• EnAnonumius

    Äcklas av svenska män som "köper" fruar från Thailand

    sextiotalist skrev 2015-11-24 11:00:21 följande:
    Du är pinsam. Vem vet, det kanske är det paret som hänger ihop livet ut och du själv går igenom en skilsmässa.
    Som många påpekat innan så är det inte vårt norm för äktenskapet den norm som gäller världen över.
    Det är inte helt ovanligt i den asiatiska världen att man gifter sig pga ekonomiska orsaker (vilket även förekom i Sverige för 200 år sedan, speciellt bland de privligierade). Och som vissa har skrivit, det som du anser är oattraktivt (fet, äldre) är status i andra länder.

    Så släng bort dina översittarfasoner och så länge paret mår bra och är lyckliga i sin relation, så har du ingen rätt att varken döma ut deras förhållande och än mindre se föraktfullt på det.
    Exakt..
    Det är trist att det finns gott om svenskar som tror att "svenska normen" gäller i hela världen.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Fröken Apelsin skrev 2015-11-26 01:47:31 följande:
    Eh, du verkar ha extremt mycket fritid som påriktigt orkar bli arg på vad en okänd människa skriver på nätet. Sedan tror jag att ditt inlägg är menat att vara till ts och inte till mig. Men jag ska svara i alla fall.

    För det första är det jäkligt lågt att dra rasistkortet så fort någon inte tycker som dig. För det andra är det ett välkänt fenomen att män och kvinnor mer till Thailand och köper sig en fru/man. Det ser man ju själv IRL, men om man ska gå till media finns det dokumentärer och seriösa organisationer exempelvis Amnesty säger samma sak. Det är alltså inget jag fått från Flashback.

    Jag anklagar inte de som blir köpta, jag anklagar de som köper. Det handlar om människor som gör det här för att försörja sin familj eller få ett bättre liv, jag förstår dem ch hade kanske gjort likadant själv om jag var i deras situation. Det finns däremot nya ursäkter för de som köper.

    Och som jag själv har sagt så kan man inte döma någon som man bara ser på stan. Jag skrev det i inlägget jag citerade. Läs det igen!
    Ehh...

    Var har SSL2 dragit i rasistkortet och, vad har SSL2 hävdat att folk hämtar kunskaper från Flashback?  (Jo jag har läst hennes inlägg).. Där av dessa frågor.

    Ja det är ganska vanligt att många asiater kommer på lite tvivelaktiga grunder.
    Dock det rå är TRIST och jävligt löjligt är denna generalisering, som du, "Anonym(Arg) och ett par till försöker komma med och så försöker ni dölja era egna fördomar i statistik.
    Nej jag säger INTE att statistiken har fel, det jag säger är att det är korkat att dra grova generaliseringar om omgivningen bara för att statistiken säger en sak.

    Bara för att det är ett mix äktenskap mellan en asiatiska och en svensk så måste det inte vara den första tanken som dyker upp att det är en "köpt kvinna" eller en "f.d prostituerad" kvinna som utnyttjas. Det om något är en farlig tanke att dra denna generalisering bara för att Amnesty råkar säga att det är vanligast. Vanligast är inte samma sak som "per se" så och man skall per se dra den slutsatsen om mix par.

    Vad många som glömmer i denna debatten i särskilt de som tar för givet att det är "köpt" kvinna och/eller en f.d prostituerad kvinna som kommer hit och enbart diskutera ur den synvinkeln är att det är också väldigt vanligt att man adopterar barn från asiatiska länder. Dessa adopterade asiatiska kvinnor, som är ihop med en svenska man, råkar också ut för fördomarna "hon är köpt" och eller hon måste var en f.d prostituerad kvinna från Thailand.

    Ta reda på fakta om det enskilda paret, det är knappast skadligt för er själva eller det enskilda paret. Allting är inte hugget i sten och är på ett "givet sätt" bara för att de kommer från ett asiatiskt land.

    Eller så kan du träffa mina tre vänner jag har, en holländare född i Holland men är uppvuxen i Sverige, en Jugoslav (han kallar sig själv för Jugoslav) som föddes och växte upp i Sverige och en svensk kille. Ingen av dessa killar känner varandra heller.
    Alla dessa tre har thaikvinnor. Och dessa Thaikvinnor är fan inga kuvade kvinnor tvärt om.
    Starka kvinnor, som kan fan kan ryta ifrån, som är självförsörjande lever i jämställda förhållanden med sina män som delar hemmet jobb, och delar uppfostran av barnen.
    Kort sagt den svenska radikalfeministerna skull kunna lära sig av dessa tre asiatiska kvinnor i detta med "våga vägra offer".

    Som sagt bara för att något är "vanligt" att det är på ett visst sätt från Thailand, så är det inte samma sak som att folk skall ha rätten att sitta och "ta för givet" att de är utnyttjade kvinnor från Thailand som lever här i ett mix äktenskap. Att generalisera grovt är fel, som du Anonym(Arg) och några till gör.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Fröken Apelsin skrev 2015-11-26 11:55:10 följande:
    Du kan inte ha läst hennes inlägg särskillt noga.
    .
    Nej du har ju knappast läst mitt inlägg noga heller. 
    Kankse du skall göra själv innan du sitter och anklagar andra.

