• schober

    En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016

    Hej på er! Tänkte att jag hoppar in här lite jag också. Har inte fått pergotime ännu, men ska boka tid hos kvinnokliniken när de öppnar igen den 7e. Bokningen blir för en fertilitetsutredning men jag ska be om pergotime.


    Vi har precis nu försökt i ett år med oregelbundna cykler som varierat mellan 32-48 dagar, jättekul! Det har blivit 9 försök, 8st exakt på ägglossningen och vi har ett missfall med oss i bagaget från september 2015. Fick missfallet 5+0 och sen dess har jag haft två väldigt rubbade cykler. Den första efter MF på 48 dagar, och den som var precis nyss (slutade blöda igår/idag) var på galna 57(!!!!) dagar så nåt knep med mina hormoner är det absolut.

    Käkade p-piller för typ...hmm.... 6-7 år sen, men övergick ganska snabbt till kopparspiral då jag avskydde hormonerna och sen dess har jag alltid haft långa cykler så det är väl "normalt" för mig. Det var förvisso väldigt skönt att slippa mens så ofta då, men nu är det extremt kämpigt...och dyrt att hela tiden köpa äl-tester månad in och månad ut >_<

    Var hos gynekolog i april då jag var orolig för just PCO/PCOS men hon tyckte allt såg bra ut så ingen med utredning gjordes då.... fan att man inte bad att få kolla sig mer då....
    Ska köra igång med munkpeppar nu tänkte jag för att boosta ÄL lite, förhoppningsvis, och de borde komma med posten imorn. Dumma helg så skapar förseningar haha. Nån mer som testat nåt sånt? (sorry för låååångt inlägg haha)

  • schober
    Cissi_86 skrev 2016-01-04 21:50:56 följande:

    Ska oxå höra av mig till min klinik efter den 7de när dom öppnar igen.

    Fast just nu blöder jag extremt istället. Men läste att dessa kosttillskott kunde göra det för vissa. Men får det allt att bli till det normala igen så står jag ut några dagar med Niagarafallet.

    Jag har inte testat munkpeppar men hört att det hjälpt andra o funderar på att ta det oxå tillsammans med dom jag redan tar.

    Äl-stickor kan man ju köpa i större mängd på internetsidor typ graviditetskollen så blir det inte lika dyrt.

    När man väl bestämt att man vill ha barn då vill man ju att det ska gå fort och inte ha en massa krångel.

    Lustigast för mig är att innan så fungerade det faktiskt okej men när vi sen bestämt oss så började min kropp strula till det alltid är det nått.

    Men vi får alla kämpa på och hoppas att vi snart har små knoddar i magen :)


    Ja jag köper i bunt, typ 21st åt gången, från graviditetskollen eller testlagret, men det blir ändå 200-400kr i månaden som går åt bara till ÄL-tester när det är så oregelbundet som de är för mig =/
  • schober
    Jossan1986 skrev 2016-01-05 23:29:34 följande:
    Hej hallå!

    Välkommen in! ;)

    Usch vad jobbigt för dig! :( Likadant har det varit för min syrra. Så det slutade (och lyckades!!) med IVF. :)

    För mig blir det inte lika dyrt med ägglossningstickor då jag aldrig har ngn ägglossning. :p Har dock lagt måååånga kulor på graviditetstester istället då jag varit skengravid ett aaaantal gånger. Trots att jag inte fått ngn ÄL. Men man villa ju gärna tro det när man går och längtar...

    Dock kommer jag nog köpa ÄL-stickor nu då det ibland kan bli ÄL senare än vad gyn säger har hag hört. Vill gärna tro att jag fått en senare ägglossning nu, och att jag ev har en liten knodd där nere. Har nämligen inte fått ngn blödning efter förra pergo-kuren som jag körde den 5-9/12. Dock såg inte min gyn att ngn ÄL var på g vid UL den 11/12... men förmodligen blir det en ny provera-kur efter telefonsamtal den 7e, och sedan pergo!

    Munkpeppar lät spännande! Var hittar man sånt?
    Hej, tackar!
    Fick din syster nåt svar på vad det vad som var galet innan de fick IVF?

    Ja skengraviditet har jag råkat ut för ett par ggr. Var 90% säker på att det hade tagit sig nyss men det var ju fel...såklart. Att kroppen så gärna vill jäklas med en >__< Kunde förstå det i början när man kände efter varenda litet symptom, men nu efter ett år så ska det mycket till för att man ska börja tolka saker och ting.

    Munkpeppar (Agnus Castus) beställde jag från graviditetskollen.nu för efter lite googling och läsning här på familjeliv så verkar de funka för många, men såklart inte för en del men eftersom vi inte lär få tid för undersökning på typ en månad så känner jag att jag gärna börjar testa redan nu. Man ska dock ta pillrena första mensdagen, och det har jag inte hunnit eftersom posten inte gått som den ska i.om alla röda dagar och så, men imorn bör de komma :)
  • schober
    Jossan1986 skrev 2016-01-27 20:31:23 följande:
    Hej igen!

