• pigglet

    Hjälp mig, vad gör man i ett hem???

    Ansvar för att se till att det finns: kläder inne, ute varje årstid till barn. Utrustning till sporter (skridskor, skidor, slalom, badkläder, gympakläder). Skor sommar, vinter, sport. Hjälmar. Handskar. Halsdukar. Ja, du vet.
    Ansvar för att göra sig av med urvuxna kläder och utrustningar.

    Ansvar för att barnen duschar. Klipper hår. Klipper naglar. Behandlar vårtor. Luskammar och behandlar för löss vid behov. Skaffar ev. glasögon. Håller koll på vilka läxor barnen har, påminner, hjälper. Vem har bad/gympa när, ser till att utrustning packas. Påminner om/fixar frukt till skolan. Håller koll på information från skola/förskola. Fixar schema till förskola/fritids. Sjukanmäler och friskanmäler barnen.
    Anmälan till fritidsaktiviteter. Utrustning till aktiviteter. Ansvar för sådant som följer med aktiviteter, tex föräldramöten, arbetsinsatser i form av bakning/vägstädning/styrelser. Ordnar samåkning.

    Gå på föräldramöten. Klassförälder. Ordna med kompisar, skjutsa till kompisar. Ordna presenter till kalas. Ordna barnens egna kalas. Fixa presenter och julklappar till egna barn. Till mor- och far-föräldrar. Kusiner.

Svar på tråden Hjälp mig, vad gör man i ett hem???