• sextiotalist

    Ständig misshandel men älskar han ändå

    Nu kommer jag vara hård, men jag hoppas du läser ändå
    För det första, våld inom hemmet faller under allmänt åtal, det kan innebära att din mamma kan anmäla din sambo om hon anar att han misshandlar dig. Våld inom hemmet är ingen privatsak, utan en brottslig handling.
    För det andra, barn som lever i en familj där våld förekommer, de är misshandlade, varje gång din kille misshandlar dig och ni har barn, då misshandlar han även barnet och då, vare sig du vill eller inte, kommer soc bli inblandat och risken att barnet omhändertas är stor.
    Så du, om du skaffar barn med den här mannen, kommer misshandla ditt barn, även om du själv inte gör det fysiskt.
    Lyssna på de som är uppvuxna med våld i hemmet, jag är säker på att samtliga har både ett och annat och säga sina föräldrar och framför allt de är mycket besvikna att den föräldern som inte misshandlade tog sig ur förhållandet.

    Om du vill leva i ett förhållande där du är misshandlad, så länge du är myndig, så fine, det är ditt val. Men utsätt inte ett barn för detta, välj bort barn i såfall.

    Men som jag skrev innan, vem som helst, som ser eller anar att du blir misshandlad kan vända sig till polisen och åklagaren kan ta upp detta vare sig du vill eller inte.

    Är du omyndig så hoppas jag att någon klok person gör en anmälan till soc (en orosanmälan) så det blir åtgärder.

    Kultur eller inte, jag vet ingen kultur där det är OK att slå sin fru/flickvän, även om det finns de som påstår det.

    Så din kille begår ett brott varje gång han slår dig, detta brott faller under allmänt åtal (dvs åklagaren kan väcka åtal vare sig du vill eller inte), ett barn som växer upp med misshandlande föräldrar utsätts för misshandel och skulle en skola/dagis/BVC misstänka detta så har de laglig skyldighet att göra en orosanmälan.

    Är du beredd på det? Är du beredd på att eventuellt förlora vårdnaden om ett barn bara för att leva med den mannen?
    Är du beredd på att utsätta ett barn för detta?

  • sextiotalist
    tjej17 skrev 2015-12-01 11:37:05 följande:
    Han kan bli arg om jag sitter med mobilen mycket och pratar med vänner eller att jag är så aktiv på massa sociala medier. Då säger han att jag måste växa upp och en massa. Han är 23 år gammal och jag är 20 år. Jag vet att jag måste sluta nämna mina ex men jag gör det bara när han gör illa mig. Aldrig annars och FÖRKLARAR alltid att jag gör det för att jag blir så arg och sårad. Han säger också ibland att jag inte är någon "riktig kvinna"
    Och han är inte en riktig man, han är en feg ynkrygg. En riktig man behandlar sin flickvän/sambo/fru med respekt, lyfter inte sin hand mot någon annan. En riktig man behöver inte använda våld eller något annat för att visa att han är man. Det är bara fega kräk som gör det
  • sextiotalist
    Stolt Farsa skrev 2015-12-01 13:40:09 följande:
    Men shit det går ju inte att diskutera med en kvinna som har normaliserats så i det grövsta. Jag skulle MYCKET hellre vara ensam än att vara med någon som misshandlar mig.
    Hoppas det går fram att hon inte på något sätt har rätt att utsätta ett barn för detta. Om hon skaffar barn med den mannen och stannar kvar, så utsätter hon barnet för barnmisshandel.
    Sedan håller jag med dig, hellre ensam än i ett dysfunktionellt förhållande.

    Hade jag varit ts mamma, så hade jag knatat in till polisen och anmält kräket och sedan beställt en resa för oss båda långt bort.
Svar på tråden Ständig misshandel men älskar han ändå