kommer troligtvis detta absorberas av kroppen själv. Mitt gjorde det. Tar lite tid bara.

  • Anonym (Kanske)

    Jag förstår dig så väl!! Kände mig dum många gånger när jag var inne. Speciellt i början innan man fick ett mer konkret svar.

    Det är skrämmande hur vården är idag. Inte ska man behöva ha så ont! Och inte heller ska man behöva tjata sig till rätt hjälp.

    Men är det nu så att det sitter utanför äggledaren så finns det inte så mycket att göra just nu. Och smärtan är mycket pga vätskan du har i buken. Jag hade ont på typ hela magens vänster sida. Att gå på toa var en pina minns jag.

    Hur ser uppföljningen ut?

Svar på tråden Utomkvedshavandeskap?