Inlägg från: Anonym (Bajsjurist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bajsjurist)

    Jurist med värdelösa betyg, vad kan jag göra?

    Jag har nu snart tagit min juristexamen och fastnade tyvärr tidigt i en dålig spiral som jag inte lyckats ta mig ur och således presterat dåliga betyg, gång, på gång.

    Vi talar om 65 % B, 20 % Ba och 15 % Ab, alltså sådana betyg som skulle få gemene jurist att begå självmord. Till mitt försvar så har jag varit ganska slö, men har också haft rätt mycket otur i kurser jag faktiskt har ansträngt mig i.

    Jag vet att myndigheter inte värderar betyg särskilt högt och jag skulle säkert kunna få jobb som typ beslutsfattare vid Migrationsverket och få jobba med extremt tråkig och ensidig juridik.

    Däremot har min dröm alltid varit att bli advokat. Med mina betyg är redan alla stora byråer uteslutna, vilket kanske är för det bättre eftersom att jag inte orkar jobba 24/7.

    Så då undrar jag helt enkelt: Finns det några advokatbyråer som anställer jurister med betyg så dåliga som mina och som inte heller är beredda att slita röven av sig? Jag vill helt enkelt jobba med kvalificerad juridik, fem dagar i veckan, under kontorstider och att det ska vara meriterande för att två år senare själv vara kvalificerad att få medlemskap i advokatsamfundet?

  • Svar på tråden Jurist med värdelösa betyg, vad kan jag göra?
  • Anonym (Bajsjurist)
    athanatos skrev 2015-12-01 19:49:08 följande:

    Vanligast är väl att man går mer mot businesshållet? Typ projektledning och säljhållet? Vet att det förr fanns (när det fortfarande fanns jobb åt ekonomer) snabbkurser hos arbetsförmedlingen för att göra jurister till ekonomer


    Next please.
  • Anonym (Bajsjurist)
    Kjell2 skrev 2015-12-01 19:53:30 följande:

    Har du andra meriter, kurser, jobb, språk, ting?


    Jag har jobbat halvtid under studietiden hos en relevant arbetsgivare men som inte kan erbjuda annat än administrativa tjänster. Jag har uppenbarligen för dåliga betyg för att sitta ting.
    SpanskaFlugan skrev 2015-12-01 19:55:28 följande:

    Du måste ha tre års erfarenhet som jurist, gå advokatsamfundets kurser samt avlägga muntlig examen för att bli upptagen som ledamot. Om du hade svårt med studierna redan under universitetstiden kommer du få jobba hårt för att klara examen. Det är inte lätt, talar av erfarenhet...
    Det är två år som biträdande jurist hos en advokatbyrå som gäller för att bli behörig.

    Menar du att proven hos advokatsamfundet är svårare än på universitet?

  • Anonym (Bajsjurist)
    Tow2Mater skrev 2015-12-01 19:58:27 följande:

    Gift dig med en som äger en advokatfirma - nog enda vägen för en latröv som inte vill anstränga sig men ha vill allt.


    Jag är man och kan därför tyvärr inte hora mig rik.
  • Anonym (Bajsjurist)
    Tow2Mater skrev 2015-12-01 20:00:55 följande:
    Funkar åt båda håll!
    Misstänker dock att det är svårt att charma till sig trångsynta delägare som har en verklighetsbild som kretsar kring teoretiska betyg. I deras ögon framstår jag nog som rätt korkad, när jag i själva verket bara är slö.
  • Anonym (Bajsjurist)
    athanatos skrev 2015-12-01 20:01:54 följande:
    Alltså chilla, ts har aldrig sagt att hon vill ha allt. Hon verkar nöja sig med ett jobb bara. Tänk på netiketten och hur du uttrycker dig, förorena inte internet.
    TS är man.
  • Anonym (Bajsjurist)
    Tow2Mater skrev 2015-12-01 20:05:27 följande:
    Inte beredd att slita röven av sig, vill jobba med kvalificerad juridik fem dagar i veckan, men bara under kontorstider och det ska vara meriterande för medlemskap i advokatsamfundet. Det enda som inte sas i TS var hög lön, men det önskemålet framgick i #9. Vad anser du saknas i vill ha "allt"?
    Jag kan tänka mig att ha ca 25-30 tusen under åren som jurist och 35+ som advokat, under förutsättning att jag får jobba fem dagar i veckan och under kontorstider.
    Anonym (X) skrev 2015-12-01 20:08:08 följande:
    Hahaha. Det var det dummaste jag hört. Som om det inte finns kvinnor som äger företag och firmor, och som om det inte finns män som försörjs av sina fruar.
    Det är isf bara en olycklig omständighet. För den typen av relation finner kvinnor knappast som attraktiv, alltså den att försörja sin man.

  • Anonym (Bajsjurist)

    Alternativet är att begå självmord. Tro mig, jag har övervägt detta eftersom att alternativen gör mig deprimerad.

  • Anonym (Bajsjurist)
    SpanskaFlugan skrev 2015-12-01 20:25:26 följande:

    Sedan 2011 är det tre år kvalificerat juridiskt arbete, antingen som biträdande jurist eller vid egen byrå, som gäller. Du bör veta det om du vill bli advokat tycker jag.... www.advokatsamfundet.se/Att-bli-advokat/ Ja, proven är tuffare, du får inga pluspoäng för att du försökt, du måste kunna det som krävs. Advokatsamfundet är tuffa eftersom de är måna om att skydda titeln.
    Så hur kommer det sig att det finns så sjukt många rötägg till advokater? Kan det vara för att det inte finns någon som helst koppling mellan teoretiska resultat och praktiska resultat? Att Advokatsamfundet därför främjar till en rättsosäker ordning eftersom deras advokater har en kompetens som är anpassad för skolbänken och inte för det verkliga livet?
    Kjell2 skrev 2015-12-01 20:29:58 följande:
    Grundsvaret är nej.

    Du skulle eventuellt kunna få jobb på någon liten obskyr advokatbyrå men då med provisionbaserad lön, dvs jobba häcken av dig med allt från vårdnadstvister, målsägandeuppdrag och asylrätt.'

    Att överhuvud taget gå in på byrå och vilja bli advokat kommer innebära en hel del jobb utanför kontorstid, oavsett.

    Bästa chansen idag har du nog om du söker dig till någon liten ort långt bort från storstäder och är beredd att jobba med alla slags ärenden.

    Din andra möjlighet är att du meriterar dig inom något område på ett annat jobb. Därefter söker du dig till en byrå med det som specialitet.
    Det där med att söka sig till en liten ort och få arbeta med alla möjliga ärenden har jag inte alls någonting emot, tvärtom är det exakt det jag söker.

    Menar du exempelvis att arbeta som någon typ av kommunjurist eller jurist på pensionsmyndigheten eller någon annan torr myndighet? Som jag därefter hoppas en byrå ska se som meriterande även för en tjänst som jurist tillika framtida advokat på den byrån?

  • Anonym (Bajsjurist)

    Snacka om att juristyrket inte förtjänar den statusen den har idag. När man väcker sådana här frågeställningar framgår tydligt vilken värdelös yrkesgrupp jag har sökt mig till. Den är inte bara överskattad, utan den är också oförutsägbar i den meningen att man måste byta arbetsgivare hundra gånger och gå hundra omvägar för att få jobba som jurist.

    Synd att man inte läste till exempelvis sjuksköterska, då hade man varit attraktiv överallt och med bättre möjligheter att ställa egna villkor. Bättre lön hade man haft också.

Svar på tråden Jurist med värdelösa betyg, vad kan jag göra?