Inlägg från: Anonym (Hejhej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hejhej)

    En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016

    palomablanca skrev 2016-02-18 08:03:09 följande:

    E det nån som haft typ illamående o aptitlöshet som biverkning av pergo efter avslutad kur?

    Mår illa vad jag än äter o e inte hungrig eller sugen på nåt. Hade det varit lite senare i cykeln hade jag gissat på gravidsymptom men vet ju att det inte är det m tanke på att det suttit i sen före äl.

    Hur gör ni andra m test. Väntar ni t 14 dagar efter äl eller går ni på bim beräknad från sista mens? Tänker att jag fick utslag på äl-test dag 18-19 så att testa på bim beräknat enligt sista mens e kanske lite tidigt. Kommer dessutom bli sjukt besviken av ett negativt test. Har liksom en känsla av att det kommer gå vägen denna månaden.


    Jag har alltid tänkte att jag ska vänta testa tills dagen för förväntad mens, vilket för mig är äl + 14, har alltså en lutealfas på 14 dagar. Längden på lutealfasen är ju olika för olika personer, men i princip samma varje cykel. Så har man koll på lutealfasen är det lätt att veta när man ska testa :) jag lyckades dock inte vänta så jag testade på äl + 12 och fick till min stora förvåning plus! Har sedan testat typ fem gånger till bara för att det är så otroligt tillfredsställande att se teststrecket bli starkare och starkare för varje gång!

    För att svara på någon tidigare fråga är vi vad jag vet 3 st i tråden som plussat sedan tråden startade, men för en av oss blev det tyvärr missfall :(
  • Anonym (Hejhej)
    Cissi_86 skrev 2016-02-21 15:57:13 följande:

    va inne på gynakuten igår efter en blödning som jag ville kolla upp. Efter en del väntan o 30 minuter med två olika läkare så berättade dom detta.

    Jag har ett embryo på rätt plats i livmodern men det kan även finnas ett i äggledaren oxå. Men kunde vara även en cysta. Dom tyckte de såg ut som jag va i vecka 4-5 o inte 7-8 som borde va mer enligt mensen men min mens har varit lite konstig. Livmodern va inte riktigt rund utan mer oval vilket kunde tyda på att det kunde leda till missfall. Antingen är det en onormal graviditet som då blir missfall eller så är jag inte så långt gången som jag trott. Men ska tillbaka dit till akuten nästa vecka på fredag. Får jag värre blödning eller ont ska jag komma direkt. Så det är svårt att veta vad som händer nu


    Men usch vad jobbigt, måste vara olidligt att vänta ända till nästa fredag! Hur mår du nu då? När tog du positivt gravtest? Gravtest kan ju visa positivt tidigast 7 dagar efter äl, och då är man cirka i v. 4 (3+0). Kanske blir lättare att räkna på det än efter mensen.. hoppas allt går bra!
  • Anonym (Hejhej)
    palomablanca skrev 2016-02-25 11:12:06 följande:

    Hej tjejer! Är på bim -2 / äl +9 (ca) idag. Gjorde ett digitalt cb test idag. Dock inte med morgourin och testet visade minus. Vet att det är supertidigt att testa redan m min korta lutealfas. Dock plockade jag isär testet nu och på test stickan är där ett svagt svagt streck. Vet att man inte ska kolla teststickan o att resultat inte ska avläsas efter en viss tid o allt sånt där. Men lite lite lite väcks förhoppningarna. Dessutom som jag förstått det så är dom digitala testerna likadana som alla andra men där sitter en kamera som läser av resultatet åt en.

    Vad tror ni? Vågar man hoppas?


    Hoppas kan man alltid göra, men försök ha lite is i magen och prova om ett par dagar igen :) har du provat med billiga teststickor? Jag körde från testlagret och fick svagt men ändå synligt plus på äl +12. Köper man många blir varje test väldigt billigt och då kan man unna sig att testa mycket så man slipper gå och fundera. Fördelen jämfört med digitala test är ju också att man då kan se stegring på testlinjen så man ser att hcg ökar :) lycka till!!
  • Anonym (Hejhej)
    Cissi_86 skrev 2016-02-26 10:20:07 följande:

    Har varit inne idag igen o allt såg bra ut ????????. Hade utvecklas som det skulle på en vecka o konstatera vecka 6+3 så bara hoppas att allt fortsätter gå bra ????????


    Men åh vad skönt att höra!! Kunde de se något hjärta? Jag har oxå varit på väl den här veckan och är enligt den beräkningen i v 6+4, enligt mina beräkningar 6+3 så det stämmer ju rätt bra :D
  • Anonym (Hejhej)
    palomablanca skrev 2016-02-27 08:16:00 följande:

    Jag har plussat!


    Grattis!!!
  • Anonym (Hejhej)
    schober skrev 2016-02-26 23:57:23 följande:

    Är det någon mer än jag i tråden som fått missfall under bebisförsöken?

