Inlägg från: Anonym (Enkla regler) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Enkla regler)

    Någon som lider av psykisk ohälsa, men ändå vill försöka gå ner i vikt?

    Anonym (Upp) skrev 2015-11-26 00:00:14 följande:

    Har gått igenom ett antal depressioner de senaste åren. Anti-depressiva och dåligt mående har gjort att jag lagt på alldeles för många kilon. 

    Nu tänkte jag kolla om det finns fler som vill försöka gå ner i vikt trots att man inte mår prima rent psykiskt. 

    Vill inte göra en vanlig "gå-ner-i-vikt-tråd", eftersom jag vet själv att jag kommer inte klara av att gå ner mycket i vikt på kort tid, och jag kommer troligen äta fel när jag mår kasst, men jag vill ändå kämpa på :) Har som det ser ut nu ganska låg energinivå, min ork går åt till att gå upp på morgonen och gå till skolan, handla, laga mat och städa. Det finns ingen ork över till att börja gymma flera ggr per vecka, utan jag får istället lägga om kosten. 

    Jag peppar gärna, och hoppas på att få pepp tillbaka! :)


    Jag försöker så gott jag kan, och eftersom jag har lätt för att tröstäta har jag satt en gyllende regel att inte äta efter klockan 18.00 förutom på lördagar.
    I övrigt försöker jag äta nyttigt och undvika sötsaker, men om jag inte klarar det en dag är det inte hela världen. Och sålänge jag inte äter efter klockan 6 hinner jag i regel inte få i mig alltför mycket kalorier eftersom fulätandet ofta kommer på kvällen.


    Efter klockan 6 är det dessutom lättare, är jag mycket hungrig kan jag längta efter morgondagen, kanske lägga mig tidigare, eller se en film eller någonting för att distrahera mig.

    Att städa är ju en sorts träning det med förresten! Jag brukar ställa klockan på 2 minuter medan jag borstar tänderna och göra balansövningar under den tiden, det är bättre än ingenting.

    Att ha ett tidsur för olika aktiviteter har hjälpt mig otroligt mycket.

Svar på tråden Någon som lider av psykisk ohälsa, men ändå vill försöka gå ner i vikt?