• sextiotalist

    Hur vågar ni julshoppa (terrorhot)

    Risken är större att jag blir överkörd av en bil och ändå utsätter jag mig dagligen för detta hot genom att cykla och gå vid trafikerade gator.

    Grattis till terroristerna, för nu har de uppnåt ett mål, de har fått dig rädd. Personligen så anser jag att de inte värda att bli rädda för, de är inte värda den energin.
    Nix, de ska inte få den vinsten, att de gör mig rädd.

  • sextiotalist
    The sea refuses no river skrev 2015-11-30 13:31:23 följande:

    Som påpekats innan, risken är oerhört liten att råka ut för ett terrordåd.


    LFF skrev 2015-11-30 10:54:15 följande:

    Ska vi sluta leva för att det finns idioter där ute? Det är ju det de vill, att vi ska vara så rädda att vi inte vågar leva våra liv så som vi vill.


    Lite OT men undrar vad folk menar med detta? Tycker man stöter på den här uppfattningen titt som tätt.

    Hur skulle det gynna IS att några svenskar är rädda för att lämna sina hem?

    Det dom ägnar sig åt sker på en helt annan nivå och är snarare strategisk krigsföring. Bl.a. vill dom öka segregationen i väst och öka trycket/hatet mot muslimer, öka polariseringen osv.
    Det som gynnar dessa personer är att de skapar en rädsla, de får makt över folk genom att de är rädda.
    Osäkerheten och vetskapen att de inte tar hänsyn till folk är det som gynnar dom.

  • sextiotalist
    Anonym (anobym) skrev 2015-11-30 13:49:27 följande:
    Det är väl klart att det inte är samma samhälle nu som på 60, 70, 80 eller 90-talet, skulle ju vara alldeles förskräckligt om vi fortfarande levde på samma sätt som då med 2 tv-kanaler och där höjdpunkterna i tablåerna var Hela kyrkan sjunger och Hem till byn.
    Jag känner ingen som råkat ut för någonting på gator och torg förutom de som nu blir utsatta för tiggare istället för alla pundare som aggressivt tiggde pengar för 20 år sedan.

    Visst och det kallas ju för utveckling har jag för mig. Och det med pundare som tiggde pengar minns jag också, skillnaden var att de var ofta mer aggressiva.
    De enda jag vet som råkat ut för något var en kollega som blev påhoppad i t-banan för att han pratade norska och rejält slagen (av svenskar bör väl tilläggas) någon gång i början 90-talet.

    Sedan minns jag fortfarande när Västtyska ambassaden sprängdes, Norrmalmstorgdramat, hur det fanns affischer överallt på de efterlysta Bader-Meinhoffligan i Tyskland när jag var där under 70-talet.

    Och så hade vi mordet på den Jugoslaviska ambassadören i Sverige.
    Allt detta under 70-talet (det var en flygkapning också, en attack i München under OS)

    Det var ju bättre förr?
Svar på tråden Hur vågar ni julshoppa (terrorhot)