    Svårt att komma ihåg när man skriver i en del trådar och det är mycket folk haha


    Jag fick tidigt missfall i v. 4 efter första pergo kuren , det var vid nyår. Plussade direkt månaden efter det så jag hann inte påbörja någon ny kur.
  • Anonym (Hejhej)
    schober skrev 2016-02-27 12:09:34 följande:

    Hellre tidigt än sent tänker jag, men fy det är inte roligt. Skönt att höra att ni plussade igen, det ger en hopp!


    Jag det är nog värre ju senare det är! För mig var det inte så farligt, trodde jag fick mens för jag blödde precis på samma sätt och vid samma tidpunkt som vid mens, så det var mer den vanliga besvikelsen över att inte vara gravid. Det var först någon vecka senare jag förstod att det var ett missfall. Nu är jag i v 7 och vet inte vad jag skulle ta mig till om något gick fel :/
  • Anonym (Hejhej)
    palomablanca skrev 2016-02-27 13:01:24 följande:

    Tack alla! :)

    Ja det var andra enkelkuren med Pergo. Nu hoppas jag bara att det lilla skruttet vill stanna. Tänkte försöka tigga till mig ett tidigt ultraljud genom att dra pergpkortet o säga till bm att jag vill veta att det inte är åttlingar där inne.

    Igår tog jag ett predictor early test som visade svagt plus

    Imorse et vanligt cb m plustecken men eftersom mannen påstod sig inte se plusset tog jag ett cb digitalt också som visade gravid 1-2 veckor.


    Får du inte göra vul hos din gynekolog för att följa upp? Det var där jag gjorde vul och fick då även tid för återbesök efter 3 veckor för att kolla att allt såg fortsatt ok ut :)
  • Anonym (Hejhej)
    lillskrutten skrev 2016-02-29 10:19:07 följande:

    Sköterskan påstår att det är för tidigt att ta grav test nu. Hon ifrågasatte varför jag gjort det.

    Hon ville inte ta nått för det brukar kunna visa positivt innan mens sa hon.


    Först och främst grattis till plusset!!! Vilket konstigt svar av sköterskan. Hur många dagar är det sedan äl? Man kan ju testa så tidigt som äl +7. Positivt gravtest kan man i princip bara få av en hcg höjning som ju är gravidhormoner. Kanske menade hon på att risken är stor för sk prekliniskt missfall i början, då brukar man tro att man får mens fast det egentligen är missfall. Och då kan man få falska förhoppningar om man testar väldigt tidigt.. men oavsett var det ett märkligt svar, ett plus är ett plus!
  • Anonym (Hejhej)
    lillskrutten skrev 2016-03-03 12:09:51 följande:

    Testerna jag beställt kom aldrig igår. Borde dimpa ner i brevlådan i em.

    Börjat dock mer o mer tvivla på att plusset är på riktigt.

    Började behandla för svamp igår o imorse kom resterna av tabletten ut med en ljusröd färg. Försöker tänka att det kan bero på tabletten och att man kan få blödning fast man är gravid.

    Men känner mig ändå helt tom och hoppet är borta.


    När jag var gravid med första barnet fick jag svamp pga antibiotikakur. Jag fick också en pyttelödning av tabletten och blev jätteorolig men barnmorskan jag pratade med sa att det är jättefarligt och beror på att slemhinnan är skör och lätt blir retad. Och allt gick bra. Håller tummarna för att allt går bra för dig!
  • Anonym (Hejhej)
    Anonym (Hejhej) skrev 2016-03-03 12:50:44 följande:

    När jag var gravid med första barnet fick jag svamp pga antibiotikakur. Jag fick också en pyttelödning av tabletten och blev jätteorolig men barnmorskan jag pratade med sa att det är jättefarligt och beror på att slemhinnan är skör och lätt blir retad. Och allt gick bra. Håller tummarna för att allt går bra för dig!


    Jättevanligt skulle det naturligtvis stå inte jättefarligt! Sorry!
  • Anonym (Hejhej)
    lillskrutten skrev 2016-03-03 13:00:30 följande:

    Åh tack för ditt svar och skönt att det gick br för dig.

    Vad var det hon menade var jättefarligt?

    Tänkte att det skulle va nå sånt att det blivit irriterat men när känslor o hopp åker bergodalbana är det inte lätt att tro det bästa.


    Jag skrev fel som sagt, det är jättevanligt INTE jättefarligt! Så ta det lugnt, det är säkert ingen fara :)
  • Anonym (Hejhej)
    Moni86 skrev 2016-03-11 08:13:42 följande:

    Hej tjejer, är nu tillbaka här. Fick missfall i vecka 7 så har börjat på en ny kur. Ta nu inte illa upp av de jag skriver men har under min graviditet varit väldigt kåt å detta har hållit i sig även efter graviditeten. Har börjat med en ny kur i måndags och har extrema flytningar, i dag såg jag i pappret att jag kunde "bygga broar" - kan jag ha ägglossning redan, är idag på dag 5 med tabletterna?! Fattar ingenting?!


    Så jättetråkigt att du fick missfall :( hur känns det nu?