    Bättre sent än aldrig... ;)

    Tyvärr fick min syster inte reda på vad som var galet. Men hon fick börja med sprutor efter de två pergo-kurerna som inte gav ngn ÄL. Sprutorna funkade knappt heller för henne, men till slut fick hon en dotter via IVF. :)

    Dock var hon hos ngn läkare som sade sig vara specialist på pco. Och han trodde INTE att hon hade pco.... så riktigt skumt...

    Jag väntar nu iaf på vul på tisdag för om se om denna dubbelkur nu funkar för mig! :)

    Hoppas allt gått/går bra för dig! :)

    Att det ska vara sånt himla strul när man vill bli gravid. Hela livet hör man att "det är så lätt hänt, du måste skydda dig!!!" - men när man medvetet VILL bli på tjocken, nepp icke sa nicke!


     


    Har inte haft mens ELLER ägglossning sen 30/12 och var idag på vårt första fertilitetsmöte med en gynekolog. Fick både Provera och Pergotime utskrivet, ska ta pergo varannan månad och om inget hänt på ett halvår så blir det vidare utredning...


    Är idag på dag 35 i cykeln och äl-testerna har vart stadiga i färgen, sådär mittemellan blankt och positivt, men igår kväll var det nästintill blankt men har defivnitvt inte haft ÄL..... fattar nada. Ska ta ett test sen, men om det är lika blank så tar jag min första provera tablett idag. Skönt att få hjälp men hopplöst känns det. Sen är det inte lättare när man pluggar till förskollärare och får påminnelser om barn HELA tiden....

    Hur går det för dig Jossan?

  • schober

    Varför kan du inte börja med Provera förens den 22/02 Jossan?
    Förstår dock precis hur jobbigt det är att vänta. Man har ju väntat tillräckligt!

    Jag bara hoppas att min Provera ger mig mens så snart som möjligt. Har läst om att för vissa dröjer det typ en vecka efter pillerstopp som mensen behagar komma... har redan väntat 36 dagar på en ägglossning som aldrig kom, så vill gärna rensa ut så vi kan få ett försök till!

    Min gynekolog sa ingenting om att komma tillbaka för ultraljud när Pergon har tagits för att kontrollera om det händer något... har dock läst att de flesta får det och att man bör göra det, men är det kanske bara för er som har dubbel- eller trippelkur? Jag ska börja med enkel nämligen... nån som har koll?


     

  • schober
    Brennda skrev 2016-02-03 12:00:47 följande:
    Jag fick gå in på kontroll o jag tar enkelkur. Hade tre äggblåsor på cd 12.

    18,15 & 14mm tror jag de var o slemhinnan var 9mm, läkaren trodde att bara den på 18 skulle släppa. Är nu på bim-3 o har redan börjat få mensvärk. Det känns rätt så kört denna första kuren..
    Hmm, får nog ta och ringa min gynekolog och höra över det där så fort mensen har kommit. Är bara på dag två med Provera så tiden lär väl krypa långsamt till dess.. gah!

    Hur stora "bör" blåsorna vara för att ge bäst chans?
  • schober
    Jossan1986 skrev 2016-02-03 21:07:37 följande:
    Vet inte riktigt... Tror att min gyn tyckte det var bra att vänta till efter "BIM", trots att han inte såg något ägg kan jag tänka...och sedan några dagar till om jag skulle blivit gravid ändå, så jag hinner se det innan Proveran... men bara spekulationer. Jag frågade dock specifikt om när jag skulle börja med Proveran, och då sa han 22/2... :( 

    Håller tummarna att mensen kommer max två dagar efter sista tabletten! Eller tidigare såklart... ;) Hur många tabletter ska du äta?

    Ang vul så sa min gyn att flera ägg kan släppa med pergon. Och därför viktigt att kolla upp efter första kuren. Spelar ingen roll om antal tabletter då antar jag, eftersom han även sa att för en del räcker det med en halv tablett för att få ägglossning. Då tänker jag att en hel tablett för just den personen då kanske skulle ha resulterat i mer stimulans och fler ägg... Och som en första kur av pergon vet man ju inte hur mycket man behöver då. Dvs hur stor/liten effekten blir av den kuren. 
    Men å andra sidan tänker jag att om jag skulle se tre äggblåsor på vul, så skulle jag nog köra ändå! Inte säkert att alla fastnar liksom... för annars måste man ju vänta en månad till. Dock skulle jag nog tveka om 8 små raringar väntar på att få lossna iofs... ;)

    Han har säkerligen sina anledningar till att du ska vänta, men det hade ju vart skönt att få veta lite mer specifikt om varför... Dessa läkare, dessa läkare haha

    Jag ska ta tio tabletter, är på den tredje idag, och sen pergo :)

    Får definitivt ringa min gyn nästa vecka och höra efter. Han sa ingenting om varken VUL eller flerbörd.


