Inlägg från: EnAnonumius |Visa alla inlägg
  • EnAnonumius

    Ateism - värd att sprida?

    Superbus skrev 2015-12-08 02:34:19 följande:
    Men är det inte " Vi ska sprida vetenskap, kunskap, tolerans, fritt och kritiskt tänkande, och en hög andra saker" precis det som ger resultatet ateism? Ateism är en term/ord som jag känner måste skapats från de som tror och frånsäger sig ansvaret genom att läsa tusentals år gamla böcker som bara skapat ett oändligt lidande. Några få har säkert känt lycka vid altaret, andra har blivit kallde horungar hela livet bara för att mamma och pappa inte va gifta.

    Det får mig att må duktigt illa!
    Ateism betyder endast frånvaro av gud/gudar. 
    Även romarna kallade de kristna och judar för ateister bara för att de inte trodde på samma gudar som romarna. För en romare så fans inte någon gud som hette "Gud".

    Att vara ateist är inte samma sak som att per automatik "fritt tänkande" och "vetenskap" etc..
    Och att ha kritiserande och även vetenskap, kunskap och tolerans måste inte per se leda till ateism.

    Sedan detta med religion i sig, Det finns faktiskt religioner som är ateistiska. 
    Buddhismen är den tredje största religionen, och det är en ateistisk religion. Buddha "him self" var bara en vanlig dödlig människa...

    Även om jag är ateist själv och är kritiskt tänkande människa, och omfamnar vetenskapen så har de aldrig hindrat mig att tro på ett liv efter döden också.
    Det ena måste inte utesluta det andra s.a.s.  Jag måste inte tro på gud/gudar för att kunna tro på ett liv efter döden så som många (inte alla utan just många) kristna/judar/muslimer/asatroende etc får för sig att det krävs för att kunna tro på ett liv efter döden.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Ateism - värd att sprida?