    Haha lustigt, för mig är det precis tvärtom! Brukar i vanliga fall vara den som tar initiativ och alltid är "på", men nu är det som att min kropp säger att nu har jag gjort mitt jobb så nu kan vi skippa det här med sex ;) men försöker hålla igång lite ändå, mannen ställde ju upp under bebisverkstan så jag får ge tillbaka litegrann nu ;)
  • Anonym (Hejhej)
    pco skrev 2016-03-11 21:20:35 följande:

    Hej tjejer!

    Behöver lite tips.

    Vi har försökt få barn väldigt länge och har genomgått 3 pergotime kurer och till sist flera ivf försök då vår underbara dotter kom på 10onde insättningen.

    Nu vill vi ha ett syskon till henne. Min kropp tycks har förändrats efter graviditeten och jag fått mer regelbunden men, dock behöver man ju tyvärr inte ha ÄL för det tyvärr.

    Fick utskrivet pergotime av en läkare (som för övrigt inte tror på att vi kan lyckas på detta sätt)Men vi vill prova ändå och nu har jag glömt hur det fungerar o det går ju inte ens att få tag på honom :/

    Visst är det på 5 Mensdagen man börjar? Hur länge kör man? 10 dagar?

    Igår kom lite brunt i trosan o pyttelite blod.

    Lite mer brunt idag men knappt något blod heller. Jag är inte van vid detta då min mens kommer men blod direkt( har aldrig haft såhär innan)

    Så till min fråga. Ska jag räkna igår kväll som första Mensdagen? Elr idag? Elr när blodet flödar?

    Och jag vilk ta högsta dosen för att öka chansen men denna läkaren (som jag träffat 1gånf i 10min) säger att det gör ingen skillnad om man tar enkeldos som trippeldos o fick inget direkt svar på om jag kunde ta trippeldos. Han svara bara med att ' det gör ingen skillnad om vilken dos man tar' och nu vill jag göra det iaf. Vad tycker ni?

    Innan när jag gjort det fick jag dessutom göra ultraljud för att se hur det såg ut om jag fick ÄL elr on det va många som släppte för då kan man ju få sexförbud. Denna läkaren vifta bort detta. Så har ingen som kollar mig heller.

    Hoppas ni kan hjälpa mig snabbt.

    Är väldigt tacksam för svar. :)


    Oj låter som du fått ett väldigt dåligt bemötande! Självklart ska dosen anpassas efter varje individ och bör även följas upp med ultraljud och ev blodprov. Om du har möjlighet så byt läkare, helst till en privat, min upplevelse är att de är mer generösa med besök och kontroller. I Stockholm finns många att välja på om du bor där? Och ja, oftast brukar man ta pergo timeout cykelväg 5-9 :)
  • Anonym (Hejhej)
    pco skrev 2016-03-12 16:04:25 följande:

    Hej tack snälla för ditt svar. Om jag kunnat hade jag bytt. Men du menar att man börjar med Pergo på Mensdag 5 och äter det i 10 dagar framöver?

    Ska jag räkna från torsdagen då det började komma lite brunt? Fortfarande mest brunt även idag men lite ljusrosa idag oxå så från vilken dag?

    O när brukar man börja med ÄL-test?


    Ja precis cykeldag 5 = Mensdag 5 :)

    Vad jag hört är att man räknar första dagen som den dagen när det kommit igång ordentligt med rött blod. Jag brukade själv ha lite bruna stänk (spottings) ca 3 dagar innan mensen kom igång på riktigt och räknade dag 1 från dagen det börjat komma ordentligt med blod.
  • Anonym (Hejhej)
    Cissi_86 skrev 2016-03-16 16:40:57 följande:

    Kul att läsa att flera har plussat :)

    Håller tummarna för er som jag håller tummarna för mig själv.

    Jag är i vecka 10 nu o mår ganska bra faktiskt. Imorn skriver jag in mig hos en barnmorska.

    Men har varit hos gyn o fått se att hjärtat tickar <3


    Vad roligt att höra att allt går bra, funderade just på hur det gick för dig :) jag är också i v 10, var på ultraljud igår och allt såg bra ut. Så nu känner jag att jag kan slappna av lite mer.
  • Anonym (Hejhej)
    dHT skrev 2016-03-31 21:03:25 följande:

    Lyckan varade inte sålänge då jag berättat att jag plussat. Väntar eventuellt på att missfall ska sätta igång så att jag i sakta fart kan sätta igång pch kämpa igen. Positivt är det att jag vet att jag också kan bli gravid och att det blir sälert bättre nästa gång. Återkommer sen till nästa clomifen kur och följes med här i gruppen med er <3


    Åh vad tråkigt att höra! Vad menar du med att missfall eventuellt ska sätta igång? Är du säker på att det är missfall? Jag fick missfall i v 4 i januari och blev gravid direkt efter det, hann alltså inte få mens eller påbörja ny kur. Är nu i v 12 :) har hört att det kan vara lättare att bli gravid igen efter missfall för att livmodern rensas ut ordentligt, men jag har inga vetenskapliga källor på det ;) lycka till!
Svar på tråden En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016