    Jag satt bara skrev TRE frågor om SSL" inget mer. Hade du läst noga så hade du sett att resten av inlägget  är mina reflektioner och mina åsikter jag presenterar.

    Så kasta inte sten i glashuset..
    Fröken Apelsin skrev 2015-11-26 11:55:10 följande:
    Här drar hon rasistkortet: Men kansk rent ut sagt är du rasist som hatar andra bara för att de är annorlunda/har en annan kultur/icke-vita
    Ja är det värre än DINA fula antagande du gör som här: "Jag håller med dig, det är människohandel!", som du svarar ger till TS.

    Det TS ger ju är en räcka av fördomar och spottar ur sig s.k sanningar utan grund.

    Nej jag säger INTE att SSL2" gör rätt.
    Fröken Apelsin skrev 2015-11-26 11:55:10 följande:
    Här skriver hon om att jag har fått kunskapen osäkra källor på nätet: borde du skaffa dig kunskap (och kanske liv) till varför folk egentligen handlar så. Men kanske är du hjärntvättad av vad du läser på nätet (som inte alltid är trovärdigt)
    Just det hon skrev OSÄKRA källor.

    Du skriver: "Det är alltså inget jag fått från Flashback."
    Du sitter ju själv och tar föregivet att osäker källa detinsinuerades om Flashback.

    Varför sitter du och tar för givet att det insinuerades om Flashback med dessa osäkra källor?

    Jag ställde DEN frågan till dig men du svarade inte på den utan du duckade.
    Fröken Apelsin skrev 2015-11-26 11:55:10 följande:
    Du måste verkligen börja läsa vad jag skriver. I mitt första inlägg så skrev jag själv att man INTE ska dömma personer som går på stan och jag tog själv ett exempel på när en anhörig till mig blivid dömd då de går ut. Min anhörig är adopterad från Thailand, precis som du tar upp.
    Du är verkligen rätt person att säga åt andra att läsa. Drömmer
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (147) skrev 2015-11-27 01:38:56 följande:
    Då tar vi det en gång till - människohandel är när människor blir frihetsberövade/tvingade till att göra saker de inte samtycker till. Det du pratar om är inte människohandel. De flesta svenskar som tagit sig en thailändsk fru har antingen träffat någon över nätet eller åkt dit och träffat någon varpå thailändskan frivilligt har inlett ett förhållande med dem och sedan följt med dem hit. Detta är vad man i folkmun kallar för att importera en thailändska. Det är inte så att de åker dit och betalar en stor summa pengar för en slav om det var vad du trodde.

    Om du vill envisas med att fortsätta att kalla det för människohandel står det dig förstås fritt att göra det. Kutym i diskussioner är dock att man håller sig till gängse använda definitioner av ord - annars blir det väldigt rörigt när människor börjar hitta på helt egna definitioner och betydelser.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Fröken Apelsin skrev 2015-11-26 13:33:04 följande:
    Du säger själv att du inte kan se vart hon drar rasistkortet exempelvis, jag var tvungen att peka ut det fast det var hur tydligt som helst. Det vill säga du har inte läst inlägget särskillt noga.

    Att importera en fru/man ÄR människohandel. Jag gör inga antaganden, jag säger att de som betalar för sin fru/man sysslar med människohandel, jag har ALDRIG sagt att alla som gifter sig med någon från Asien betalar för det eller handlar med människor. Det är BARA de som BETALAR för personen eller UTNYTJAR personens underläge som begår människohandel. Jag drar själv ett exempel på en thailändska som är gift med en svensk man utan att det är människohandel.

    Flashback är en av de osäkraste källorna som finns, vad jag ville säga var att jag hade säkra källor. Du behöver inte tolka allt så bokstavligt. Om jag exempelvis säger att jag är hungrig som en varg betyder det inte att jag fysiskt förvandlas till en varg, det är en liknelse eller ett talesätt, precis som det här med Flashback.

    Vilken fråga duckade jag på? Du skrev ganska mycket och det är en omöjlighet att svara på varenda minsta lilla grej. Det blur väldigt långa och tråkiga inlägg då.
    Återigen så bevisar du att du slänger stenar i glashuset.
    Du säger åt andra att de skall läsa noggrannare vad du skriver. Sitt aldrig och kräv detta av andra när du skiter högaktningsfullt i att kräva samma sak av dig själv.

    Jag har ALDRIG sagt att Flashback om huruvida det är en säker källa eller inte. Så spola det defensiva försvaret om varför du skrev så.
    Jag skrev att det var DU som drog in om Flashback INTE SSL2.
     Säger en person att man hämtar från osäker källa så måste det tydligen vara samma sak som att man anklagar personen från att hämta just från Flashback.
    Det som är märkligt är att det verkar ju bara existera i din sinnesvärld "osäker källa" = Flashback.
    Existera inte det i din sinnesvärld att det kan finnas andra osäkra källor? 
    Att man kan ha hämtat från andra osäkra källor när någon skriver helt jäkla neutralt "Osäker källa"?

    Och nej det du hävdar är knappast människohandel som du satt och sa om TS..
    Varför är det så viktigt för dig att utgå från att dina hemsnickrade definitioner skall räknas som allmängiltig fakta?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Äcklas av svenska män som "köper" fruar från Thailand