• idiisen

    En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016

    Hej, jag hoppar in i denna tråd i förhoppning att få några svar iallafall. Många trådar som är otrevliga. 


    Jag och min sambo har försökt bli gravida i 2.1/2 år, vilket jag mår jätte dåligt av. vi fick pergotime i augusti 2015 och vi går på dem än, denna månaden maxar vi dosen då inget plus på stickan, :( 


    Vi har gått på 1 tabl./5dagar, 2tabl/5dagar och nu 3tabl./5dagar, 3 månader med alla, alltså 9 månader blir det behandling sammanlagt.


    Finns det någon som har lyckats ännu? :) 


    Och funkar inte dessa 3 kurerna som är kvar blir vi skickade direkt till IVF då sambon inte har spermier som är lämpliga för inseminering. 


    Jag hoppas det blir lycka för oss alla snart! 


    Kram

  • idiisen

    Hej :D


    Jag var på VUL idag för att se hur äggen mognat då jag tar max dos 3tabl. /dagligen i fem dagar. Det var ett ägg som var 23.5mm gånger 27mm, ett sort och fint ägg sa hon. Sen hade jag ett lite mindre som var på 12mm. 
    Jag är på menscykel 16 idag och jag brukar ha en cykel på 30-34 dagar. 


    Är detta bra? Har någon erfarenheter. :D 

    Kram Ida

  • idiisen

    Hej alla fina :) 


    Hur går det för er? 
    Jag har fått så himla ont i mina tuttar, även magen, typ mensvärk. Men tycker det är konstigt då jag ska ha mens om 8 dagar. Jag var hos min gyn och kollade äggen på dag 16, jag hade ett som såg fint ut och var 23.5 x 27 mm och ett på 12mm. Jag hade ägglossnings sekret när jag var hos henne. Jag kör med trippel dos på pergotime nu, vilket har lett till fina ägg. Men frågan är om det är hormonerna i tabletterna som gör brösten ömma och magen värker. Tusen tankar. Men jag antar att man inte kan känna det såhär tidigt om det skulle vara en graviditet. Jag och min sambo har haft sex från cykel dag 10-20 , missat ägglossningen kan vi banne mig inte ha gjort. 


    Jag är nu på dag 24 i menscykeln. och brukar få mens runt dag 30-34. 


    En funderande tjej! 

  • idiisen
    Impala65 skrev 2016-03-02 20:38:58 följande:

    Hej! :)

    Jag hade stark Molvärk/mensvärk hela förra kuren, fick även ömma bröst den sista veckan, men inget pluss :(

    Blev grundlurad.. Har samma denna kuren fast inte lika starkt!

    Hoppas d visar annat för dig! :)


    jaså, jag har ju inte känt någon biverkning alls under denna kuren och inte av de andra 6 jag gjort heller. Men det kan ju mycket väl vara att det är en biverkning denna omgången. :( Men hoppas på annat. 
    Många skriver att biverkningarna sitter i hela menscykeln, därför kom det några förhoppningar här :)
  • idiisen
    vije skrev 2016-03-27 18:44:02 följande:

    Hej! Vi har försökt bli gravida i 1,5 år nu utan framgång och utredning har visat på PCO. Jag har ägglossning va 5-6 ggr per år själv.

    Vid nästa mens kommer vi att köra igång med Pergotime. Så nu undrar jag, har ni fått några biverkningar av behandlingen? :)


    Jag och min sambo har försökt bli gravida i över två år... Jag har gått på pergotime i 6 månader nu, jag är på trippelkur och förra månaden kände jag mig jätte gravid, ont i brösten, mensvärk redan några dagar efter ägglossning, massor av flytningar. Jag mådde illa till och från , mest på morgonen. Men mensen tittade fram som vanligt. Många symtom och jag har aldrig varit med om det innan med dessa tabletter. Tråkigt för man blir så förväntansfull. 


    Nu är jag på dag 21 och hoppas lika mycket denna gång :) Känner ingenting än så länge och jag hoppas inte jag får samma dumma symtom denna gången. 


    Jag har 1 gång kvar med trippelkur sen ska vi avvakta lite och sen blir det provrörsbefruktning antingen under sommaren eller efter sommaren. 


    Hoppas det går bra för er och lycka till! :) 


     

  • idiisen
    haannnaah skrev 2016-03-28 00:04:26 följande:

    Hej!