    Ja, jag hade nog också inte tvekat länge om det var ett par tvåtre ägg som var på G, skulle gärna få tvillingar <3 men precis dom du, om det var fler... njaaaaa. Man vet ju aldrig haha

    Läste att det var 8-10% större chans/risk för oss med Pergotime att få flerbörd... 1 av 10 står det i bipacksedeln.. hmmmm. Har dessutom tvillingar i släkten... Vi får väl se! Vill bara ha en liten plutt nu.

    --

    Är det någon mer som känner sig i total obalans iom bebisönskan? Jag har svårt att fokusera på livet i övrigt, får ständiga påminnelser om att vi inte har lyckats än. Gaah ='(

  • schober
    Cissi_86 skrev 2016-02-03 22:50:10 följande:

    Hej.

    Jag ringde gyn o han trodde att tabletterna nu gjort sitt o att det skulle komma igång men det tror jag verkligen inte själv på för det är exakt som det brukar vara med små blödning ibland när jag går på toa liksom. Så jag fortsätter nån dag till.

    Dock tycker han att jag ska äta dom här dumma tabletterna i 3 MÅNADER innan jag får nått mer men det känns så jävla dumt att slösa bort hela 3 månader på detta. Man vill ju hela tiden kunna skapa en bebis men vad jag hört så stoppar provera det "oftast" från att hända o det vill jag ju inte.

    Jag vill ju ha Pergo direkt ifall jag faktiskt får en blödning.

    Dom sabbar mitt humör oxå känner jag!


    Så vitt jag förstår så ska det mycket till att få ägglossning när man äter Provera. De lurar ju kroppen att tro att ÄL redan varit, så man ska inte kunna få det ändå. Sen finns det väl alltid en chans, men så är det ju med allt.


    Har man "tur" så kanske man fick ÄL dagen innan eller samma dag som man börjar med Provera, men jag vet inte hur det skulle påverka ett embryo... Slemhinnan blir väl tjockare med Provera om jag inte är helt fel ute?

  • schober
    Lindaas skrev 2016-02-06 18:27:30 följande:

    Hej igen, har inte skrivit på ett tag. Jag har äntligen bytt till en privat läkare och det känns som jag kommer få mer regelbunden hjälp nu. Var inne i förra veckan på besök och fick ta blodprov dagen efter. Nu ska jag tillbaka den 23e för att få veta svaren och ny kur med provera/pergotime.

    Jag kan bara hålla med gällande bebislängtan. Jag blir snart tokig på mig själv. Är så ledsen imellanåt och allt känns bara hopplöst. Jag är så rädd för att jag inte ska kunna få barn alls, även fast vi verkligen lever i rätt tid för att få rätt hjälp. Jag känner att jag bara vill att allt ska fungera, speciellt utan att behöva göra ivf... ????????

    Jag har även fått problem med acne, aldrig haft förut! Då känner jag mig givetvis nedstämd för det då jag ser ut som en prickikorv i ansiktet... Är det någon mer som har det? Vad använder ni för ansiktstvätt eller huskurer för att få bukt på det?

    Ibland klarar jag inte ens av att träffa min bästa vän som är gravid för jag blir verkligen ledsen. Men är såklart jätte glad för deras skull! Sambon försöker peppa mig men tycker såklart att jag börjar bli jobbig.. Usch varför skulle det bli såhär! Nu blev det ett långt inlägg men antar att jag behövde få ur mig det.


    Ja den där längtan är riktigt jobbig. Känner nästan en avsky mot alla andra lyckliga som är gravid eller fått bebbe, men det är bara avundsjuka så klart... Kämpigt att se tjejer som går runt med magen i vädret.. vill också vara en sån haha!
  • schober
    Jossan1986 skrev 2016-02-08 11:59:11 följande:
    Alltsååååå!!!! Visst måste det vara ägglossning på g nu va???? :D För det är ju mörkare än kontrollstrecket! Någon som fått sånt resultat, och det inte varit någon ägglossning?

    Nedanstående bilder är från de tre senaste dagarna i kronologisk ordning. Med gårdagens prov som första bild osv. Ett klart starkare streck idag än för fyra dagar sedan! Ååååh vågar jag hoppas på att dubbelkuren har lyckats senare än beräknat?? Är bara på CD 19 iofs. :D
    Det där ser absolut ut som att ÄL är på G! När jag fått sånna tester så har jag alltid fått ägglossning (enligt alla andra sätt att kontrollera ÄL förutom blodprov). Hugg tagg i karln din ;)
Svar på tråden En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016