    Jag har precis avslutat min första pergotimekur :)

    Ni sov har haft äl även utan pergotime, har ni upplevt att äl kommit tidigare efter att ni har gått på en kur?

    Jag hoppas verkligen att det här funkar på mig!


    Hej :) 


    Första omgången med pergotime så fick jag jääääätte lång cykel, hela 44 dagar lång och det har jag aldrig varit med om. Så ägglossningen var på dag 20 ungefär. 
    Nu efter 6 månader med pergotime, och nu har jag trippelkur så har jag 32-33 dagar menscykel. De var endast den första månaden som blev väldigt lång. Sen låg det på 35 två gånger och sen var det mellan 30-33 dagar, men nu ligger det stabilt. 
    Men det är ju så olika :) 


     

  • idiisen

    Hej Alla fina människor :) 


    Nu har jag ätit min sista pergotime tur, dag 13 i menscykeln idag. 
    Efter sommaren blir det ivf för våran del. Känns ändå som en lättnad, jag kan se ljuset...äntligen!! 


    under alla mina behandlingar med pergotime (7st) så har jag rökt 6 av dom gångerna. Men den 14 mars la jag ciggen...inte ett enda röksug om dagarna då jag har bytt ut det med att motionera. Så jag springer ca 3 km om dagen och jag pw med hundarna 3 km. Alltså minst 6 km om dagen motionerar jag.
    Den 14 februari började jag även med LCHF, vilket har gjort så jag tappat 12 kg! Jag är överlycklig. Såhär lite har jag inte vägt på flera flera år. :D 


    Någon som har blivit gravida efter att ni slutat röka eller att ni lagt om kosten? 


    Kram till er. 


  • idiisen
    Cherry83 skrev 2016-04-21 00:04:36 följande:
    Hej hej!

    Tänkte ge dig lite hopp:) Jag plussade andra pergokuren i januari då va jag med i tråden här, men lyckan varade inte länge den 12/2 opererades jag för ett utomkveds och man tog bort min högra äggledare, den depressionen jag hamnade i går inte att ens beskriva med ord!
    Hade redan svårt att bli gravid och nu hade jag ju en äggledare mindre!
    Jag satt och läste på som en galning på vad jag kunde göra för att få ännu bättre chanser....
    Då kom jag över en bok [ The inferlity Cure ]
    Som jag köpte den ska vara både bra för dem som testar vanligt och även ivf!
    Jag läste den och jag slutade röka och jag la om kosten och inger socker överhuvudtaget stoppade jag i min kropp och min gyn tyckte jag skulle köra på pergotime direkt första mens efter operation och det gjorde pluss att för första gången skrev han ut otrivelle spruta som jag fick ta vid ägglossningen och efter ägglossningen körde jag med progesterall krämen....... Jag fick min mens 13/3 och trodde aldrig det skulle plussa så snabbt men gissa jag plussade redan 7/4 två dagar innan beräknad mens.....
    Så visst hjälpte det mig i alla fall att sluta röka och lägga om kosten och utesluta allt socker.... Tydligen ska socker vara en utav dem värsta för ägglossning och äggkvalitet!

    Jag tror knappt att fortfarande har testat som en galning för att hela tiden få bekräftat och få se det jävla plusset som man drömmer om dygnet runt......
    Och jag hoppas verkligen att du får se ett snart fortsätt så:)
    ååååh vad härligt :D Grattis till er och jag hoppas det ger oss resultat också, för tusan vad man längtar :)
  • idiisen
    schober skrev 2016-04-22 17:25:03 följande:

    Jag la inte direkt om kosten men jag slutade med kaffet. Drack och dricker bara koffeinfritt nu, och kanske att det hjälpte - kanske inte - we will never know, men än så länge funkar det väldigt bra! Har läst om att det KAN påverka med koffein, och är man som jag som ääääälskar kaffe så kan det nog stämma. Nånstans ska man ju börja, och rökning är ju absolut bland det bästa du kan sluta med. Heja heja! Grymt jobbat med vikten också!


    Okej, men det var ju bra gjort av dig! Hoppas det funkar bra för dig också! Och måtte vi plussa snart, jag blir lite smått galen. Vän efter vän efter vän berättar att dom ska bli föräldrar. Så kommer alltid frågan "när ska ni ha då?" HATAR verkligen den frågan så himla mycket! 
Svar på tråden En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016